Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση του ΟΗΕ στη Βόρεια Κορέα για τη Ρωσία: Μη αποδεκτές οι ενέργειες σας εάν παρακάμψουν τις κυρώσεις μας

Προειδοποίηση του ΟΗΕ στη Βόρεια Κορέα για τη Ρωσία: Μη αποδεκτές οι ενέργειες σας εάν παρακάμψουν τις κυρώσεις μας
«Οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας οποιασδήποτε χώρας με τη Βόρεια Κορέα πρέπει να συνάδει με το καθεστώς κυρώσεων που έχει επιβάλει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ» ξεκαθάρισε ο γγ του ΟΗΕ Antonio Guterres
Οποιαδήποτε συνεργασία με τη Βόρεια Κορέα «πρέπει να συνάδει με τις κυρώσεις του ΟΗΕ», δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη στρατιωτική συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ.
«Οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας οποιασδήποτε χώρας με τη Βόρεια Κορέα πρέπει να συνάδει με το καθεστώς κυρώσεων που έχει επιβάλει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Και αυτό είναι προφανώς σχετικό με την περίπτωση που αναφέρατε», τόνισε ο Gouterres.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ απαντούσε σε ερώτηση σχετικά με τη συνάντηση του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin και του Βορειοκορεάτη ομολόγου του Kim Jong Un και για το ενδεχόμενο σύναψης συμφωνίας για παραδόσεις στρατιωτικού εξοπλισμού από την Πιονγκγιάνγκ στη Μόσχα προς υποστήριξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα οι δύο ηγέτες, ο Putin αναφέρθηκε «στη μελλοντική ενίσχυση της συνεργασίας» με την Πιονγκγιάνγκ, ενώ ο Kim δήλωσε σίγουρος ότι ο στρατός και ο λαός της Ρωσίας θα θριαμβεύσουν εναντίον του «κακού», αναφερόμενος μεταξύ άλλων στον ιμπεριαλισμό της Δύσης στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Παράλληλα, μιλώντας σε δημοσιογράφο της ρωσικής τηλεόρασης κατά τη διάρκεια της συνάντησης Putin - Kim, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov δήλωσε ότι τα γεωπολιτικά δεδομένα έχουν αλλάξει εντελώς από τότε που ο ΟΗΕ επέβαλε κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα, κατηγορώντας τη Δύση ότι αθετεί τις δεσμεύσεις της για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Πιονγκγιάνγκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης