Διεθνή

Ιταλία: Μέτρα 1,3 δισ. ευρώ για τα ασθενέστερα οικονομικά νοικοκυριά ενέκρινε η κυβέρνηση Meloni

Ιταλία: Μέτρα 1,3 δισ. ευρώ για τα ασθενέστερα οικονομικά νοικοκυριά ενέκρινε η κυβέρνηση Meloni
Διατίθενται επιπλέον 100 εκατ. ευρώ για τη στήριξη 1,2 εκατομμυρίου νοικοκυριών
Σχετικά Άρθρα
Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι ενέκρινε μέτρα ύψους 1,3 δισεκ. ευρώ για την ενίσχυση της στήριξης των ασθενέστερων οικονομικά νοικοκυριών μέχρι το τέλος του 2023, στο υπουργικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα 25/9 στη Ρώμη.
Στα κύρια μέτρα συμπεριλαμβάνεται η διατήρηση του ΦΠΑ στο 5% για τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου και η παράταση των οικονομικών διευκολύνσεων υπέρ των λιγότερο εύπορων οικογενειών σε ό,τι αφορά του λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Διευκολύνσεις οι οποίες πρόκειται να αυξηθούν για τις πολύτεκνες οικογένειες.
Παράλληλα, θα διατηρηθεί μειωμένο κόστος και σε ό,τι αφορά τις μηνιαίες κάρτες για το μετρό και τα λεωφορεία, για τους πολίτες με συνολικό εισόδημα κάτω των 12 χιλιάδων ευρώ.
Όπως γράφει ο Τύπος, τέλος, διατίθενται 100 επιπλέον εκατομμύρια ευρώ για την στήριξη 1,2 εκατομμυρίου νοικοκυριών με την «κοινωνική κάρτα», η οποία τους δίνει την δυνατότητα να ψωνίζουν είδη πρώτης ανάγκης έναντι του συνολικού ποσού των 382 ευρώ μέχρι το τέλος του έτους. Με το νέο αυτό κονδύλι, υπολογίζεται ότι οι συγκριμένες οικογένειες θα λάβουν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου άλλα 80 ευρώ, με τα οποία θα μπορούν και να αγοράσουν καύσιμα αυτοκινήτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης