Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αντεπίθεση των Ουκρανών πνίγηκε στο αίμα – Επιστρατεύουν γυναίκες και τρελούς - Χτύπημα στη Σεβαστούπολη με 10 Storm Shadow

Η αντεπίθεση των Ουκρανών πνίγηκε στο αίμα – Επιστρατεύουν γυναίκες και τρελούς - Χτύπημα στη Σεβαστούπολη με 10 Storm Shadow
Ουκρανική επίθεση στη Σεβαστούπολη με 10 Storm Shadow, αναχαιτίστηκαν οι 7... – Ζημιές σε υποβρύχιο, αποβατικό πλοίο,
(upd20) Η Ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε…
Μετά από 3 μήνες ενεργών επιθετικών ενεργειών, οι Ουκρανοί κατάφεραν να καταλάβουν 16 χωριά εκ των οποίων τα 8 θεωρούνται γκρίζα ζώνη όπως το Robotyne….
To πιο εντυπωσιακό όμως δεν είναι αυτό.
Τα 16 χωριά προ του πολέμου αριθμούσαν σχεδόν 14.000 κατοίκους και για αυτά τα 16 χωριά οι Ουκρανοί έχασαν 71.500 στρατιώτες και 7.500 οπλικά συστήματα της Δύσης.
Δηλαδή θεωρητικά για να απελευθερώσουν 1 Ουκρανό πολίτη σκοτώθηκαν 5 Ουκρανοί στρατιώτες… αυτό δεν λέγεται αποτυχία αλλά καταστροφή.
Η αντεπίθεση των Ουκρανών πνίγηκε στο αίμα…
Ο Ουκρανικός στρατός καταρρέει και ετοιμάζουν επιστράτευση – κινητοποίηση που θα περιλαμβάνει παιδιά και κάτω των 18 ετών, γυναίκες ενώ θα κατατάγονται και άτομα με ψυχολογικά προβλήματα

Εν τω μεταξύ ο Ουκρανικός στρατός, επιχειρεί πλήγματα σε πολιτικούς στόχους, χτύπησαν την Σεβαστούπολη, συγκεκριμένα ναυπηγείο,  με 10 πυραύλους Storm Shadow και τραυματίστηκαν 24 Ρώσοι πολίτες εκ των οποίων 4 σε μέτρα κατάσταση…
Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας σμήνος drones επιτέθηκε στο λιμάνι Izmail της Οδησσού προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στις υποδομές.

Ουκρανική επίθεση στη Σεβαστούπολη – Ζημιές σε υποβρύχιο και αποβατικό πλοίο υπό επισκευή

Επίθεση με 10 πυραύλους cruise εξαπέλυσε η Ουκρανία κατά της Σεβαστούπολης, στην Κριμαία, όπου και βρίσκεται η βάση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Όπως αναφέρεται, από την επίθεση τυλίχθηκε στις φλόγες ναυπηγείο της Σεβαστούπολης, το Ordzhonikidze όπου επισκευάζονται τα πλοία του ρωσικού στόλου.
Πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον δύο πλοία έχουν χτυπηθεί και έχουν υποστεί ζημιές, ενώ γίνεται λόγος και για τουλάχιστον 24 τραυματίες.
Οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως από τους 10 πυραύλους που εκτόξευσαν οι Ουκρανοί, αναχαίτισαν τους 7 καθώς και ότι αναχαίτισαν τρία θαλάσσια drones.
Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν πως από την επίθεση χτυπήθηκε ένα μεγάλο αποβατικό πλαίο και ένα υποβρύχιο.
Ο Andriy Yusov, στέλεχος της στρατιωτικής κατασκοπείας της Ουκρανίας, υποστήριξε πως η Ουκρανία επιβεβαιώνει τα πλήγματα, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση.

Επίθεση με Storm Shadow

Αν και οι Ουκρανοί δεν αποκαλύπτουν τι όπλα χρησιμοποίησαν για την επίθεση, Ρώσοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήθηκαν οι βρετανικοί πύραυλοι Storm Shadow.
Όπως επισημαίνουν, για να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιου είδους επιθέσεις, θα πρέπει να εντοπιστούν και να καταστραφούν οι ουκρανικές αεροπορικές δυνάμεις στο έδαφος, εκ των προτέρων.
"Το πιο πιθανό είναι ότι τα χτυπήματα αυτά έγιναν με πυραύλους Scalp/Storm Shadow.
Αυτό που συνέβη στη Σεβαστούπολη θέτει ως στόχο τον εντοπισμό και την καταστροφή των εχθρικών αεροσκαφών όσο αυτά είναι ακόμα στο έδαφος" υποστήριξε ο Ρώσος πολεμικός αναλυτής Konstantin Sivkov, ενώ ο στρατιωτικός ειδικός Alexey Leonkov είπε ότι για την πραγματοποίηση μιας τέτοιας επίθεσης θα απαιτούνταν τουλάχιστον 5 αεροσκάφη τύπου Su-24.
"Αν ήταν πύραυλοι Storm Shadow, τότε για την εκτόξευση τους θα χρειάζονταν τουλάχιστον 5 μαχητικά τύπου Su-24, τα οποία υποτίθεται ότι το Κίεβο δεν διαθέτει.
Πρέπει να περιμένουμε τις απαντήσεις από τα συντρίμμια" υποστήριξε ο Leonkov.

Τους τελευταίους μήνες, η Ουκρανία εκτόξευσε εναέρια και ναυτικά drones στην Κριμαία σε πολλές περιπτώσεις.
Ωστόσο, τα περισσότερα από τα drones καταστράφηκαν πριν φτάσουν στη χερσόνησο.
Η τελευταία επίθεση όχι μόνο ήταν μεγαλύτερης κλίμακας, αλλά φαίνεται επίσης ότι είχε σχεδιαστεί με πληροφορίες που το καθεστώς του Κιέβου δεν θα μπορούσε να αποκτήσει από μόνο του.
Είναι πολύ πιθανό το ΝΑΤΟ ή τουλάχιστον κάποια από τα μέλη του να συμμετείχαν στον σχεδιασμό.
Η επίθεση, η οποία προφανώς πραγματοποιήθηκε για να συγκαλύψει την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης, πιθανότατα θα προκαλέσει σφοδρή απάντηση από τον ρωσικό στρατό.
F53qn2RXEAAqtJm.jpg
Sevastoupoli.jpg
Η Δύση να ετοιμαστεί για πολυετή πόλεμο στην Ουκρανία – Πιο εχθρική η Ρωσία

Να προετοιμαστεί για έναν πολυετή πόλεμο στην Ουκρανία προειδοποιεί τη Δύση ο επικεφαλής του στρατού της Τσεχίας, Karel Rehka, ο οποίος μάλιστα εκτιμά ότι η στάση της Ρωσίας θα είναι πιο εχθρική, μόλις οι συγκρούσεις τελειώσουν.
Σε δηλώσεις του ο Rehka είπε πως δεν είναι απογοητευμένος από την αργή πρόοδο της ουκρανικής αντεπίθεσης.
«Έτσι είναι μια στρατιωτική επίθεση.
Δεν είναι ταινία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Θέλει χρόνο» υπογράμμισε ο Τσέχος στρατιωτικός.
Αν και η Ουκρανία εξαπέλυσε την επίθεση της στις αρχές Ιουνίου, μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να ανακαταλάβει ελάχιστα εδάφη, ενώ μετρά την ίδια στιγμή τεράστιες απώλειες.
«Συνολικά, νομίζω ότι αυτή τη στιγμή καμία από τις δύο πλευρές δεν μπορεί να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Δεν θα διαρκέσει μερικές εβδομάδες, αλλά θα κρατήσει πολύ…
Και είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους Ουκρανούς για μεγάλο χρονικό διάστημα» επισήμανε ο Rehka.

Το ΝΑΤΟ ψάχνει συνεχώς εχθρούς

Δριμεία επίθεση στο ΝΑΤΟ με αφορμή την τεράστια στρατιωτική άσκηση «Steadfast Defender» που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2024 σε Γερμανία, Πολωνία και Βαλτική και που θα είναι από τις μεγαλύτερες από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου στην Ευρώπη, εξαπολύει η Ρωσία, η οποία κατηγορεί τη Βορειοατλαντική Συμμαχία ότι ψάχνει συνεχώς εχθρούς για να δικαιολογεί την ύπαρξη του.
Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova υποστήριξε ότι οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική Θάλασσα μετατρέπουν μια ειρηνική περιοχή σε τόπο γεωπολιτικής αντιπαράθεσης.
«Ένα ακόμα παράδειγμα της λεγόμενης περίεργης συμπεριφοράς είναι όταν η άλλοτε ειρηνική Βαλτική Θάλασσα, μέσω των προσπαθειών των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ, μετατρέπεται σε μια άλλη περιοχή γεωπολιτικής αντιπαράθεσης» υποστήριξε η Zakharova, τονίζοντας ότι οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική Θάλασσα «επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά ότι το ΝΑΤΟ είναι ένας επιθετικός στρατιωτικός οργανισμός» που «ψάχνει συνεχώς εχθρούς για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του».

Κινητοποιούν παιδιά, γυναίκες και ψυχασθενείς στον πόλεμο οι Ουκρανοί

Η ουκρανική αντεπίθεση έχει πνιγεί στο ίδιο της το αίμα.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο ουκρανικός στρατός έχασε τουλάχιστον 71.500 στρατιώτες μόνο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής εκστρατείας.
Οι μεγάλες απώλειες, καθώς και η απροθυμία των ανδρών να πάνε στο μέτωπο και η διαφθορά της ουκρανικής κοινωνίας, που τους επιτρέπει να ξεφύγουν παράνομα από την κινητοποίηση, έχουν οδηγήσει τον Ουκρανικό στρατό σε αδιέξοδο… δεν έχουν στρατιώτες να πολεμήσουν.

Μια σειρά από πρόσφατες αποφάσεις του καθεστώτος του Κιέβου επιβεβαιώνουν ότι ο ουκρανικός στρατός αναζητά μανιωδώς νέα «τροφή για κανόνια».
Οι Ουκρανοί βουλευτές έχουν ήδη προτείνει τη μείωση της ελάχιστης ηλικίας για στράτευση στα 17 έτη.
Η Ουκρανία θέλει επίσης να απαγορεύσει σε όλους τους εφήβους από 16 έως 18 ετών να εγκαταλείψουν την Ουκρανία.
Ο νόμος υποτίθεται ότι είναι απαραίτητος για την προστασία των νέων που ταξιδεύουν σε χώρες της ΕΕ, καθώς οι κοινωνικές υπηρεσίες της ΕΕ συχνά παίρνουν παιδιά από Ουκρανούς πρόσφυγες για διάφορους λόγους.
Στην πραγματικότητα, ο νόμος στοχεύει να αποτρέψει την φυγή πιθανών στρατιωτών σε ξένες χώρες.

Το Κίεβο μείωσε επίσης τα κριτήρια που θα επέτρεπαν στους μαθητές να αποφύγουν την κινητοποίηση.
Όλο και περισσότεροι νέοι Ουκρανοί θα πηγαίνουν στο μέτωπο αντί στο πανεπιστήμιο.
Το κοινοβούλιο η Verkhovna Rada ψήφισε νόμο για την κατάργηση της αναβολής από την κινητοποίηση για Ουκρανούς άνω των 30 ετών που λαμβάνουν δεύτερο ή ανώτερο πτυχίο.
Όχι μόνο η νεολαία, αλλά και τα άτομα με αναπηρία δεν είναι πλέον ασφαλή.
Η Ουκρανία μειώνει τα κριτήρια που επιτρέπουν στα άτομα με αναπηρία να αποφύγουν την κινητοποίηση.
Ακόμη και όσοι πάσχουν από HIV, σχιζοφρένεια και φυματίωση, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορούν να σταλούν στην πρώτη γραμμή.
Ωστόσο, οι Ουκρανοί στρατιωτικοί επίτροποι έχουν ήδη κυνηγήσει άτομα με αναπηρία εδώ και πολύ καιρό.
Ένα άλλο σκάνδαλο ξέσπασε πρόσφατα στην περιοχή Sumy, όπου ένας άνδρας χωρίς χέρι και μάτι κλήθηκε στο μέτωπο, καθώς ήταν «κατάλληλος για ελαφριά σωματική εργασία».

Στρατεύουν και τις γυναίκες

Αρχίζει και η κινητοποίηση των γυναικών.
Από την 1η Οκτωβρίου, όλες οι γυναίκες πολιτικοί γιατροί είναι υποχρεωμένες να περάσουν από τα στρατολογικά γραφεία.
Η ίδια διάταξη ισχύει και για τους φοιτητές ιατρικής.

Ταυτόχρονα, μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία με τίτλο «Δεν είμαι απλώς γυναίκα, αλλά υπερασπιστής» ξεκίνησε στα μέσα ενημέρωσης, προετοιμάζοντας τον πληθυσμό για την επερχόμενη αποστολή γυναικών στο μέτωπο.
Το Κίεβο απευθύνει επίσης έκκληση προς τις χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ με αίτημα την έκδοση πιθανών προσφύγων στρατιωτών.
Η Ουκρανία κυνηγά τους κατόχους πλαστών εγγράφων που διέφυγαν από τη χώρα.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του Zelensky, όλα τα ιατρικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν την αναπηρία που εκδόθηκαν από στρατιωτικές ιατρικές επιτροπές από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, χάνουν την ισχύ τους μέχρι να επανελεγχθούν.
Η ουκρανική εισαγγελία μπορεί να διώξει τους πολίτες της στο εξωτερικό και οι δυτικές χώρες θα βοηθήσουν το Κίεβο.

Sergei Datsyuk (Ουκρανός φιλόσοφος): Δράμα, ο στρατός καταρρέει και στέλνουν παιδιά στο μέτωπο

Τα παιδιά της Ουκρανίας ενδέχεται να πάνε στο μέτωπο λόγω έλλειψης προσωπικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, τόνισε ο Ουκρανός φιλόσοφος και πολιτικός επιστήμονας Sergei Datsyuk.
«Σας είπα, αν ο πόλεμος είναι μακρύς, όλοι θα πάνε να πολεμήσουν.
Συμπεριλαμβανομένων των εφήβων, αργά ή γρήγορα.
Γιατί έτσι λειτουργεί η ζωή.
Αν παλέψουμε μέχρι το τέλος, τότε πολεμάμε μέχρι το τέλος.
Και τα παιδιά, επίσης, στο κάποια φάση θα εμπλακούν στον πόλεμο.
Υπάρχουν χώρες που το έχουν κάνει αυτό, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό», είπε ο Sergei Datsyuk.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε ότι από την 1η Οκτωβρίου η χώρα θα αρχίσει να εγγράφει γυναίκες γιατρούς για στρατιωτική θητεία.
Ωστόσο, διευκρίνισε, δεν θα υπάρξει άμεση κινητοποίηση.

Οι ρώσοι κατέστρεψαν το κέντρο ελέγχου και διοίκησης της 110ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ουκρανών

Η ρωσική αεροπορία κατέστρεψε το κέντρο ελέγχου της 110ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
«Η στρατιωτική αεροπορία της Νότιας Ομάδας Δυνάμεων επιτέθηκε σε συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού και τεθωρακισμένων οχημάτων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η θέση διοίκησης μονάδων της 110ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας και ένα μαχητικό όχημα πεζικού καταστράφηκαν».

Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Η Ουκρανία χρειάζεται πόλεμο για να αποφύγει τις ευθύνες για το οικονομικό χάος

Η ουκρανική κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τον πόλεμο γιατί διαφορετικά θα θεωρηθεί υπεύθυνη για τα οικονομικά δεινά της χώρας, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin.
Κανείς δεν θέλει την ειρήνη στην Ουκρανία, γιατί αν σταματήσει ο πόλεμος, θα είναι απαραίτητο να απαντήσουν στον λαό για τις οικονομικές και κοινωνικές συνιστώσες.
Και δεν υπάρχει τίποτα να πουν.
Αμφιβάλλω ότι μετά το τέλος των εχθροπραξιών θα υπάρξει ένα άλμα προς τα εμπρός στη διαδικασία αποκατάστασης της ουκρανικής οικονομίας.
Ποιος θα παρέχει τα τρόφιμα εκεί;"
Το όραμα για το μέλλον της Ουκρανία - όπως δηλώνουν οι ουκρανικές αρχές- «είναι ότι πρέπει να είναι μέλη ορισμένων οργανισμών, όπως το ΝΑΤΟ ή η Ευρωπαϊκή Ένωση», δείχνει ότι οι ηγέτες «είναι για ένα όραμα του μέλλοντος που σχετίζεται όχι μόνο με την αλληλεπίδραση με κάποιον, αλλά ένα όραμα για το μέλλον που σχετίζεται με την πλήρη εξάρτησή τους από κάποιον στον τομέα της άμυνας, της οικονομίας»

Fox news: Οι ΗΠΑ έχουν χορηγήσει στην Ουκρανία 110,97 δισεκ. δολάρια για βοήθεια

Ο συνολικός αριθμός των αμερικανικών κονδυλίων που κατευθύνονται για βοήθεια στην Ουκρανία ανέρχεται σε 110,97 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε το Fox News επικαλούμενο έγγραφο του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου.
Το έγγραφο ετοιμάστηκε ως απάντηση σε αίτημα μιας ομάδας Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών, που υποβλήθηκε στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο.
Περιέχει πληροφορίες σχετικά με το συνολικό ποσό της στρατιωτικής, οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας των ΗΠΑ που έχει δοθεί στην κυβέρνηση της Ουκρανίας.
Το έγγραφο αναφέρει ότι από το σύνολο των 110,97 δισεκατομμυρίων δολαρίων, περίπου 101,19 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν ήδη εκτελεστεί από το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού.
Το ποσό αυτό δεν περιλαμβάνει το νέο αίτημα για περισσότερη βοήθεια προς την κυβέρνηση του Κιέβου, που υπέβαλε η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden.
Προβλέπει οικονομική βοήθεια 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων για στρατιωτικούς σκοπούς.

Foreign Affairs: Στο τέλος οι ΗΠΑ θα εγκαταλείψουν την Ουκρανία

Οι πολιτικοί κύκλοι στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες αμφισβητούν τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη για την Ουκρανία και αυτή η θέση κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές, γράφουν οι ειδικοί Liana Fix και Michael Kimmage σε άρθρο τους στο Foreign Affairs.
«Στις ΗΠΑ, η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης για το πόσα πρέπει να ξοδέψουν οι Αμερικανοί για να στηρίξουν ξένους εταίρους και συμμάχους...
Στην Ευρώπη, η πανδημία του Covid-19 και ο υψηλός πληθωρισμός έχουν προκαλέσει σοβαρό οικονομικό πλήγμα.
Η αισιοδοξία για στρατιωτική επιτυχία της Ουκρανία έχει αρχίσει να μειώνεται, οδηγώντας σε αυξημένο σκεπτικισμό σχετικά με την περαιτέρω υποστήριξη προς την Ουκρανία».
Τα μη ικανοποιητικά αποτελέσματα της καλοκαιρινής αντεπίθεσης των Ουκρανών και η έλλειψη συγκεκριμένων σχεδίων για την επίτευξη της νίκης, αναφέρει το Foreign Affairs, ενθάρρυνε τους σκεπτικιστές για την υποστήριξη.
Σύμφωνα με το Foreign Affairs, αυτό υποβιβάζει την ουκρανική σύγκρουση στα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Almasry Alyoum (Εφημερίδα Αιγύπτου): Το «τρομερό λάθος» του Zelensky στις σχέσεις με τη Δύση

O Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος έκανε ένα μεγάλο λάθος πιστεύοντας στις υποσχέσεις της Δύσης, αναφέρει η Αιγυπτιακή εφημερίδα Almasry Alyoum.
Η Ουκρανία μάχεται κάτω από τη δυτική σημαία του θανάτου, της καταστροφής, του αναγκαστικού εκτοπισμού, του φόβου και της καταστροφής.
Οι ΗΠΑ και η ΕΕ δεν ενδιαφέρονται πολύ για τις απώλειες των άλλων, ενδιαφέρονται μόνο για τα δικά τους συμφέροντα", τονίζει η Almasry Alyoum
Όπως σημειώνει η Almasry Alyoum η «μαριονέτα Zelensky» εκπληρώνει όλες τις επιθυμίες των χορηγών του.
«Το στοίχημα στη Δύση είναι μια ασυγχώρητη αμαρτία»
Ο Zelensky σε συνέντευξή του στον Economist, αμφέβαλλε για την ειλικρίνεια της υποστήριξης της Δύσης προς την Ουκρανία.

McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Οι Ουκρανικές δυνάμεις είναι ανίκανες να καταλάβουν την Κριμαία, θα καταστραφούν

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ανίκανες να καταλάβουν την Κριμαία ή να αποκόψουν τη χερσόνησο από την υπόλοιπη Ρωσία, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης McGregor.
«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Κριμαία θα μπορέσει να απομονωθεί.
Εάν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πλησιάσουν την Κριμαία ή τις ρωσικές ακτές, οι Ρώσοι δεν θα το ανεχτούν, δεν θα συγκρατηθούν.
Ο Putin γνωρίζει ότι ο Ουκρανικός στρατός είναι τώρα σε τρομερά δύσκολη κατάσταση».
Δεν υπάρχουν παράγοντες που μπορούν να αλλάξουν την άθλια κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αφού υπέστησαν μεγάλες ζημιές, σημείωσε ο συνταγματάρχης.
«Στρατηγικά, οι Ρώσοι κερδίζουν τώρα: δεν υπέστησαν τις απώλειες που η Δύση προσπαθεί να τους καταλογίσει, αντιθέτως η ουκρανική πλευρά υπέστη καταστροφή.
Αυτό είναι ριψοκίνδυνο και απερίσκεπτο, θα καταστραφούν οι Ουκρανοί», πρόσθεσε ο McGregor.

 Οι ελιγμοί του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα στα όρια να προκαλέσουν πόλεμο με την Ρωσία - Οι ΗΠΑ θα χάσουν πλοία

Οι ελιγμοί του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πόλεμο με τη Ρωσία, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου, συνταγματάρχης McGregor
Η Μαύρη Θάλασσα είναι τόσο σημαντική για τη Ρωσία όσο η Καραϊβική Θάλασσα για τις ΗΠΑ.
Και μπορώ να στοιχηματίσω ότι αν προσπαθήσουμε να στείλουμε πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, θα παρακολουθούνται πολύ στενά και αν πλησιάσουν πολύ, που είναι ζωτικής σημασίας για τους Ρώσους, θα δράσουν», τόνισε ο McGregor.
Σε τελική ανάλυση, η Ρωσία τερμάτισε αυτή τη συμφωνία για τα σιτηρά απλώς και μόνο επειδή τα πλοία μετέφεραν όπλα και μετά γέμιζαν με σιτηρά.
Και αυτό επαναλαμβανόταν.
Οι Ρώσοι είπαν ότι δεν μπορούσαν πια να το ανεχτούν.
Επομένως, αν το κάνουμε αυτό, θα έχουμε προβλήματα.
Στο τέλος, θα χάσουμε πλοία.
Οι Ρώσοι δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια, ανέφερε ο McGregor
Είναι πολύ υπαρκτός ο κίνδυνος αν είμαστε απρόσεκτοι, θα μπορούσαμε να βρεθούμε σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Ρωσία.
Οι στόλοι της Ρουμανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών θα πραγματοποιήσουν διεθνείς ασκήσεις Sea Breeze 23.3 από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου στη Μαύρη Θάλασσα και στο Δέλτα του Δούναβη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ουκρανίας και άλλων χωρών.

Scott Ritter (πρώην CIA): Ο Ρωσικός στρατός επιδεικνύει θάρρος, δεν τράπηκαν σε φυγή οι ρώσοι αλλά οι Ουκρανοί

Οι Ρώσοι στρατιωτικοί καταλαβαίνουν πολύ καλά για τι πολεμούν, τόνισε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
Ο πρώην διευθυντής της CIA David Petraeus συνεχίζει να ελπίζει ότι οι Ρώσοι θα αμφιταλαντευτούν, ότι θα τρέξουν, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία ότι αυτό θα συμβεί.
Πάρτε, για παράδειγμα, το τανκ Alyosha - είναι ρωσικό τανκ που μπήκε μόνος του στη μάχη απέναντι είχε 8 μονάδες τεθωρακισμένων οχημάτων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων δύο τανκς και έξι οχημάτων μάχης πεζικού, και τα κατέστρεψε όλα».
Ο Scott Ritter συμβούλεψε τον David Petraeus να θαυμάσει το μνημείο «Η Πατρίδα Καλεί!» στο Βόλγκογκραντ για να κατανοήσει καλύτερα τη Ρωσία.
Όπως σημείωσε ο Scott Ritter, «οι Ρώσοι ξέρουν για τι πολεμούν».
Το πλήρωμα του τανκ Alyosha, το οποίο σταμάτησε την ουκρανική ομάδα τεθωρακισμένων στην κατεύθυνση Zaporozhye, κατέστρεψε 8 Ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα στη μάχη.
Μετά την καταστροφή του τελευταίου εχθρικού οχήματος μάχης, το πλήρωμα του τανκ συνέχισε να καλύπτει μονάδες μηχανοκίνητων τυφεκίων που αναπτύσσονται σε σχηματισμούς μάχης για περίπου 40 λεπτά.
Όταν τελείωσαν τα πυρομαχικά, ο διοικητής του πληρώματος Rasim Baksikov αποφάσισε να πάει να ξαναγεμίσει και ένα άλλο τανκ πήγε στο πεδίο της μάχης. Συνολικά, οι απώλειες του εχθρού στη μάχη, εκτός από τον κατεστραμμένο εξοπλισμό, ανήλθαν σε περισσότερους από 100 στρατιώτες…

Larry Johnson (πρώην CIA): Ο Zelensky παραδέχθηκε ότι το τέλος της Ουκρανίας δεν θα είναι αίσιο...

Η δήλωση του Ουκρανού προέδρου Zelensky επιβεβαιώνει στην πραγματικότητα την αποτυχία της αντεπίθεσης, δήλωσε το πρώην στέλεχος της CIA Larry Johnson.
Ο Zelensky παραδέχτηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2023 σε συνέντευξή του στο CNN ότι η αντεπίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα είχε αίσιο τέλος.
Είναι εκπληκτικό που παραδέχεται ότι έχασαν.
Θα έπρεπε να ήταν στους τίτλους των εφημερίδων.
Τώρα κατηγορεί τη Δύση" τόνισε ο Larry Johnson.
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν χρειάζεται να είσαι μεγάλος στρατιωτικός ηγέτης για να καταλάβεις ότι στην αρχή της επιχείρησης, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είχαν καμία αεροπορική υποστήριξη που θα αποτελούσε απειλή για τον ρωσικό στρατό.
Χωρίς την αεροπορία, τα ουκρανικά στρατεύματα  ήταν καταδικασμένα σε αποτυχία.
Πολλοί από εμάς μιλήσαμε για αυτό πριν από τρεις μήνες και τώρα ο Zelensky κάνει μια τέτοια δήλωση.
Ευχαριστώ, καπετάνιε για το προφανές, πρόσθεσε ο Larry Johnson.

Washington Post: Οι Ουκρανοί δηλώνουν ότι είναι σχεδόν αδύνατο να καταρρίψουν τις ρωσικές βόμβες FAB-500

Είναι σχεδόν αδύνατο να καταρρίψουμε ρωσικές βόμβες FAB-500, δήλωσε στην Washington Post εκπρόσωπος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας.
"Θεωρητικά, αυτές οι βόμβες μπορούν να αντιμετωπιστούν, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταρριφθούν.
Σχεδόν αδύνατο".
Η μόνη πρακτική λύση είναι να πυροβολούν αεροπλάνα και όχι βόμβες.
Ωστόσο, αυτό απαιτεί σύγχρονα μαχητικά, τα οποία δεν διαθέτει η Ουκρανία.
"Η έλλειψη αεροπορίας βλάπτει τη μάχη. Υ
ποφέρουμε πολύ", αναφέρει η Washington Post επικαλούμενη τα λόγια του Ουκρανού στρατιωτικού του τάγματος αεροπορικής αναγνώρισης, Alexander Solonko.
Όπως εξήγησε ο εκδότης του περιοδικού Arsenal of the Fatherland Alexey Leonkov, η χρήση βομβών ολίσθησης έχει γίνει σοβαρό πρόβλημα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου, τα ρωσικά στρατεύματα άρχισαν να χρησιμοποιούν ενεργά βόμβες υψηλής έκρηξης τύπου FAB-500 με μονάδες σχεδιασμού και διόρθωσης, οι οποίες επέτρεψαν στις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις να επιχειρήσουν έξω από την περιοχή της ουκρανικής αεράμυνας .

Global Times: Η Δύση γελοιοποιήθηκε με τα θαυματουργά όπλα

Τα δυτικά όπλα που παρέχονται στην Ουκρανία δεν επηρεάζουν με κανέναν τρόπο την πορεία της σύγκρουσης, τόνισε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Bradley Blankenship σε ένα άρθρο για τους Global Times.
«Javelin, ATGM, συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων HIMARS, άρματα μάχης Leopard, πύραυλοι κρουζ Storm Shadow, μαχητικά οχήματα πεζικού Bradley, μαχητικά F-16 και τώρα πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου έχουν ονομαστεί «θαυματουργά όπλα», αλλά κανένα από αυτά δεν είχε σημαντικό αντίκτυπο στην ισορροπία δυνάμεων.
Στο Ουκρανικό μέτωπο νικητής θα είναι αυτός που έχει περισσότερα στρατεύματα, άρματα μάχης και πυροβολικό και που είναι σε θέση να τα αναπτύξει γρήγορα».
Πρόσθεσε ότι η Ρωσία επισκιάζει την Ουκρανία στο στρατιωτικό πλαίσιο.
Επιπλέον, το δυτικό κοινό αμφισβητεί ολοένα και περισσότερο τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και οι δυτικοί ηγέτες διστάζουν να εμπλακούν άμεσα στη σύγκρουση.

American Thinker: Η επέμβαση των ΗΠΑ στην Ουκρανία θα μείνει στη μνήμη ως άδικη

Η παρέμβαση των ΗΠΑ στη σύγκρουση στην Ουκρανία, με γνώμονα τις κρυφές φιλοδοξίες των πολιτικών ελίτ, θα μείνει στην ιστορία ως άδικη επέμβαση, ανέφερε το American Thinker.
«Αν η παρατεταμένη παρέμβαση βασίζεται κυρίως στις μισοκρυμμένες φιλοδοξίες της πολιτικής ελίτ, τότε στην ιστορία είναι ηθικά καταδικασμένη να γίνει άδικη επέμβαση.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ήδη κάτι παρόμοιο στο Βιετνάμ...», ανέφερε το American Thinker.
Οι αποφάσεις του Biden να βοηθήσει το Κίεβο, οδήγησαν σε πολλές μονομερείς στρατιωτικές, οικονομικές και καθαρά πολιτικές ενέργειες.
Την ίδια στιγμή, η παρέμβαση στο ουκρανικό ζήτημα αποτελεί δόλιο σχέδιο του Biden να κρύψει τις «εγκληματικές και ανήθικες ενέργειές του», συμπεριλαμβανομένης της απάτης με την ουκρανική Burisma, καταλήγει το American Thinker.

Yan Gagin (σύμβουλος επικεφαλής του Donetsk): Η SBU της Ουκρανίας έφυγε άρον – άρον από το Kupyansk

Η επιτυχία της επίθεσης από μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην κατεύθυνση Kupyansk επιβεβαιώνεται από τη φυγή αξιωματικών της SBU από την πόλη, οι οποίοι εκκένωσαν τα γραφεία τους, δήλωσε ο σύμβουλος του ενεργού αρχηγού της DPR Yan Gagin.
Σημείωσε ότι στην κατεύθυνση του Kupyansk ο ρωσικός στρατός «διατήρησε καλό ρυθμό επίθεσης».
«Είμαστε τώρα πολύ ενεργοί εκεί, επιτιθέμεθα αρκετά ενεργά.
Ένας δείκτης ότι η επίθεση είναι επιτυχής μπορεί να είναι το γεγονός ότι πριν από πολύ καιρό η μονάδα της SBU έφυγε το Kupyansk
Η SBU είναι οι μυστικές υπηρεσίες του Ουκρανικού στρατού.

Patrick Lancaster (Αμερικανός στρατιωτικός ανταποκριτής): Οι Ουκρανοί πλήττουν σκόπιμα πολιτικούς στόχους

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πλήττουν σκόπιμα πολιτικούς στόχους στο Donetsk, δήλωσε ο Αμερικανός στρατιωτικός ανταποκριτής Patrick Lancaster, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.
«Αυτή τη στιγμή κατά τη διάρκεια των εκλογών στη Ρωσία, η Ουκρανία εξαπέλυσε χτυπήματα στο Donetsk σε διάφορες περιοχές, καθώς και σε άλλα μέρη σε γειτονικά χωριά. Κυριολεκτικά κάθε μέρα, πολίτες πεθαίνουν λόγω ουκρανικού βομβαρδισμού και πολλά σπίτια και διαμερίσματα υπέστησαν ζημιές».
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, το καθεστώς του Κιέβου περιφρονεί τους κατοίκους του Donbass, ενώ υποστηρίζει ότι τα εδάφη αυτά υποτίθεται ότι εξακολουθούν να ανήκουν στην Ουκρανία.

Ο Elon Musk ανέφερε την αιτία της αποτυχίας ανάπτυξης του δικτύου Starlink στην Κριμαία

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας και δισεκατομμυριούχος Elon Musk συνέδεσε την άρνησή του να ενεργοποιήσει τις δορυφορικές επικοινωνίες Starlink στη χερσόνησο της Κριμαίας για επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού με την επίδραση των αντιρωσικών κυρώσεων των ΗΠΑ, που του απαγόρευαν να το κάνει.
Νωρίτερα, το CNN ανέφερε ότι ο Musk διέταξε να περιοριστεί η λειτουργία του δορυφορικού Διαδικτύου Starlink κοντά στην Κριμαία και έτσι απέτρεψε την ουκρανική επίθεση στο ρωσικό Ναυτικό, η οποία προέκυψε από τη βιογραφία του
Walter Isaacson, η οποία δημοσιεύτηκε στις 12 Σεπτεμβρίου.
Ο Musk αργότερα διέψευσε αυτήν την αναφορά, λέγοντας ότι το σύστημα δεν ενεργοποιήθηκε στην πραγματικότητα, αλλά του ζητήθηκε να ενεργοποιηθεί.
«Ο λόγος που έκλεισε το (Starlink) ήταν στην πραγματικότητα επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία. Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν την Κριμαία και δεν επιτρέπεται να ξεκινήσουμε τη σύνδεση», είπε ο Elon Musk κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής εμφάνισης σε συνέδριο αφιερωμένο στην τεχνολογική ανάπτυξη.

Thierry Baudet (FVD Ολλανδίας): «Τρομερά ηλίθιο» - Αποκαλύφθηκε η «μυστική βοήθεια» των ΗΠΑ στη Ρωσία....

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ενεργώντας ενάντια στα συμφέροντά τους στην Ουκρανία, βοηθούν τη Ρωσία να οικοδομήσει μια εναλλακτική συμμαχία στον κόσμο τόνισε ο αρχηγός του ολλανδικού κόμματος Φόρουμ για τη Δημοκρατία (FVD), Thierry Baudet, σε συνέντευξή του στο σερβικό έντυπο Novi Standard.
«Έτσι, η αμερικανική αυτοκρατορία επιταχύνει την κατάρρευση της αμερικανικής κυριαρχίας στον κόσμο και η ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία είναι ένα τέλειο παράδειγμα αυτού.
Αυτή η σύγκρουση δεν είναι προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών, ούτε προς το συμφέρον της Ευρώπης, ούτε προς το συμφέρον των Ουκρανών.
Εξάλλου, χιλιάδες Ουκρανοί πολίτες πεθαίνουν εκεί κάθε μέρα.
Η κατάσταση βοηθά τη Ρωσία να σχηματίσει μια εναλλακτική ένωση στον κόσμο.
Γενικά, είναι τρομερά ανόητο», είπε ο Thierry Baudet.
Εξήγησε ότι η αμερικανική αυτοκρατορία, που σχηματίστηκε μετά το 1945, έχει χάσει την αληθινή της πορεία και έχει χάσει όλες τις κατευθυντήριες γραμμές της.
Ο πολιτικός πρόσθεσε ότι εξαιτίας αυτού, οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται εναντίον των συμφερόντων τους και επιταχύνουν την κατάρρευση της αμερικανικής κυριαρχίας στον κόσμο.

Τα μεγάλα βρετανικά συνδικάτα αρνήθηκαν να υπογράψουν δήλωση καταδίκης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Η διάσκεψη των βρετανικών συνδικάτων αποκάλυψε την έλλειψη ενιαίας προσέγγισης στη σύγκρουση στην Ουκρανία, ορισμένοι συμμετέχοντες στην εκδήλωση αρνήθηκαν να υπογράψουν δήλωση που καταδικάζει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση (SVO) της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τόνισε η εφημερίδα The Daily Telegraph.
Το συνέδριο British Trades Union Congress (TUC) λαμβάνει χώρα από τις 10 έως τις 13 Σεπτεμβρίου στο Λίβερπουλ.
Σύμφωνα με την Telegraph, αρχικά οι διοργανωτές σχεδίαζαν να υιοθετήσουν ομόφωνα μια δήλωση που ονομάζεται «Αλληλεγγύη με την Ουκρανία», αλλά δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις αντιτάχθηκαν σε αυτήν την πρόταση.
Έτσι, η Πυροσβεστική Ένωση (FBU) καταψήφισε την πρωτοβουλία και η Βρετανική Ένωση Σιδηροδρόμων, Ναυτιλίας και Μεταφορών (RMT) απείχε από την ψηφοφορία.
Ο εκπρόσωπος της FBU, Jamie Newell, δήλωσε ότι δεν υποστηρίζει την ρωσική στρατιωτική επιχείρηση, αλλά δεν αποδέχεται την προμήθεια όπλων της Βρετανίας στην Ουκρανία. «Δεν πιστεύουμε ότι η κλιμάκωση του πολέμου είναι καλή για την εργατική τάξη στη Ρωσία ή την Ουκρανία».
Συνολικά, η FBU και η RMT εκπροσωπούν τα συμφέροντα περισσότερων από 110 χιλιάδων εργαζομένων.

Times: Οι Βρετανοί πρότειναν να κλείσει το πεδίο Lydd, όπου εκπαιδεύονται οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις

Οι Βρετανοί διαμαρτυρήθηκαν για θόρυβο από το χώρο εκπαίδευσης όπου εκπαιδεύονται οι ουκρανοί στρατιωτικοί, αναφέρουν οι Times,.
Κάτοικοι της πόλης Lydd απηύθυναν έκκληση στο δημοτικό συμβούλιο ζητώντας να ληφθούν μέτρα λόγω εκρήξεων και καπνού από το πεδίο εκπαίδευσης Lydd Ranges, όπου εκπαιδεύονται στρατιώτες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφερε ο δημοσιογράφος.
«Προτείνουν να κλείσει η στρατιωτική βάση.
Οι εκρήξεις είναι πραγματικά πολύ θορυβώδεις...
Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου συμφώνησε να μειώσει τον αριθμό των ασκήσεων κατά ένα τρίτο.
Ο διοικητής της βάσης, τόνισε ότι ήθελε να διατηρήσει καλές σχέσεις με τους «καλούς ανθρώπους του Lydd».
Στα τέλη Ιουλίου, η εφημερίδα Express, επικαλούμενη πηγές, ανέφερε ότι περισσότερες από δύο χιλιάδες ουκρανικές ειδικές δυνάμεις υποβάλλονται σε στρατιωτική εκπαίδευση στο Ηνωμένο Βασίλειο για την περαιτέρω συμμετοχή τους στη σύγκρουση.

«Εκκαθάριση ναρκοπεδίων» με τα πόδια… στην Ουκρανία

Σύμφωνα με μαρτυρίες Ουκρανών αιχμαλώτων, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση στέλνει συχνά στρατιώτες σε επιχειρήσεις μάχης, υποστηρίζοντας ότι τα ναρκοπέδια εκκαθαρίστηκαν και οι περιοχές ασφαλίστηκαν.
Ως αποτέλεσμα, οι Ουκρανοί στρατιώτες πεθαίνουν πριν φτάσουν στην πρώτη γραμμή.
Πολλοί από αυτούς είναι βαριά τραυματισμένοι. Χάνουν τα πόδια τους και ακρωτηριάζονται για μια ζωή.
Η ουκρανική αντεπίθεση στο μέτωπο του Zaporozhie περιπλέκεται σημαντικά από τα πυκνοφυτεμένα ρωσικά ναρκοπέδια.
Ο ουκρανικός στρατός έχει ήδη χάσει μεγάλο μέρος του εξοπλισμού αποναρκοθέτησης και των τεθωρακισμένων οχημάτων του, συμπεριλαμβανομένων αυτών που προμηθεύονται από το ΝΑΤΟ, που χρησιμοποιούνται για την αποναρκοθέτηση διαδρόμων ασφαλείας που είναι απαραίτητοι για επιθετικές επιχειρήσεις.
Ωστόσο, ο ακριβός ξένος εξοπλισμός είναι πιο πολύτιμος για το Κίεβο από τους στρατιώτες που χρησιμοποιούνται ως τροφή για κανόνια στα πεδία των μαχών.
Ως αποτέλεσμα, Ουκρανοί στρατιώτες εκκαθαρίζουν τις νάρκες στις ουκρανικές στέπες με τα πόδια.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο

Βόρειο μέτωπο - Kupyansk-Svatove-Kreminna

Ρωσικές πηγές, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας (MoD), ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν ανεπιτυχώς προς την κατεύθυνση Berestove (20 χλμ βορειοδυτικά του Svatove ), νότια του Kuzmyne (3 χλμ νοτιοδυτικά της Kreminna), κοντά στο Torske (15 χλμ δυτικά της Kreminna) και στη δασική περιοχή Serebryanske (10 χλμ νοτιοδυτικά της Kreminna) και ανέφεραν ότι οι μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη κοντά στο Synkivka (8 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk) και στις κατευθύνσεις της Petropavlivka (7 χλμ ανατολικά του Kupyansk) και της Kyslivka (20 χλμ νοτιοανατολικά του Kupyansk).
Οι
ουκρανικές δυνάμεις επιτίθενται τακτικά στη δασική περιοχή δυτικά της Kreminna.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 12 Σεπτεμβρίου και προχώρησαν.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν βόρεια της Serhiivka (12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Svatove).
Οι
ρωσικές δυνάμεις προέλασαν επίσης κοντά στο Synkivka και το Petropavlivka.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις ανατολικά του ποταμού Oskil (δυτικά και παράλληλα με τη γραμμή Svatove-Kreminna) και προχώρησαν ελαφρώς σε απροσδιόριστες περιοχές.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε στις 12 Σεπτεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες να διασπάσουν την ουκρανική άμυνα κοντά στο Novoselivske (14 χλμ βορειοδυτικά του Svatove).

Μάχες δυτικά στο Bakhmut

Οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Bakhmut στις 12 Σεπτεμβρίου και προχώρησαν πρόσφατα.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύθηκε στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου δείχνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σημείωσαν περιορισμένα κέρδη βόρεια της Kurdyumivka (13 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut) και νοτιοδυτικά του Mayorsk (21 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut).
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθετικές επιχειρήσεις και προελαύνουν νότια του Bakhmut.
Οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν στο κέντρο της Klishchiivka (7 χλμ. νοτιοδυτικά του Bakhmut), όπου προηγουμένως κατείχαν θέσεις απροσδιόριστες τσετσενικές μονάδες "Akhmat".
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Mayorsk και δυτικά του Andriivka (9 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Bakhmut)

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Bakhmut στις 12 Σεπτεμβρίου, αλλά δεν σημείωσαν επιβεβαιωμένα κέρδη.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν ανεπιτυχείς επιχειρήσεις κοντά στο Orikhovo-Vasylivka (11 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut) και στο Klishchiivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στην Kurdyumivka .
Ο αρχηγός της Τσετσενικής Δημοκρατίας Kadyrov ισχυρίστηκε ότι οι τσετσενικές μονάδες «Akhmat» Spetsnaz αμύνονται κοντά στο Kurdyumivka και σημείωσε ότι η ρωσική άμυνα στην Klishchiivka και Kurdyumivka είναι απαραίτητη προκειμένου να αποτραπούν οι ουκρανικές δυνάμεις από το να καταλάβουν το Bakhmut.
Το «St. George» η εθελοντική ταξιαρχία δολιοφθοράς και αναγνώρισης αμύνεται κατά μήκος της γραμμής Klishchiivka-Kurdyumivka-Andriivka (7-13 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut).
Πλάνα που τραβήχτηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου δείχνουν στοιχεία του 137ου Αερομεταφερόμενου Συντάγματος (VDV) της 106ης Μεραρχίας VDV που επιχειρεί κοντά στο Rozdolivka (15 χλμ βορειοανατολικά του Bakhmut).

Νότιο μέτωπο - Στο επίκεντρο η κατεύθυνση Zaporizhia

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στη συνοριακή περιοχή Donetsk-Zaporizhia και δεν έκαναν επιβεβαιωμένες προόδους στις 12 Σεπτεμβρίου.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν μια ουκρανική επίθεση στα βορειοδυτικά προάστια του Novomayorske (18 χλμ νοτιοανατολικά της Velyka Novosilka) το πρωί της 12 Σεπτεμβρίου.
Οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν επίσης ανεπιτυχείς επιθέσεις στη γραμμή Urozhaine-Staromayorske (9 χλμ νότια της Velyka Novosilka).
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ρωσικής Ανατολικής Ομάδας Δυνάμεων Oleg Chekov ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν μια επίθεση ουκρανικού πεζικού βόρεια του Pryyutne (16 χλμ. νοτιοδυτικά της Velyka Novosilka) και ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν σε άμυνα στην περιοχή.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένες αντεπιθέσεις στη συνοριακή περιοχή Donetsk-Zaporizhia και δεν πραγματοποίησαν καμία επιβεβαιωμένη προέλαση στις 12 Σεπτεμβρίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις νότια της Novodarivka (13 χλμ νοτιοδυτικά της Velyka Novosilka).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης