Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Zelensky με τον ηγέτη του Σουδάν για τη δράση της Wagner και άλλων Ρώσων μισθοφόρων

Συνάντηση Zelensky με τον ηγέτη του Σουδάν για τη δράση της Wagner και άλλων Ρώσων μισθοφόρων
«Συζητήσαμε τις κοινές προκλήσεις ασφαλείας, ιδίως τις δραστηριότητες των παράνομων ένοπλων οργανώσεων που χρηματοδοτούνται από τη Ρωσία», έγραψε ο Zelensky σε ανάρτησή του στο Telegram
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky έκανε γνωστό ότι είχε μια απροσχεδίαστη συνάντηση στο αεροδρόμιο Σάνον της Ιρλανδίας με τον επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου του Σουδάν, τον da facto ηγέτη της χώρας, στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν, με τον οποίο συζήτησε το θέμα των ένοπλων ομάδων που χρηματοδοτούνται από τη Ρωσία.
«Συζητήσαμε τις κοινές προκλήσεις ασφαλείας, ιδίως τις δραστηριότητες των παράνομων ένοπλων οργανώσεων που χρηματοδοτούνται από τη Ρωσία», έγραψε ο Zelensky σε ανάρτησή του στο Telegram.
Ευχαρίστησε επίσης το Σουδάν, το οποίο βρίσκεται εν μέσω ενός αιματηρού εμφυλίου πολέμου, επειδή στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.
Η μισθοφορική οργάνωση Wagner δρούσε στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή.
Δυτικοί διπλωμάτες και μέσα ενημέρωσης υποστήριζαν ότι η ομάδα δραστηριοποιείται, εκτός των άλλων αφρικανικών χωρών, και στο Σουδάν, μολονότι η οργάνωση το διαψεύδει.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης