Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαβεβαιώσεις Ουκρανών: Δεν θα χτυπήσουμε τη Ρωσία με ATACMS – ΗΠΑ: Κανένα σχόλιο

Διαβεβαιώσεις Ουκρανών: Δεν θα χτυπήσουμε τη Ρωσία με ATACMS – ΗΠΑ: Κανένα σχόλιο
Θα παρέχουμε βοήθεια στο Κίεβο βάσει των συγκεκριμένων αναγκών του διαμηνύουν οι ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τους πυραύλους ATACMS για επιθέσεις στο έδαφος της Ρωσίας παρέχουν οι Ουκρανοί, τη στιγμή πάντως που οι ΗΠΑ δεν κάνουν το οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την προμήθεια τους.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ABC, ο Alexey Danilov, γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας υποστήριξε πως ο ουκρανικός στρατός δεν θα πλήξει με τους ATACMS ρωσικό έδαφος.
«Θα θέλαμε πραγματικά να τους έχουμε.
Οι ATACMS θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την προστασία του εδάφους της Ουκρανίας.
Δεν θα τους χρησιμοποιήσουμε σε ρωσικό έδαφος, έχουμε συμφωνίες για αυτό το θέμα με τους εταίρους μας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Danilov.
Σημειώνεται πως στις 22 Σεπτεμβρίου, το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden υποσχέθηκε στον Ουκρανό ομόλογό του Volodymyr Zelensky ότι οι ΗΠΑ θα μεταφέρουν μια μικρή παρτίδα τακτικών πυραύλων ATACMS στο Κίεβο, ενώ και η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre είπε πως η αμερικανική κυβέρνηση δεν αποκλείει τη δυνατότητα μεταφοράς ATACMS στην Ουκρανία στο μέλλον.

Κανένα σχόλιο

Ερωτηθείς για το εάν οι ΗΠΑ θα προμηθεύσουν την Ουκρανία με πυραύλους ATACMS ο John Kirby από τον Λευκό Οίκο δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.
««Δεν έχω τίποτα να πω ακόμα για τους πυραύλους εκτεταμένου βεληνεκούς ATACMS», είπε ο Kirby, υποστηρίζοντας πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παρέχουν στην Ουκρανία πακέτα στρατιωτικής βοήθειας με βάση τις συγκεκριμένες ανάγκες του Κιέβου.
Όπως είπε ο Kirby, οι ΗΠΑ επικεντρώνονται στο να μεταφέρουν στο Κίεβο «αυτό που χρειάζονται οι Ουκρανοί αυτή τη στιγμή», καθώς η φύση των εχθροπραξιών, όπως είπε, αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης