Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έχετε iPhone; Κάντε επειγόντως update, λέει η Apple - Κίνδυνος ασφάλειας

Έχετε iPhone; Κάντε επειγόντως update, λέει η Apple - Κίνδυνος ασφάλειας
Το ελάττωμα του λογισμικού «το εκμεταλλεύονταν ενεργά» για την παράδοση εμπορικού spyware που ονομάζεται Pegasus, που αναπτύχθηκε και πωλήθηκε από την ισραηλινή εταιρεία NSO Group
Η Apple κυκλοφόρησε μια σημαντική ενημέρωση ασφαλείας για iPhone και iPad για να διορθώσει κάποιες αδυναμίες που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στο λογισμικό συστήματος των συσκευών.
Το ζήτημα ανακάλυψαν ερευνητές στο Citizen Lab του Πανεπιστημίου του Τορόντο, οι οποίοι είπαν ότι το ελάττωμα του λογισμικού «το εκμεταλλεύονταν ενεργά» για την παράδοση εμπορικού spyware που ονομάζεται Pegasus, που αναπτύχθηκε και πωλήθηκε από την ισραηλινή εταιρεία NSO Group.
Το Pegasus είναι ένα ακριβό εργαλείο που χρησιμοποιείται συνήθως για τη στόχευση αντιφρονούντων, δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων, επομένως οι απλοί χρήστες πιθανότατα δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Ωστόσο, το Citizen Lab συνιστά σε όλους τους χρήστες να ενημερώνουν «αμέσως» τις συσκευές τους.

Πώς να κάνετε την ενημέρωση

Για να εγκαταστήσετε την ενημέρωση, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο iPhone σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Γενικά» και επειτα «Ενημέρωση λογισμικού». Θα πρέπει να δείτε την ενημέρωση λογισμικού iOS 16.6.1 εκεί. Πατήστε για να ξεκινήσει η εγκατάσταση.
Εάν δεν βλέπετε την ενημέρωση, επιστρέψτε στη σελίδα «Γενικά» και στη συνέχεια πατήστε «Πληροφορίες» για να ελέγξετε τον αριθμό έκδοσης iOS. Εάν είναι 16.6.1, έχετε ήδη εγκατεστημένη την ενημέρωση. Εάν το τηλέφωνό σας εξακολουθεί να χρησιμοποιεί 16.6 ή παλαιότερη έκδοση, επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα.
Εάν εξακολουθείτε να μην βλέπετε την ενημέρωση, δοκιμάστε να επανεκκινήσετε το τηλέφωνό σας. Εάν αυτη η διαδικασία δεν κάνει την ενημέρωση να εμφανιστεί, ελέγξτε ξανά τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο και, στη συνέχεια, περιμένετε λίγο πριν προσπαθήσετε ξανά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης