Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία γυρνά την πλάτη της στην Ευρώπη και στρέφεται οριστικά προς την Ανατολική Ασία

Η Ρωσία γυρνά την πλάτη της στην Ευρώπη και στρέφεται οριστικά προς την Ανατολική Ασία
«Η Ρωσία δεν στρέφεται μόνο προς την Ανατολή και τον Νότο πολιτικά και διπλωματικά, αλλά και οικονομικά» υπογραμμίζει Κινέζος ειδικός
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία στρέφεται προς τις χώρες της Ανατολικής Ασίας και τον παγκόσμιο Νότο όχι μόνο πολιτικά, αλλά και οικονομικά, δήλωσε στους Global Times ο Zhang Hong, συνεργάτης ερευνητής στο Ινστιτούτο Ρωσικών, Ανατολικοευρωπαϊκών και Κεντρικής Ασίας Σπουδών της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών.
«Η Ρωσία δεν στρέφεται μόνο προς την Ανατολή και τον Νότο πολιτικά και διπλωματικά, αλλά και οικονομικά», είπε σχολιάζοντας την ομιλία του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ (EEF) στο Βλαδιβοστόκ.
Η τάση είναι εμφανής λόγω των εντατικοποιημένων επαφών της Ρωσίας με την Κίνα, την Ινδία και τα μέλη της ASEAN, πρόσθεσε ο ειδικός.
«Η Ρωσία και η Δύση αποφάσισαν να αποσυνδεθούν μεταξύ τους μακροπρόθεσμα και αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τις κινεζικές εταιρείες», επεσήμανε ο Zhang Hong.
Μιλώντας στο EEF, ο Putin σημείωσε την ανάγκη να ενισχυθεί το βιομηχανικό δυναμικό της Άπω Ανατολής της Ρωσίας, είπε ο ειδικός.
«Αυτό είναι ένα βασικό μήνυμα που πρέπει να προσέξουμε, γιατί στο παρελθόν, η Ρωσία είχε πολλές ιδέες για να αναπτύξει την ανατολική της περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της καινοτομίας υψηλής τεχνολογίας, του διεθνούς εμπορίου και της γεωργίας.
Αλλά τώρα, η Ρωσία είναι πιο συγκεκριμένη», τόνισε.
Ο Putin είπε νωρίτερα ότι η ανάπτυξη της Άπω Ανατολής αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για τη Μόσχα για ολόκληρο τον αιώνα, προσθέτοντας ότι οι ρωσικές αρχές σκοπεύουν να αναπτύξουν τη βιομηχανία στην περιοχή σε ένα ευρύ φάσμα τομέων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης