Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το τέλος των τανκ στην Ουκρανία – Εξολοθρευτής ο ρωσικός πύραυλος Kornet

Το τέλος των τανκ στην Ουκρανία – Εξολοθρευτής ο ρωσικός πύραυλος Kornet
Ο κατευθυνόμενος αντιαρματικός πύραυλος Kornet έχει αποδείξει την ικανότητα του στην καταστροφή των δυτικών τανκ
Σχετικά Άρθρα
Ως ο απόλυτος εξολοθρευτής των δυτικών αρμάτων μάχης εμφανίζεται ο αντιαρματικός πύραυλος Kornet των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
Σύμφωνα με το Military Watch Magazine, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ευρέως διάφορες εκδόσεις του κατευθυνόμενου αντιαρματικού πυραύλου Kornet, ο οποίος έχει αποδείξει την ικανότητά του να καταστρέφει τα καλύτερα δυτικά τεθωρακισμένα άρματα μάχης.
«Αυτός ο πύραυλος είναι ικανός να εξουδετερώσει οποιαδήποτε τροποποίηση του τανκ Leopard 2, ακόμη και με την ισχυρότερη θωράκιση.
Τα άρματα μάχης Leopard 2, συμπεριλαμβανομένων των σύγχρονων παραλλαγών του Leopard 2A6, έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες στην Ουκρανία από την αρχή της ουκρανικής επίθεσης στην αρχές Ιουνίου, ενώ τα πλήγματα μεταξύ των παλαιότερων Leopard 2A4 και Leopard 1 ήταν ακόμη πιο σημαντικά» επισημαίνει το δημοσίευμα.

Αναπτύσσουν και στρατιώτες

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα κράτη της Δύσης φέρονται να αναπτύσσουν όχι μόνο ειδικές δυνάμεις και προσωπικό υποστήριξης που εκτελεί λειτουργίες όπως διοίκηση, έλεγχος και επιμελητεία, αλλά και στρατιώτες στην πρώτη γραμμή από τακτικές μονάδες.
«Δυτικό στρατιωτικό προσωπικό, είτε με σύμβαση είτε εν ενεργεία, αναμενόταν εδώ και καιρό ότι επρόκειτο να χειριστεί σύνθετο εξοπλισμό που μεταφέρθηκε στην Ουκρανία.
Ένα τέτοιο παράδειγμα, είναι το σύστημα Patriot, το οποίο δόθηκε στην Ουκρανία πολύ συντομότερα από ότι θα απαιτούσε η εκπαίδευση των Ουκρανών χειριστών του» επισημαίνει το δημοσίευμα.
Μάλιστα αναφέρεται πως έχουν πυκνώσει οι αναφορές τόσο από Δυτικούς όσο και από Ρώσους, ότι εάν τα ουκρανικά στρατεύματα αποτύχουν, τότε τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να στείλουν πολύ μεγαλύτερο αριθμό στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Όπως αναφέρεται, την περασμένη εβδομάδα, Ρώσοι αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατέστρεψαν ένα άρμα Leopard που μεταφέρθηκε στην Ουκρανία με ένα εξ ολοκλήρου γερμανικό πλήρωμα αποτελούμενο από στρατιώτες της Bundeswehr.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης