Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μύδροι Michel (ΕΕ) κατά Ρωσίας για τη συμφωνία για τα σιτηρά: Κυνική η στάση της, παρωδία γενναιοδωρίας η προσφορά στην Αφρική

Μύδροι Michel (ΕΕ) κατά  Ρωσίας για τη συμφωνία για τα σιτηρά: Κυνική η στάση της, παρωδία γενναιοδωρίας η προσφορά στην Αφρική
Σε vertigo η διπλωματία της Δύσης μετά τον κόλαφο στη Σύνοδο των G20
Εκνευρισμό έχει προκαλέσει τεράστια διπλωματική νίκη της Ρωσίας στη σύνοδο των G20 όπου δεν κατέστη δυνατό να περάσει η γραμμή της Δύσης για καταδίκη της Ρωσίας και διπλωματική απομόνωσή της .
Τα κράτη – μέλη των BRICS και οι υπόλοιπες φιλικές προς τη Ρωσία χώρες αντιστάθηκαν στις πιέσεις και τους εκβιασμούς των ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, μιλώντας σε συνάντηση των ηγετών της G20 στο Νέο Δελχί (Ινδία), κατηγόρησε ανοιχτά τον εκπρόσωπο της Ρωσίας, υπουργό Εξωτερικών Sergey Lavrov, για κυνισμό και παρωδία γενναιοδωρίας, όταν η Ρωσική Ομοσπονδία βομβαρδίζει τις ουκρανικές λιμενικές υποδομές και προσφέρει 1 εκατομμύριο τόνους σιτηρών δωρεάν σε αφρικανικές χώρες.
Μιλώντας στην έναρξη της συνόδου της G20, ο Michel υπενθύμισε την Πρωτοβουλία για τα σιτηρά, από την οποία η Ρωσική Ομοσπονδία αποχώρησε τον Ιούλιο.
«Και τι κυνισμός…
Δεν το δεχτήκατε γιατί όχι μόνο αποφασίσατε να αποσυρθείτε από αυτή τη συμφωνία για τη Μαύρη Θάλασσα, αλλά ταυτόχρονα επιτίθεστε στις λιμενικές υποδομές.
Μπλοκάρετε τα λιμάνια που δίνουν πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα, ακόμη και στον Δούναβη.
Και για να προσθέσει ακόμη μεγαλύτερη προσβολή, η Ρωσία προσφέρει 1 εκατομμύριο τόνους σιτηρών στις αφρικανικές χώρες σε μια παρωδία γενναιοδωρίας. Τι κυνισμός και περιφρόνηση για τις αφρικανικές χώρες, όταν γνωρίζουμε ότι η συμφωνία έχει μέχρι στιγμής δώσει περισσότερους από 30 εκατομμύρια τόνους εξαγωγών, κυρίως στις πιο ευάλωτες χώρες.
Και ότι οι διαδρομές αλληλεγγύης, οι εναλλακτικές διαδρομές που αναπτύχθηκαν από την ΕΕ και με την ΕΕ, έχουν ήδη επιτρέψει την εξαγωγή 40 εκατομμυρίων τόνων σιτηρών.
Προσφέρθηκαν 1 εκατομμύριο τόνοι — δωρεάν .
Αυτό είναι απολύτως φρικτός κυνισμός.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν εκείνοι που πραγματικά αγωνίζονται για να βοηθήσουν τους πιο εύθραυστους και ευάλωτους πληθυσμούς», αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης