Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Elon Musk εξήγησε γιατί απέτρεψε την επίθεση των oυκρανικών ένοπλων δυνάμεων στην Κριμαία

Ο Elon Musk εξήγησε γιατί απέτρεψε την επίθεση των oυκρανικών ένοπλων δυνάμεων στην Κριμαία
Πριν δύο μέρες, το CNN ειχε αναφέρει ότι ο Musk περιόρισε τη λειτουργία του Starlink κοντά στην Κριμαία για να αποτρέψει ουρκανική επίθεση εναντι στο ρωσικό στόλο
Σχετικά Άρθρα
Οι όροι υπηρεσίας του δορυφορικού συστήματος Starlink απαγορεύουν τη χρήση του για στρατιωτικούς σκοπούς, δήλωσε ο Elon Musk στη σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο X, σχολιάζοντας αναφορές ότι απέτρεψε επίθεση από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία.
«Οι όροι υπηρεσίας απαγορεύουν ξεκάθαρα τη χρήση του Starlink σε επιθετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, αφού είμαστε ένα πολιτικό σύστημα, οπότε οι Ουκρανοί ζήτησαν ξανά κάτι που απαγορεύεται ρητά».
Ο Elon Musk πρόσθεσε ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ της άρνησης να ενεργήσει σύμφωνα με τις εντολές της Ουκρανίας και της πραγματοποίησης σκόπιμων αλλαγών στο Starlink για να την αποτρέψει.
Σύμφωνα με τον Elon Musk, ούτε αυτός ούτε κανείς άλλος υποσχέθηκε ότι το σύστημα θα λειτουργούσε στην Κριμαία.
Νωρίτερα, το CNN, επικαλούμενο αποσπάσματα από τη βιογραφία του Elon Musk, ανέφερε ότι ο Αμερικανός επιχειρηματίας διέταξε να περιοριστεί η λειτουργία του δορυφορικού συστήματος  Starlink κοντά στην Κριμαία και έτσι απέτρεψε την ουκρανική επίθεση ενάντια στο ρωσικό ναυτικό.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι CNN, ο Elon Musk ανησυχούσε ότι ως απάντηση στο «μικρό Περλ Χάρμπορ» η Ρωσία θα μπορούσε να απαντήσει με πυρηνικά όπλα.
Ο Elon Musk αργότερα διέψευσε αναφορές ότι είχε περιορίσει τη λειτουργία της υπηρεσίας δορυφορικής επικοινωνίας Starlink στα ανοικτά των ακτών της Κριμαίας το 2022 και ότι έτσι απέτρεψε την επίθεση των Ουκρανών  λέγοντας ότι το σύστημα δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ στην πραγματικότητα, αλλά το Κίεβο είχε ζητήσει να ενεργοποιηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης