Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ακόμη μια «παράσταση» του κωμικού Ζelensky στον ΟΗΕ – Θα απογοητεύσει τους δυτικούς φίλους του

Ρωσία: Ακόμη μια «παράσταση» του κωμικού Ζelensky στον ΟΗΕ – Θα απογοητεύσει τους δυτικούς φίλους του
Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει προγραμματιστεί για τις 20 Σεπτεμβρίου
To αποτέλεσμα από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ουκρανία με τη συμμετοχή του Volodymyr Zelensky θα είναι μηδενική - θα είναι άλλη μια «παράσταση» με τον Ουκρανό πρόεδρο στον πρωταγωνιστικό ρόλο, σύμφωνα με τον Vasily Nebenzya, τον μόνιμο εκπρόσωπο της Ρωσίας στην ΟΗΕ, σε συνέντευξή του στο RIA Novosti το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023.
Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει προγραμματιστεί για τις 20 Σεπτεμβρίου.
«Αξιολογούμε ρεαλιστικά την "απόδοση" αυτής της συνάντησης, καθώς και άλλων δυτικών πρωτοβουλιών για την ουκρανική κρίση.
Είναι προφανώς μηδενική.
Αυτή θα είναι μια άλλη "παράσταση" στην οποία ο κύριος ρόλος θα ανατεθεί στον Ουκρανό πρόεδρο." είπε ο Nebenzya, απαντώντας στο ερώτημα εάν η Ρωσία σχεδιάζει να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ουκρανία, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχει ο Zelensky και σε ποιο επίπεδο.
«Για αυτόν, ο ρόλος του κωμικού στη σκηνή είναι, φυσικά, γνωστός, αλλά εμείς, ως ιδρυτικό κράτος του ΟΗΕ, με λύπη βλέπουμε ότι μέσω των προσπαθειών των δυτικών συναδέλφων μας, χρησιμοποιείται το κεντρικό forum αυτής της οργάνωσης για αυτοπροβολή, αν όχι για την άσκηση της υποκριτικής τέχνης», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι δυτικές αντιπροσωπείες, τυφλωμένες από την επιθυμία να τιμωρήσουν και να «καταστέλλουν» τη Ρωσία, βλέπουν τώρα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποκλειστικά ως πλατφόρμα για τις «εκστρατείες δημοσίων σχέσεων» τους.
«Δεν τους απασχολεί καθόλου η πάγια πρακτική του ούτε η ουσιαστική πλευρά των συζητήσεων, ούτε η εξουσία αυτού του οργάνου», κατέληξε ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης