Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken (ΗΠΑ): Επεκτείνουμε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας – Στόχος ο αμυντικός και ενεργειακός τομέας

Blinken (ΗΠΑ): Επεκτείνουμε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας – Στόχος ο αμυντικός και ενεργειακός τομέας
Οι κυρώσεις επιβλήθηκαν σε σχέση με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία
Οι ΗΠΑ επεκτείνουν τις λίστες κυρώσεων που σχετίζονται με τη Ρωσία, στοχεύοντας περισσότερες εταιρείες στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, της ενέργειας και του χρηματοπιστωτικού τομέα όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken.
«Τα υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομικών επιβάλλουν περαιτέρω κυρώσεις σε περισσότερα από 150 άτομα και οντότητες» σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Blinken.
Διευκρινίζεται ότι επιβάλλονται κυρώσεις σε σχέση με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
«Στο πλαίσιο της σημερινής δράσης, η κυβέρνηση των ΗΠΑ στοχεύει άτομα και οντότητες που εμπλέκονται σε φοροδιαφυγή και καταστρατήγηση κυρώσεων, εκείνους που συμπράττουν στην προώθηση της ικανότητας της Ρωσίας να διεξάγει τον πόλεμό της εναντίον της Ουκρανίας και εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την ενίσχυση της μελλοντικής παραγωγής ενέργειας της Ρωσίας», λέει.
Σύμφωνα με τον Blinken, το υπουργείο Εξωτερικών εφαρμόζει τις τρέχουσες κυρώσεις σε μια προσπάθεια να περιορίσει όχι μόνο την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας, αλλά και το «δυναμικό εξαγωγικής ικανότητας» της και «δραστηριοποιείται στους τομείς μετάλλων και εξόρυξης της Ρωσίας».
Επιπλέον, οι περιορισμοί στοχεύουν σε «πολλές οντότητες που παράγουν και επισκευάζουν ρωσικά οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένου του πυραύλου cruise Kalibr».
Αυτά τα περιοριστικά μέτρα εισήχθησαν επίσης κατά του Ρώσου Pavel Shevelin, «ένα άτομο που συνδέεται με την ομάδα Wagner που εμπλέκεται στην αποστολή πυρομαχικών από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας στη Ρωσική Ομοσπονδία», ισχυρίζεται το υπουργείο Εξωτερικών.
Τέλος, οι κυρώσεις αφορούν και τον Ρωσο -γεωργιανό επιχειρηματία Otar Partskhaladze, είπε ο Blinken.
Σύμφωνα με την εκδοχή του, αυτός ο επιχειρηματίας «έχει ασκήσει επιρροή στην κοινωνία και την πολιτική της Γεωργίας προς όφελος της Ρωσίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης