Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τραπεζικό θρίλερ στην Κίνα - Απαγόρευση εξόδου για στέλεχος της Nomura, εμπλοκή ΗΠΑ, καταστολή Πεκίνου

tags :
Τραπεζικό θρίλερ στην Κίνα - Απαγόρευση εξόδου για στέλεχος της Nomura, εμπλοκή ΗΠΑ, καταστολή Πεκίνου
Η Κίνα έχει μακρά ιστορία ανεξήγητων κρατήσεων ανώτερων επιχειρηματιών και αξιωματούχων
Σε απαγόρευση εξόδου από την Κίνα βρίσκεται ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Nomura, μια κίνηση που συνδέεται με την μακροχρόνια έρευνα για τον κορυφαίο διαπραγματευτή τεχνολογίας της χώρας, Bao Fan, σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times.
Οι περιορισμοί στον Charles Wang Zhonghe, πρόεδρο της επενδυτικής τραπεζικής για την Κίνα στο τμήμα Χονγκ Κονγκ της ιαπωνικής τράπεζας Nomura International, ίσχυαν μόνο για ταξίδια εκτός ηπειρωτικής Κίνας και δεν βρισκόταν υπό κράτηση.
Ωστόσο, η απαγόρευση εξόδου σε έναν βετεράνο τραπεζίτη με έδρα το Χονγκ Κονγκ, της θέσης του Wang, έχει αναστατώσει την επιχειρηματική κοινότητα της Κίνας στο εξωτερικό, όπου οι έρευνες του εξωτερικού εμπορικού επιμελητηρίου δείχνουν ότι η εμπιστοσύνη των επενδυτών είναι ήδη χαμηλή.
Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προειδοποίησε τους επισκέπτες στην Κίνα να επανεξετάσουν τα ταξίδια στη χώρα «λόγω της αυθαίρετης επιβολής των τοπικών νόμων, μεταξύ άλλων σε σχέση με τις απαγορεύσεις εξόδου, και του κινδύνου παράνομων κρατήσεων».
Το πάγωμα των ταξιδιών του Wang ακολουθεί την πολύμηνη εξαφάνιση του trader στον τομέα της τεχνολογίας Bao, ιδρυτή του επενδυτικού ομίλου China Renaissance, και του Cong Lin, ενός άλλου πρώην ανώτερου στελέχους του.
Ο Bao δεν έχει εμφανιστεί από τον Φεβρουάριο, όταν η εταιρεία είπε ότι «συνεργαζόταν σε μια έρευνα».
Ο Wang εντάχθηκε στη Nomura το 2018 αφού εργάστηκε στην κρατική τράπεζα ICBC International μεταξύ 2011 και 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του στο LinkedIn.
Η Κίνα έχει μακρά ιστορία ανεξήγητων κρατήσεων ανώτερων επιχειρηματιών και αξιωματούχων.
Τους τελευταίους μήνες, αυτό επεκτάθηκε και στους υπουργούς σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου με τις εξαφανίσεις των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της χώρας.
Αφού εργάστηκε στη Wall Street τη δεκαετία του 1990, ο Wang μετακόμισε στο Χονγκ Κονγκ το 1996 όπου εργάστηκε στη Merrill Lynch και την Deutsche Bank και είχε επίσης μια θητεία στο Πεκίνο στην Zhong De Securities, μια κοινοπραξία μεταξύ της Deutsche Bank και μιας εγχώριας εταιρείας, Shanxi Securities.
Έγινε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ICBC με έδρα το Χονγκ Κονγκ, όπου ήταν υπεύθυνος για την επιχειρηματική ανάπτυξη και τη διαχείριση της επενδυτικής τραπεζικής και των κεφαλαιαγορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης