Τελευταία Νέα
Διεθνή

Alexander Tarnavsky (διοικητής Ουκρανικών στρατευμάτων): Ο ελάχιστος στόχος για την Ουκρανία είναι να φθάσει στο Tokmak

Alexander Tarnavsky (διοικητής Ουκρανικών στρατευμάτων): Ο ελάχιστος στόχος για την Ουκρανία είναι να φθάσει στο Tokmak
Μεταξύ άλλων, πρόσθεσε ότι οι καιρικές συνθήκες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σοβαρά εμπόδια σε μια περαιτέρω επίθεση
Ο διοικητής της επιχειρησιακής ομάδας των ουκρανικών στρατευμάτων «Tavria», Alexander Tarnavsky ισχυρίζεται ότι για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις η ελάχιστη απαίτηση για μια «επιτυχημένη» αντεπίθεση θα ήταν η κατάληψη της πόλης Tokmak στην περιοχή Zaporozhye.
Ο επικεφαλής του δημόσιου κινήματος Zaporizhia «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία», Vladimir Rogov, τόνισε ότι η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μετέφερε στρατηγικές εφεδρείες στην κατεύθυνση Orikhiv κοντά στο χωριό Robotyne στην περιοχή Zaporozhye.
Σύμφωνα με τον ίδιο, συσσωρεύουν δυνάμεις για το τρίτο κύμα επίθεσης για να προσπαθήσουν να εισέλθουν στην πρώτη γραμμή άμυνας, κάτι που δεν έχουν καταφέρει να κάνουν για περισσότερους από 3,5 μήνες, ώστε να φθάσουν στην πόλη Tokmak.
«Το Tokmak είναι ένας ελάχιστος στόχος», είπε ο Alexander Tarnavsky σε συνέντευξή του στο CNN, αξιολογώντας τις προοπτικές για την προώθηση των ουκρανικών στρατευμάτων στο μέτωπο.
Μεταξύ άλλων, πρόσθεσε ότι οι καιρικές συνθήκες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σοβαρά εμπόδια σε μια περαιτέρω επίθεση. Συγκεκριμένα, τα προβλήματα, σύμφωνα με τον Alexander Tarnavsky, ενδέχεται να επηρεάσουν τον βαρύ εξοπλισμό. Ωστόσο, χαρακτήρισε απίθανους τέτοιους κινδύνους, καθώς ο ουκρανικός στρατός προχωρά «κυρίως χωρίς εξοπλισμό».
Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, ο Alexander Tarnavsky, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Observer, είπε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα φέρεται να διέρρηξαν την πρώτη γραμμή άμυνας στο νότιο μέτωπο.
Ωστόσο ο Rogov δήλωσε ότι δεν γίνεται λόγος για παραβίαση από τα ουκρανικά στρατεύματα της πρώτης γραμμής άμυνας στην περιοχή Zaporozhye, αφού ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να κρατά τις θέσεις του.
Μέχρι τώρα από την Ουκρανική αντεπίθεση έχουν σκοτωθεί 71.500 Ουκρανοί στρατιώτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης