Τελευταία Νέα
Διεθνή

Villeroy (ΕΚΤ): Τα επιτόκια θα παραμείνουν στο 4% για όσο χρειαστεί

Villeroy (ΕΚΤ): Τα επιτόκια θα παραμείνουν στο 4% για όσο χρειαστεί
O Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης υποστήριξε ότι θα ήταν «κακή ιδέα» να αυξηθεί ο στόχος της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό στο 4%
Υπέρ της διατήρησης των επιτοκίων της ΕΚΤ στο 4% για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, τάχθηκε ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, François Villeroy de Galhau, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για την αποκατάσταση της σταθερότητας των τιμών.
Σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην ημερήσια γαλλική εφημερίδα La Croix και αναρτήθηκε την Τρίτη στον ιστότοπο της γαλλικής κεντρικής τράπεζας, της οποίας ηγείται, ο Villeroy δήλωσε ότι «έχουμε περάσει το ανώτατο σημείο του συνολικού πληθωρισμού, και μάλιστα στον πληθωρισμό των τροφίμων - που είναι ο πιο σημαντικός για τους Γάλλους».
«Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό, φυσικά», συνέχισε. «Δεσμευόμαστε να επαναφέρουμε τον πληθωρισμό προς τον στόχο του 2% έως το 2025, στη Γαλλία και στην Ευρώπη. Για να θεραπεύσουμε αυτή την ασθένεια, πρέπει να ξέρουμε να είμαστε επίμονοι όσον αφορά το φάρμακο που είναι τα επιτόκια: θα διατηρήσουμε, επομένως, τα επιτόκια της ΕΚΤ στο σημερινό τους επίπεδο του 4% για όσο χρειαστεί».
Τέλος, ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης υποστήριξε ότι θα ήταν «κακή ιδέα» να αυξηθεί ο στόχος της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό στο 4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης