Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνδυνος: Στην μαύρη αγορά μπορεί να καταλήξουν οι πύραυλοι ATACMS

Κίνδυνος: Στην μαύρη αγορά μπορεί να καταλήξουν οι πύραυλοι ATACMS
Οι ATACMS είναι βαλλιστικοί πύραυλοι που είναι ικανοί να χτυπήσουν βαθιά στο ρωσικό έδαφος
Σχετικά Άρθρα
Σαφή προειδοποίηση πως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τον κίνδυνο οι πύραυλοι ATACMS που οι ΗΠΑ θέλουν να προμηθεύσουν την Ουκρανία, να … καταλήξουν τελικά στη μαύρη αγορά απηύθυνε ο απόστρατος της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Marshal Sean Bell.
Σε δηλώσεις του στο Sky News ο Bell υποστήριξε ότι «κάθε φορά που μεταφέρονται όπλα στην Ουκρανία, υπάρχει πιθανότητα κάποια από αυτά να καταλήξουν στη μαύρη αγορά».
«Οι ATACMS είναι βαλλιστικοί πύραυλοι που είναι ικανοί να χτυπήσουν βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Η χρήση πυραύλων για τέτοιους σκοπούς θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια σοβαρή κλιμάκωση της σύγκρουσης, την οποία οι ΗΠΑ δεν θέλουν» υποστήριξε ο Bell.
«Οι ΗΠΑ θα ήθελαν να λάβουν υποσχέσεις από τον Zelensky ότι οι πύραυλοι δεν θα χρησιμοποιηθούν με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή να χτυπήσουν έδαφος της Ρωσίας» υπογράμμισε ο Bell.
Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ενημέρωσε τον Volodymyr Zelensky για την ετοιμότητα της Ουάσιγκτον να μεταφέρει στην ουκρανική πλευρά έναν «μικρό αριθμό» ATACMS με εμβέλεια έως και 300 χιλιόμετρα.
Το Κίεβο έχει ζητήσει από την Ουάσιγκτον να του παραδώσει αυτούς τους πυραύλους ήδη από το 2022.
Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, Anatoly Antonov έχει πει πως τέτοια όπλα θεωρητικά θα επέτρεπαν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να προσπαθήσουν να χτυπήσουν βαθιά στο ρωσικό έδαφος, πράγμα που σημαίνει να σύρουν άμεσα την Ουάσιγκτον σε στρατιωτική σύγκρουση με τη Μόσχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης