Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky από ΟΗΕ: Οι Ρώσοι είναι παγκόσμια απειλή - Δεν θα σταματήσουν στην Ουκρανία

Zelensky από ΟΗΕ: Οι Ρώσοι είναι παγκόσμια απειλή - Δεν θα σταματήσουν στην Ουκρανία
Ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε πως «η Ρωσία μετατρέπει σε όπλα βασικά προϊόντα όπως τα τρόφιμα και η ενέργεια όχι μόνο εναντίον της χώρας μας, αλλά και εναντίον όλων σας»
Στην ετήσια συγκέντρωση των παγκόσμιων ηγετών, δηλαδή στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την Τρίτη στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky παρουσίασε την επιθετικότητα της Ρωσίας ως μια παγκόσμια αμείλικτη απειλή που δεν θα σταματήσει στα σύνορα της Ουκρανίας.
«Ο στόχος του παρόντος πολέμου κατά της Ουκρανίας είναι να μετατρέψει τη γη μας, τους ανθρώπους μας, τις ζωές μας, τους πόρους μας σε όπλο εναντίον σας, ενάντια στη διεθνή τάξη πραγμάτων που βασίζεται σε κανόνες» δήλωσε από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών ο Ουκρανός Πρόεδρος.
Πρόσθεσε ότι η Ρωσία μετατρέπει σε όπλα βασικά προϊόντα όπως τα τρόφιμα και η ενέργεια «όχι μόνο εναντίον της χώρας μας, αλλά και εναντίον όλων σας» σε μία χαρακτηριστική του αποστροφή για την ματαίωση της συμφωνίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας.
Όπως αναμενόταν, η τοποθέτησή του του ήταν από τις πλέον επιθετικές σε μια σειρά ομιλιών παγκόσμιων ηγετών, συμπεριλαμβανομένου ακόμα και του Προέδρου των ΗΠΑ Biden, ο οποίος καταδίκασε τη «γυμνή επιθετικότητα» της Ρωσίας και είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να στέκονται στο πλευρό του «γενναίου λαού της Ουκρανίας».
Aπό την πλευρά του, ο Αμερικάνος πρόεδρος διερωτήθηκε αναφορικά με την στάση της Ρωσίας εάν «μπορεί οποιοδήποτε κράτος μέλος σε αυτό το σώμα να αισθάνεται σίγουρο ότι προστατεύεται; Αν επιτρέψουμε να διασπαστεί η Ουκρανία, είναι ασφαλής η ανεξαρτησία οποιουδήποτε έθνους;»
Και συμπλήρωσε πως «Πρέπει να αντισταθούμε σε αυτήν την γυμνή επιθετικότητα σήμερα για να αποτρέψουμε άλλους επίδοξους επιτιθέμενους αύριο». 
Υπενθυμίζεται πως όσον αφορά στον Πρόεδρο της Ουκρανίας, αυτή ήταν η πρώτη δια ζώσης ομιλία του στη Γενική Συνέλευση μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, πέρσι τον Φεβρουάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης