Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αιματηρή επιχείρηση στη Σομαλία: 120 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε μόλις 48 ώρες από τον εθνικό στρατό

Αιματηρή επιχείρηση στη Σομαλία: 120 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε μόλις 48 ώρες από τον εθνικό στρατό
Τους τελευταίους μήνες, ο σομαλικός στρατός έχει ανακτήσει τον έλεγχο αρκετών περιοχών που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο της «Σεμπάμπ», τζιχαντισιτκής οργάνωσης που συνδέεται με την Αλ Κάιντα
Ο Εθνικός Στρατός της Σομαλίας (SNA) ανακοίνωσε ότι 120 μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Σεμπάμπ σκοτώθηκαν το τελευταίο 48ωρο σε ευρείας κλίμακας επιχείρηση στην περιφέρεια Γκαλμουντούγκ, στο κεντρικό τμήμα της χώρας.
Ο υφυπουργός Ενημέρωσης, Πολιτισμού και Τουρισμού της Σομαλίας Γιουσούφ αλ Αντάλα είπε στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων SONNA ότι το τελευταίο διήμερο οι ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν 17 επιθέσεις εναντίον θέσεων της τζιχαντιστικής οργάνωσης.
«Ανώτεροι διοικητές της Σεμπάμπ συγκαταλέγονται μεταξύ των 120 θυμάτων των επιχειρήσεων αυτών. Είχαν διαφύγει τη Δευτέρα από την πόλη Ελ Γκαράς, την οποία δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν. Το μπαράζ επιθέσεων τους είχε αποδυναμώσει», δήλωσε ο υφυπουργός κατά την επίσκεψή του στην περιφέρεια Γκαλμουντούγκ.
Ο υφυπουργός Ενημέρωσης δεν αναφέρθηκε σε απώλειες των σομαλικών ενόπλων δυνάμεων. Απευθυνόμενος στους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, τους ζήτησε να συνεχίσουν με αμείωτη ένταση τις επιχειρήσεις για την εξάρθρωση κάθε τρομοκρατικού πυρήνα στην περιοχή.
Τους τελευταίους μήνες, ο σομαλικός στρατός έχει ανακτήσει τον έλεγχο αρκετών περιοχών που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο της Σεμπάμπ.
Η τζιχαντιστική οργάνωση, η οποία διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την Αλ Κάιντα, διεξάγει – εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια – ένοπλο αγώνα κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Σομαλίας, που υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, με σκοπό να την ανατρέψει και να επιβάλλει στη χώρα τη δική της ακραία εκδοχή του ισλαμικού νόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης