Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κούβα: Συνελήφθησαν 17 άνδρες για κύκλωμα στρατολόγησης στρατιωτών υπερ της Ρωσίας

Κούβα: Συνελήφθησαν 17 άνδρες για κύκλωμα στρατολόγησης στρατιωτών υπερ της Ρωσίας
Όσοι εμπλέκονται στο δίκτυο κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης έως και 30 χρόνια, ισόβια ή θανατική ποινή, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Jose Luis Reyes
Οι κουβανικές αρχές συνέλαβαν 17 υπόπτους επειδή στρατολόγησαν παρανόμως  νεαρούς άνδρες ώστε να πολεμήσουν για τη Ρωσία.
Οι ύποπτοι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ισόβια ή ακόμα και θανατική ποινή, λέει ο εισαγγελέας.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το κουβανικό υπουργείο Εξωτερικών αποκάλυψε μια ρωσική επιχείρηση «εμπορίας ανθρώπων» που χρησιμοποιήθηκε για να δελεάσει τους Κουβανούς στον πόλεμο του Κρεμλίνου κατά της Ουκρανίας.
Η Κούβα καταδίκασε την εκστρατεία στρατολόγησης και το υπουργείο Εσωτερικών διευκρίνισε ότι οι αρχές εργάζονται για να «εξαρθρώσουν και να διαλύσουν» το δίκτυο.
Το βράδυ της Πέμπτης (7/9) ο César Rodríguez, συνταγματάρχης του υπουργείου Εσωτερικών της Κούβας, δήλωσε ότι 17 άτομα συνελήφθησαν, συμπεριλαμβανομένου του «εσωτερικού οργανωτή» του κυκλώματος, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters.
Ειδικότερα, ο Rodriguez ανακοίνωσε ότι ο αρχηγός της ομάδας βασίστηκε σε δύο άτομα που κατοικοέδρευαν στο νησί προκειμένου να στρατολογήσει Κουβανούς για να παλέψουν ως μισθοφόροι για λογαριασμό της Ρωσίας, εντούτοις δεν κατονόμασε κανέναν από τους υπόπτους.
Όσοι εμπλέκονται στο δίκτυο κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης έως και 30 χρόνια, ισόβια ή θανατική ποινή, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Jose Luis Reyes, ανάλογα με τη σοβαρότητα των εγκλημάτων.
Η Ρωσία και η Κούβα διατηρούν για ευνόητους λόγους ιστορικούς δεσμούς, ως εκ τούτου η Αβάνα δεν είχε καταδικάσει ρητά την εισβολή στην Ουκρανία όταν δημοσιέυθηκε κοινή δήλωση καταδίκης από τις χώρες της ΕΕ και της Λατινικής Αμερικής - πράγμα για το οποίο δέχθηκε πυρά από εχθρούς αλλά και συμμάχους.
Παρόλα αυτά, τη Δευτέρα η Κούβα κατήγγειλε το κύκλωμα διακίνησης, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα «δεν είναι μέρος της πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία» και ότι δεν θέλει να φαίνεται «συνένοχη σε αυτές τις ενέργειες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης