Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η KFOR δήλωσε ετοιμότητα να ανταποκριθεί στις εντάσεις στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο

Η KFOR δήλωσε ετοιμότητα να ανταποκριθεί στις εντάσεις στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο
Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι η επίθεση κατά της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου καταδικάζεται έντονα και ότι μεταφέρονται τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού αστυνομικού
Η Ειρηνευτική Δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο (KFOR) ανακοίνωσε την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2023 ότι παρακολουθεί στενά τις εντάσεις στην Μπάνισκα στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, όπου μια ένοπλη συμμορία σκότωσε έναν αστυνομικό.
«Η KFOR συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην Μπάνισκα και τα στρατεύματα της KFOR παραμένουν στην περιοχή, έτοιμα να αντιδράσουν αν χρειαστεί.
Ο Διοικητής της KFOR βρίσκεται σε στενή και συνεχή επαφή με όλους τους διεθνείς ενδιαφερόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Αρχηγού του σερβικού Επιτελείου και των θεσμών στο Κοσσυφοπέδιο, και εργάζεται σκληρά για την εξεύρεση λύσης»
Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι η επίθεση κατά της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου καταδικάζεται έντονα και ότι μεταφέρονται τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού αστυνομικού.
Ο Giovanni Pietro Barbanο, επικεφαλής της Αποστολής της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου στο Κοσσυφοπέδιο (EULEX), εξέφρασε επίσης τον αποτροπιασμό του για τις επιθέσεις κατά της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου.
Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Barbanο ανέφερε ότι «η EULEX, ως ο δεύτερος αξιωματικός παρέμβασης για την ασφάλεια στο Κοσσυφοπέδιο, είναι απασχολημένη με τη στενή παρακολούθηση της κατάστασης και, σε στενό συντονισμό με την KFOR, είναι έτοιμη να υποστηρίξει τους θεσμούς του Κοσσυφοπεδίου στο μέγιστο δυνατό βαθμό για τη διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας όλων των κοινοτήτων του».
Νωρίτερα ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε όταν ένοπλοι Σέρβοι που είχαν αποκλείσει το δρόμο στην Μπάνισκα, όπου ζουν κυρίως Σέρβοι στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, άνοιξαν πυρ εναντίον της αστυνομίας το πρωί.
Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Albin Kurti ανακοίνωσε ότι περίπου 30 βαριά οπλισμένοι άνθρωποι στο βόρειο τμήμα της χώρας συνέχισαν τις επιθέσεις τους εναντίον της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης