Τελευταία Νέα
Διεθνή

Grant Shapps (Υπουργός Άμυνας Βρετανίας): Θα παραδώσουμε δεκάδες χιλιάδες βλήματα πυροβολικού στην Ουκρανία

Grant Shapps (Υπουργός Άμυνας Βρετανίας): Θα παραδώσουμε δεκάδες χιλιάδες βλήματα πυροβολικού στην Ουκρανία
«Σήμερα αποδείξαμε την ακλόνητη δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία και δώσαμε περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης για δεκάδες χιλιάδες ακόμη βλήματα πυροβολικού», ανέφερε σε δήλωσή του o Grant Shapps
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα προμηθεύσει επιπλέον την Ουκρανία με δεκάδες χιλιάδες πυρομαχικά πυροβολικού, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Grant Shapps.
«Σήμερα αποδείξαμε την ακλόνητη δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία και δώσαμε περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης για δεκάδες χιλιάδες ακόμη βλήματα πυροβολικού», ανέφερε σε δήλωσή του. Η Βρετανία έχει ήδη παραδώσει πάνω από 300.000 βλήματα πυροβολικού στην Ουκρανία.
Η στρατιωτική βοήθεια της Βρετανίας στην Ουκρανία ήταν περίπου 2,3 δισεκατομμύρια λίρες το 2022 (πάνω από 2,85 δισεκατομμύρια δολάρια με την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).
Το Λονδίνο δεσμεύτηκε να διαθέσει περίπου το ίδιο ποσό κεφαλαίων για το 2023, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων Storm Shadow, των αρμάτων μάχης Challenger 2, των αυτοκινούμενων οβίδων AS90 και του συστήματος πυραύλων εκτόξευσης M270.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης