Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Zelensky κάλεσε τον Trump να αποκαλύψει το σχέδιο του για την Ουκρανία

Ο Zelensky κάλεσε τον Trump να αποκαλύψει το σχέδιο του για την Ουκρανία
Ο Zelensky ανέφερε ότι είναι έτοιμος να δεχτεί μόνο ένα σχέδιο που θα προβλέπει την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων
Σχετικά Άρθρα
Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky δήλωσε ότι δεν είναι εξοικειωμένος με το σχέδιο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Trump για την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία σε 24 ώρες και ζήτησε να αποκαλυφθούν οι λεπτομέρειες του.
«Δεν καταλαβαίνω ποιες είναι οι λεπτομέρειες της ιδέας του, γιατί δεν θέλει να τις μοιραστεί και τι περιμένει;
Οι αμερικανικές εκλογές απέχουν ακόμη περισσότερο από ένα χρόνο
Εάν έχει ενδιαφέρουσες ιδέες, θα μπορούσε να τις μοιραστεί» τόνισε σε συνέντευξή του στο CNN και απαντώντας στο ερώτημα πως αξιολογεί τις προτάσεις Trump.
Ο Zelensky πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να δεχτεί μόνο ένα σχέδιο που θα προβλέπει την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων. «Διαφορετικά, οι ιδέες που προτείνει δεν είναι ιδέες για την παγκόσμια ειρήνη», πρόσθεσε.
Όταν ρωτήθηκε εάν αυτό σημαίνει ότι η Ουκρανία δεν είναι ακόμα έτοιμη να διαπραγματευτεί την αναγνώριση των χαμένων εδαφών ως ρωσικών προκειμένου να επιτευχθεί μια διευθέτηση, ο Zelensky απάντησε: «Όχι, δεν είμαι έτοιμος».
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Trump έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι αφού εκλεγεί πρόεδρος στις εκλογές του 2024, θα είναι σε θέση να επιτύχει μια διευθέτηση στην Ουκρανία εντός 24 ωρών.
Δεν αποκάλυψε τις λεπτομέρειες της πρότασής του, αλλά σε συνέντευξή του στο NBC σημείωσε προηγουμένως ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να είχε αποφύγει μια σύγκρουση με τη Ρωσία εντελώς αν είχε αναγνωρίσει προηγουμένως μέρος των πρώην εδαφών ως ρωσικά.
Ο Trump δήλωσε επίσης ότι σκοπεύει να οργανώσει διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ρώσου προέδρου Putin και του Ουκρανού Προέδρου Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης