Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mikhail Podolyak (Σύμβουλος Zelensky): Δεν υπάρχουν σχέδια για έκδοση Ουκρανών από το εξωτερικό

Mikhail Podolyak (Σύμβουλος Zelensky): Δεν υπάρχουν σχέδια για έκδοση Ουκρανών από το εξωτερικό
Ο Podolyak τόνισε ότι τα άτομα που έλαβαν εικονικά πιστοποιητικά θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με την επιστροφή τους στην Ουκρανία
Ο σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού Προέδρου Vladimir Zelensky, Mikhail Podolyak, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για μαζική έκδοση Ουκρανών πολιτών που έλαβαν εικονικά πιστοποιητικά ακαταλληλότητας για στρατιωτική θητεία από άλλες χώρες, αλλά όσοι έφυγαν μπορεί να έχουν νομικά προβλήματα κατά την επιστροφή τους Ουκρανία.
Σε μια συνέντευξη με τη δημοσιογράφο Yulia Latynina στο κανάλι της στο Youtube, ο Mikhail Podolyak σημείωσε ότι οι Ουκρανοί που έφυγαν βάσει πιστοποιητικών θα πρέπει να λάβουν δικαστική απόφαση ότι το πιστοποιητικό τους ήταν νόμιμο.
«Με βάση αυτό, θα είναι απαραίτητο να προσφύγουμε στα δικαστήρια των χωρών εκείνων όπου βρίσκονται ως πρόσφυγες με ορισμένα νομικά καθεστώτα, ώστε τα δικαστήρια αυτών των χωρών να τους το ακυρώσουν και να αποδειχθεί στα δικαστήρια αυτών των χωρών ότι αυτό το άτομο δεν έλαβε το πιστοποιητικό σωστά...
Τα δικαστήρια είναι απίθανο να λάβουν αποφάσεις για έκδοση, ... θα είναι αδύνατο οι δυτικές χώρες να προχωρήσουν σε διαδικασίες έκδοσης», είπε ο σύμβουλος του Zelensky.
Ο Podolyak τόνισε ότι τα άτομα που έλαβαν εικονικά πιστοποιητικά θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με την επιστροφή τους στην Ουκρανία.
«Θα υπάρξουν μητρώα ατόμων που έλαβαν εικονικά πιστοποιητικά...
Εάν δεν επιστρέψουν τώρα, τότε ... όταν τελειώσει η σύγκρουση, θα έχουν ορισμένα νομικά προβλήματα - θα διευκρινιστούν οι λόγοι για τους οποίους έφυγαν από τη χώρα»
Με βάση το μέσο ενημέρωσης Idnes η Τσεχική Δημοκρατία δεν θα εκδώσει στο Κίεβο Ουκρανούς πολίτες που αποφεύγουν να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Τον Αύγουστο, σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, αποφασίστηκε να διεξαχθεί μια συνολική επανεξέταση της εγκυρότητας των αποφάσεων των στρατιωτικών ιατρικών επιτροπών για την αναπηρία και την ακαταλληλότητα για στρατιωτική θητεία, οι οποίες εγκρίθηκαν στις 24 Φεβρουαρίου 2022 και μπορεί να σχετίζεται με παραβιάσεις διαφθοράς.
Ο Fyodor Venislavsky, μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών της Verkhovna Rada της Ουκρανίας, σημείωσε ότι οι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου θα ελέγξουν τη γνησιότητα χιλιάδων πιστοποιητικών ακαταλληλότητας για στρατιωτική θητεία.
Να σημειωθεί ότι η Ουκρανία έχει απαγορεύσει την έξοδο από την χώρα σε άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών κατά την περίοδο του στρατιωτικού νόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης