Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΝΑΤΟ πνίγεται στις αντιφάσεις: Μπορεί να αναπτύξει 3.500.000 στρατιώτες αλλά… δεν έχει όπλα να στείλει στην Ουκρανία

Το  ΝΑΤΟ πνίγεται στις αντιφάσεις:  Μπορεί να αναπτύξει 3.500.000 στρατιώτες αλλά… δεν έχει όπλα να στείλει στην Ουκρανία
Παραδοχή από τους ανώτατους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ ότι δεν έχουν άλλα όπλα να στείλουν στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Αντιφάσεις επί αντιφάσεων στη στρατηγική του ΝΑΤΟ, που από τη μία έχει φαραωνικά σχέδια για την ανάπτυξη εκατομμυρίων στρατιωτών αλλά από την άλλη δεν διαθέτει, ως φαίνεται τόσο ισχυρό οπλοστάσιο, καθώς παραδέχεται ότι δεν μπορεί να στείλει άλλο εξοπλισμό στην Ουκρανία. 
Το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τα νέα αμυντικά του σχέδια, μπορεί να αναπτύξει 300.000 στρατιώτες τον πρώτο μήνα μιας πιθανής επίθεσης στη Βορειοατλαντική Συμμαχία ενώ ο συνολικός αριθμός του στρατιωτικού προσωπικού μπορεί να φτάσει τα 3,5 εκατομμύρια άτομα.
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, ναύαρχος Rob Bauer.

Να είμαστε έτοιμοι για μία επίθεση

«Αν μιλάμε για συλλογική άμυνα, πρέπει ανά πάσα στιγμή να είμαστε έτοιμοι καθώς δεν θα υπάρχει χρόνος για προετοιμασία, εάν δεχθούμε επίθεση», δήλωσε ο ανώτατος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.
«Και δεν σχεδιάζουμε εμείς την επίθεση, είναι ο αντίπαλος που σχεδιάζει την επίθεση.
Εάν επιτεθούν, πρέπει να είμαστε έτοιμοι.
Ως εκ τούτου, χρειαζόμαστε περισσότερους στρατιώτες σε υψηλή ετοιμότητα…
Άρα οι 300.000 στρατιώτες πρέπει να είναι σε υψηλή ετοιμότητα για τις πρώτες 30 ημέρες μίας επίθεσης», τόνισε.
Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο 2023 το ΝΑΤΟ ενέκρινε νέα αμυντικά σχέδια στη σύνοδο του Βίλνιους, σύμφωνα με τα οποία η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα έχει 300.000 στρατιώτες σε υψηλή ετοιμότητα και τα κράτη μέλη θα επενδύουν τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ ετησίως στην άμυνα.

Δεν υπάρχουν άλλα όπλα για την Ουκρανία - Οι χώρες του ΝΑΤΟ να σκεφτούν τους κινδύνους

Την ίδια ώρα το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν είναι σε θέση να ενισχύσει άλλο την Ουκρανία.
Ο Bauer παραδέχθηκε ότι τα αιτήματα της Ουκρανία για όπλα και πυρομαχικά, καθώς και ο όγκος της αμυντικής παραγωγής που χρησιμοποιείται στην Ουκρανία, είναι «τεράστια» και υπερβαίνουν τις παραγωγικές δυνατότητες της συμμαχίας.
«Ο όγκος των όπλων και των πυρομαχικών που απαιτεί η Ουκρανία είναι τεράστιος...
Η κλίμακα και ο όγκος αυτών που χρησιμοποιούνται ξεπερνούν την παραγωγική μας ικανότητα», δήλωσε ο στρατιωτικός αξιωματούχος.
Ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής είπε επίσης πως οι χώρες του ΝΑΤΟ που αποφασίζουν να προμηθεύσουν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία πρέπει να σκεφτούν τους κινδύνους για τη δική τους ασφάλεια.
«Όταν σκέφτονται να δώσουν όπλα ή πυρομαχικά, πρέπει να σκεφτούν την ίδια την απόφασή τους, ποιος είναι ο κίνδυνος που διατρέχουν οι ίδιες», σημείωσε.
Από την άποψη αυτή, ο στρατιωτικός αξιωματούχος κάλεσε τις χώρες του ΝΑΤΟ να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα αύξησης της παραγωγικής ικανότητας στον αμυντικό τομέα πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.
Η Ρωσία έχει καταδικάσει τις ξένες στρατιωτικές προμήθειες στην Ουκρανία.
Τον Απρίλιο του 2022, απέστειλε διπλωματική νότα σε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ για το θέμα των προμηθειών όπλων στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov έχει ξεκαθαρίσει ότι οποιοδήποτε φορτίο που περιέχει όπλα για την Ουκρανία θα γίνει νόμιμος στόχος για τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης