Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wolfgang Richter (Γερμανός Συνταγματάρχης): Οι Ουκρανοί δεν θέλουν να πάνε στον στρατό, είναι ανησυχητικό σημάδι

Wolfgang Richter (Γερμανός Συνταγματάρχης): Οι Ουκρανοί δεν θέλουν να πάνε στον στρατό, είναι ανησυχητικό σημάδι
Η Ουκρανία αντιμετωπίζει πια δημογραφικό πρόβλημα και αυτό δεν συνηγορεί υπέρ μιας ατέρμονης παράτασης των εχθροπραξιών, είπε ο Wolfgang Richter
Σχετικά Άρθρα
Tα παράπονα του Zelensky για τους στρατιώτες είναι ανησυχητικό σημάδι, δήλωσε ο συνταξιούχος συνταγματάρχης της Bundeswehr και στρατιωτικός ειδικός Wolfgang Richter σε συνέντευξή του στη Die Welt.
H εφημερίδα ρώτησε εάν οι δημόσιες καταγγελίες του Zelensky για τους Ουκρανούς που αποφεύγουν την κινητοποίηση είναι ανησυχητικό σημάδι.
«Ναι, φυσικά, οι δημόσιες καταγγελίες από Ουκρανούς είναι ένα ανησυχητικό μήνυμα, αλλά νομίζω ότι οι ειδικοί το γνωρίζουν εδώ και πολύ καιρό
Αυτό δείχνει ότι η εικόνα πως η Ουκρανία είναι ενωμένη ανταποκρίνεται εν μέρει μόνο στην  αλήθεια», τόνισε ο Wolfgang Richter.
Σύμφωνα με τον Wolfgang Richter, υπάρχουν «αρκετοί νέοι που έχουν φύγει από την Ουκρανία» και αυτός ο αριθμός «έχει σημασία».
Την ίδια στιγμή, η απέλαση Ουκρανών ανδρών από την ΕΕ , όπου υπάρχουν περίπου 600 χιλιάδες από αυτούς, για μεταγενέστερη κινητοποίηση στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας «δεν θα είναι τόσο εύκολη από νομική άποψη».
Ο συνταγματάρχης Wolfgang Richter εξέφρασε την άποψη ότι οι δηλώσεις της Ουκρανικής κυβέρνησης για τους στρατιώτες αποσκοπούν σε κάποιο βαθμό να ασκήσουν πίεση στη Δύση, αλλά πρώτα από όλα δείχνουν τα προβλήματα στον στρατό.
Ο Wolfgang Richter επεσήμανε ότι ο Zelensky «κατέστησε σαφές κεκλεισμένων των θυρών» ότι η έκδοση εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών που έφυγαν θα μπορούσε να αντισταθμίσει την «αδυναμία στρατιωτών» των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. «Και όλα αυτά καθιστούν σαφές ότι το δημογραφικό πρόβλημα είναι στην πραγματικότητα αυτό που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ουκρανία, και αυτό, φυσικά, δεν συνηγορεί υπέρ μιας ατέρμονης παράτασης των εχθροπραξιών», κατέληξε ο Wolfgang Richter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης