Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ισχυρό δολάριο «θολώνει» τη λάμψη του χρυσού, πτώση 0,5% στα 1.936,6 δολ. η ουγγιά

Το ισχυρό δολάριο «θολώνει» τη λάμψη του χρυσού, πτώση 0,5% στα 1.936,6 δολ. η ουγγιά
Υποχώρησε η τιμή του χρυσού
Σχετικά Άρθρα
Αρνητικό σερί «χτίζει» ο χρυσός μετά τις συνολικές οριακές απώλειες της περασμένης εβδομάδας, καθώς το δολάριο ΗΠΑ ενισχύεται ακόμη περισσότερο εν μέσω νομισματικής σύσφιξης από πλευράς Federal Reserve.
Ενδεικτικά, ο δείκτης ICE US Dollar Index (μία ενιαία τιμή για το δολάριο έναντι των επικρατέστερων ανταγωνιστικών νομισμάτων), πλέον αγγίζει τις 106 μονάδες.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) υποχώρησε 0,5% και έκλεισε στα 1.936,60 δολ. ανά ουγγιά.
Την περασμένη εβδομάδα, η Fed αποφάσισε τη διατήρηση των επιτοκίων στο τρέχον εύρος του 5,25% - 5,5%, παγώνοντας, αν και με επιφύλαξη, το έργο της νομισματικής σύσφιξης. Πιο συγκεκριμένα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε σταθερά τα επιτόκια, ενώ έδειξε ότι μπορεί να προχωρήσει σε ακόμη μία αύξηση 0,25% πριν από το τέλος του έτους. Παράλληλα, οι μειώσεις που ενδεχομένως θα ακολουθήσουν μάλλον θα είναι λιγότερες και μικρότερες του αναμενομένου.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις που δημοσίευσε η κεντρική τράπεζα στο τέλος της διήμερης συνεδρίασής της, η εν λόγω τελική αύξηση, εάν πραγματοποιηθεί, θα γίνει στον τρέχοντα κύκλο, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο 12 επιτοκιακών αυξήσεων από τότε που ξεκίνησε η νομισματική σύσφιξη στις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2022.
Πάντως, οι αγορές είχαν προεξοφλήσει πλήρως τη μη κίνηση της Fed, γεγονός που διατήρησε το επιτόκιο των κεφαλαίων Fed στο εύρος μεταξύ 5,25%-5%, το υψηλότερο των τελευταίων 22 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης