Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας: Ουκρανία και Δύση ετοίμαζαν προβοκάτσια με τη χρήση βρώμικης βόμβας – Την εξουδετερώσαμε

Ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας: Ουκρανία και Δύση ετοίμαζαν προβοκάτσια με τη χρήση βρώμικης βόμβας – Την εξουδετερώσαμε
Το δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Yury Kokov
Το Κίεβο, με την υποκίνηση της Δύσης, σχεδίαζε να εκραγεί μια «βρώμικη βόμβα» στην Ουκρανία για να κατηγορήσει στη συνέχεια τη Ρωσία για πυρηνική τρομοκρατία, δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Yury Kokov σε συνέντευξή του στη Rossiyskaya Gazeta την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023.
«Αποκαλύφθηκαν τα σχέδια Ουκρανών νεοναζί, οι οποίοι, με την παρότρυνση των δυτικών συμβούλων τους, σκόπευαν να διαπράξουν μια προβοκάτσια στο έδαφός τους πυροδοτώντας μια λεγόμενη ‘’βρώμικη βόμβα’’ με στόχο να κατηγορήσουν στη συνέχεια τη Ρωσία για πυρηνική τρομοκρατία» δήλωσε ο Kokov.
Στα τέλη Ιουνίου του τρέχοντος έτους, η ρωσική FSB ανακοίνωσε τη σύλληψη πέντε ατόμων που προσπάθησαν να εξάγουν στο εξωτερικό το ραδιενεργό ισότοπο Καίσιο-137, το οποίο σχεδιαζόταν να χρησιμοποιηθεί για τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής με σκοπό τη δυσφήμιση της Ρωσίας.
Το ραδιενεργό Καίσιο είναι ένα από τα κύρια αποκαλούμενα ραδιονουκλεΐδια που αποτελούν προϊόντα σχάσης ουρανίου και πλουτωνίου.
Είναι πολύ επικίνδυνο εάν εισέλθει στο ανθρώπινο σώμα.
Το καίσιο-137, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί σε μια «βρώμικη βόμβα».
Στο πλαίσιο αυτό, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε τον Ιουνίο ότι Ουκρανοί κατάσκοποι έλαβαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία εξετάζει να εξαπολύσει «τρομοκρατική» επίθεση εναντίον του υπό ρωσική κατοχή πυρηνικού εργοστασίου της Zaporizhie στη νότια Ουκρανία, η οποία θα περιλαμβάνει τη διαρροή ραδιενέργειας.
Η Μόσχα χαρακτήρισε «ψευδεις» τις δηλώσεις αυτές και κατηγόρησε το Κίεβο ότι σχεδιάζει να καταλάβει το πυρηνικό εργοστάσιο και ότι βομβαρδίζει τις εγκαταστάσεις του, περιλαμβανομένων των χώρων αποθήκευσης πυρηνικού καυσίμου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης