Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Οι πιο ένθερμοι σύμμαχοι της Ουκρανίας στην Ευρώπη έχουν αρχίσει να χάνουν έδαφος

Politico: Οι πιο ένθερμοι σύμμαχοι της Ουκρανίας στην Ευρώπη έχουν αρχίσει να χάνουν έδαφος
Ένας δυτικός διπλωμάτης, τόνισε στο Politico ότι η διαμάχη για τα σιτηρά μεταξύ της Βαρσοβίας και του Κιέβου καταδεικνύει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ
Οι πιο ένθερμοι σύμμαχοι της Ουκρανίας στην Ευρώπη έχουν αρχίσει να χάνουν έδαφος λόγω των επερχόμενων εκλογών και άλλων εσωτερικών προβλημάτων, γράφει το Politico.
Όπως σημειώνει η δημοσίευση, το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα αυτού είναι η Πολωνία, της οποίας ο πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki, στο πλαίσιο της απότομης αύξησης της διαμάχης με το Κίεβο για τις προμήθειες σιτηρών, ανακοίνωσε το τέλος της μεταφοράς όπλων στην Ουκρανία.
Ένας δυτικός διπλωμάτης, τόνισε στο Politico ότι η διαμάχη για τα σιτηρά μεταξύ της Βαρσοβίας και του Κιέβου καταδεικνύει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ.
Για ενάμιση χρόνο, η Πολωνία κυνηγούσε κάθε μέλος της ΕΕ που έδειχνε έστω και τον παραμικρό δισταγμό προς την Ουκρανία. Και τώρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο» παραδέχτηκε.
Σύμφωνα με το Politico, παρά τον πειρασμό να αποδοθούν αυτές οι εντάσεις στην προεκλογική εκστρατεία στην Πολωνία, υπάρχει λόγος να εικάζει κανείς ότι θα συνεχιστούν και μετά τις εκλογές. Την ίδια στιγμή, το πρόβλημα για το Κίεβο είναι ότι η υποστήριξη εξασθενεί όχι μόνο στη Βαρσοβία.
Έτσι, η πρωθυπουργός της Εσθονίας η οποία μίλησε «πιο δυνατά και πιο αποτελεσματικά» για την υποστήριξη της Ουκρανίας, θεωρήθηκε ως «η προσωποποίηση μιας εμπνευσμένης Ανατολικής Ευρώπης», αλλά η εξουσία της κλονίστηκε λόγω ενός σκανδάλου με τον σύζυγό της, ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης εταιρείας που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Ρωσία.
Επιπλέον, η Σλοβακία , η οποία υπήρξε ένας από τους «πιο ένθερμους υποστηρικτές της Ουκρανίας», ενδέχεται να αλλάξει πορεία μετά τις εκλογές της 30ης Σεπτεμβρίου.
Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Fiko είναι αντίθετος με τις αντιρωσικές κυρώσεις και τις περαιτέρω πωλήσεις όπλων στο Κίεβο, ενώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Politico, είναι «κοντά να κερδίσει» αυτές τις εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης