Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θανάσιμο ρεκόρ, 83.000 νεκροί Ουκρανοί για…17 χωριά, άλλοι 10.000 παραδόθηκαν - Ατσάλινα φέρετρα τα τανκ Abrams

Θανάσιμο ρεκόρ, 83.000 νεκροί Ουκρανοί για…17 χωριά, άλλοι 10.000 παραδόθηκαν - Ατσάλινα φέρετρα τα τανκ Abrams
Η Ρωσία κατέστρεψε ολοσχερώς το λιμάνι της Οδησσού - Ο Zelensky καυχιέται ότι τα αμερικανικά ατσάλινα φέρετρα Abrams βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία
(upd 33) Δεν υπάρχει άλλο παγκόσμιο προηγούμενο…
Μέσα σε 3 μήνες ο Ουκρανικός στρατός έχασε 83.000 στρατιώτες, εξέλιξη πρωτοφανή αλλά το χειρότερο όλων είναι ότι σκοτώθηκαν 83.000 στρατιώτες για να απελευθερώσουν 17 χωριά που συνολικά δεν διέθεταν πάνω από 16.000 ανθρώπους προ του πολέμου… 
Επίσης είναι εντυπωσιακό, πάνω από 10.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν παραδοθεί επιλέγοντας την ζωή αντί του βέβαιου θανάτου…

Πραγματικά καταστροφική η αντεπίθεση των Ουκρανών…
Η Ρωσία συνεχίζει να χειρουργικά χτυπήματα και μπορεί να λεχθεί ότι το λιμάνι της Οδησσού καταστράφηκε ολοσχερώς…
Ο Zelensky καυχιέται ότι τα αμερικανικά ατσάλινα φέρετρα που θα αλλάξουν το παιχνίδι τα Abrams βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία.
Εν τω μεταξύ οι Ρώσοι απέκρουσαν τις επιθέσεις των Ουκρανών στο Bakhmut και βελτίωσαν τις σημαντικές θέσεις τους.
Η Ουκρανία συγκεντρώνει στρατιωτικές εφεδρείες κοντά στην πρώτη γραμμή στην περιοχή Zaporizhia
και αυτό είναι ένδειξη πιθανών νέων επιθέσεων αποκάλυψε ο Denis Pushilin, επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.
Την ήττα των Ουκρανών παραδέχθηκε για πρώτη φορά το BBC εστιάζοντας στην υπεροχή των Ρώσων στον αέρα.

New Statesman: Η ουκρανική αντεπίθεση ήταν show του Zelensky

Ως ένα show με σκηνοθέτη τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky που είχε ως απώτερο στόχο να δικαιολογήσει τα δισεκατομμύρια δολάρια της βοήθειας των ΗΠΑ και της Δύσης, χαρακτηρίζει την ουκρανική αντεπίθεση το αμερικανικό περιοδικό New Statesman.
«Του ξέφυγε πρόσφατα του προέδρου της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky και αποκάλυψε την αλήθεια για το τι συμβαίνει στο μέτωπο στο πλαίσιο της ουκρανικής αντεπίθεσης.
Ο ίδιος ο Zelensky τα μπέρδεψε, όταν είπε σε συνέδριο στο Κίεβο πως η ουκρανική αντεπίθεση «δεν είναι ταινία του Χόλιγουντ που διαρκεί μιάμιση ώρα» αναφέρει το δημοσίευμα προσθέτοντας:
«Τίθεται όμως το ερώτημα.
Προς όφελος τίνος οργανώθηκε μια αντεπίθεση, η οποία δεν είχε την παραμικρή πιθανότητα επιτυχίας» υπογραμμίζει το New Stateman, το οποίο αναφέρει ότι «η αντεπίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων δεν ήταν μια στρατιωτική επιχείρηση, αλλά μια προσομοίωση που έγινε με ζωντανούς στρατιώτες και για το συμφέρον οποιουδήποτε άλλου, πέραν των απλών στρατιωτών και των πολιτών.

Για να δικαιολογήσει τα δισεκ. των ΗΠΑ

«Η ουκρανική κυβέρνηση οργάνωσε ένα αιματηρό show για να δικαιολογήσει τα δισεκατομμύρια δολάρια που του διατέθηκαν από τους κρατικούς προϋπολογισμούς της Δύσης.
Η αποτυχία της αντεπίθεσης δίνει στην κυβέρνηση Zelensky ένα άλλοθι για τη μελλοντική στασιμότητα στον πόλεμο.
Οι δυτικές εταιρείες όπλων ωφελήθηκαν από τις εγγυημένες πωλήσεις» επισημαίνει το δημοσίευμα, το οποίο υποστηρίζει πως εάν όντως ο ουκρανικός στρατός είχε μια σοβαρή στρατηγική που αποσκοπούσε στην αποκατάσταση εδαφών και της κυριαρχίας της χώρας, δεν θα έριχνε τόσους πολλούς Ουκρανούς στρατιώτες σε άνευ ουσίας και νοήματος στρατιωτικές επιθέσεις.
Η ουκρανική αντεπίθεση άρχισε στις 4 Ιουνίου.
Έκτοτε οι Ουκρανοί έχουν χάσει πάνω από 83.000 στρατιώτες χωρίς να έχουν να επιδείξουν ούτε μια σημαντική στρατιωτική επιτυχία.

WSJ: Τα δυτικά όπλα έχουν γυρίσει Boomerang για την Ουκρανία -Aντί να την ενισχύσουν, την οδηγούν στην καταστροφή

Boomerang έχει γυρίσει για την Ουκρανία η προμήθεια των δυτικών όπλων αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ).
Όπως σημειώνει, η Δύση δεν αφιέρωσε αρκετό χρόνο στην εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών σε ξένο στρατιωτικό εξοπλισμό, γεγονός που έχει κάνει τη χρήση του λιγότερο αποτελεσματική και έχει οδηγήσει σε θανάσιμα προβλήματα.
Ο ουκρανικός στρατός αποκάλυψε στην εφημερίδα ότι η συνεχής χρήση δυτικών όπλων, όπως του οβιδοβόλου Panzerhaubitze, που κατασκευάστηκε από τη γερμανική Rheinmetall, έχει οδηγήσει σε...θανάσιμα προβλήματα.
Στρατιωτικοί αναλυτές είπαν στην εφημερίδα ότι «δεν δόθηκε αρκετός χρόνος για την εκπαίδευση Ουκρανών χειριστών στη βιασύνη να τους επαναφέρουν στο πεδίο της μάχης».

Η Ρωσία κατέστρεψε ολοσχερώς το λιμάνι της Οδησσού

Σε απάντηση στις επιθέσεις της Ουκρανίας στο ρωσικό έδαφος, ο ρωσικός στρατός πήρε εκδίκηση, κλιμακώνοντας τα χτυπήματα στον ουκρανικό στρατό, το λιμάνι και την ενεργειακή υποδομή.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε 12 ομαδικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ολόκληρη την Ουκρανία.
Τις τελευταίες ημέρες, η ένταση των ρωσικών χτυπημάτων έχει αυξηθεί.

Το βράδυ της 25ης Σεπτεμβρίου, η πόλη της Οδησσού δέχθηκε μια από τις πιο ισχυρές επιθέσεις των τελευταίων ετών.
Το θαλάσσιο λιμάνι στο κέντρο της πόλης καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς.
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε κτίριο τοπικού ξενοδοχείου, στο οποίο φέρεται να στεγαζόταν στρατιωτικό προσωπικό και χρησιμοποιήθηκε ως αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Ως αποτέλεσμα της μαζικής επίθεσης, το αρχηγείο της Επιχειρησιακής Διοίκησης Νότου, η βάση του Ουκρανικού Ναυτικού, οι λιμενικοί τερματικοί σταθμοί και τα εργαστήρια παραγωγής drones επιφανείας καταστράφηκαν στην περιοχή.
Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν επίσης το στρατιωτικό αεροδρόμιο Dolgintsevo, που βρίσκεται στα περίχωρα του Krivoy Rog.
Εκεί εδρεύουν ουκρανικά πολεμικά αεροσκάφη οπλισμένα με πυραύλους Storm Shadow.
Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν, μεταξύ άλλων, ζημιές σε εγκαταστάσεις υποστήριξης πτήσεων.

Οι Ρώσοι απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις στο Bakhmut

Οι Ρώσοι απέκρουσαν τις προσπάθειες των ουκρανικών δυνάμεων να παραβιάσουν την άμυνά τους στη νότια πλευρά του Artyomovsk (Bakhmut) κοντά στους οικισμούς Klescheyevka, Andreyevka και Kurdymovka του Donetsk δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας, Denis Pushilin, προσθέτοντας ότι ένα μέρος της εχθρικής ομάδας εξοντώθηκε.
«Κατεύθυνση Artyomovsk, δεξιά πλευρά.
Καταγράφουμε τις προσπάθειες του εχθρού να ωθήσει τις δυνάμεις μας κατά μήκος της γραμμής Andreyevka-Kurdyumovka-Klescheyevka, ο εχθρός ενδιαφέρεται πρωτίστως για τον σιδηρόδρομο.
Ο εχθρός δεν πέτυχε θετικά αποτελέσματα, εξαλείφθηκε εν μέρει και εν μέρει απωθήθηκε στις αρχικές του θέσεις», είπε ο Pushilin.
Εν τω μεταξύ, οι ρωσικές δυνάμεις προώθησαν τις θέσεις τους στη βόρεια πλευρά του Artyomovsk κοντά στον οικισμό Orekhovo-Vailyevka.

Πυραυλικές επιθέσεις και από τους Ουκρανούς

Στις 24 Σεπτεμβρίου, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζικές επιδρομές στην πόλη Tokmak στην περιοχή Zaporozhye.
Αρκετοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας, αλλά άλλοι έπληξαν τους δρόμους της πόλης, τουλάχιστον ένας σκοτώθηκε, τουλάχιστον άλλοι 11 τραυματίστηκαν.
Ο ουκρανικός βομβαρδισμός σκότωσε επίσης αμάχους στη Novaya Kakhovka, άλλοι 5 τραυματίστηκαν στο Donetsk.

Η Ουκρανία εξαπέλυσε μαζικές επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη μόνο τη νύχτα της 25ης Σεπτεμβρίου, ο ρωσικός στρατός ανέφερε την αναχαίτιση 3 ουκρανικών UAV πάνω από την περιοχή Belgorod, άλλα 2 καταρρίφθηκαν πάνω από την περιοχή Kursk και άλλα 4 κοντά στην Κριμαία.

Η χερσόνησος της Κριμαίας παραμένει ένας από τους κύριους στόχους των ουκρανικών επιθέσεων.
Μετά το χτύπημα στο κτίριο του αρχηγείου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ο ουκρανικός στρατός συνέχισε τις προσπάθειες να πλήξει τις λιμενικές υποδομές στη Σεβαστούπολη.
Στις 23 Σεπτεμβρίου, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλικές επιδρομές, προκαλώντας ζημιές, σύμφωνα με πληροφορίες, σε μερικές θέσεις ελλιμενισμού όπου βρίσκονταν παροπλισμένα πλοία.
Εν τω μεταξύ, μια άλλη ομάδα δολιοφθοράς και αναγνώρισης απωθήθηκε κοντά στο ακρωτήριο Tarkhankut.

Στην επίθεση οι Ρώσοι στο Kharkiv – Κερδίζουν έδαφος

Για προέλαση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή του Kharkiv κάνει λόγο ο Vitaly Ganchev, επικεφαλής της ρωσικής στρατιωτικό-πολιτικής διοίκησης της περιοχής, υποστηρίζοντας πως τα ρωσικά στρατεύματα κερδίζουν έδαφος και θέτουν υπό τον έλεγχο τους θέσεις και προπύργια που ανήκαν στους Ουκρανούς.
«Οι μαχητές μας έχουν προχωρήσει πολύ καλά και έχουν κατακτήσει οχυρά που προηγουμένως βρίσκονταν στα χέρια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Ο εχθρός φέρνει όλο και περισσότερες νέες εφεδρείες και προβάλλει λυσσαλέα αντίσταση.
Έχουν ήδη πολύ μεγάλες απώλειες» υποστήριξε στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24 o Ganchev.
Όπως είπε, οι Ρώσοι έχουν πάρει θέσεις που στρατηγικά τους επιτρέπουν να συνεχίσουν την προέλαση τους.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu ανέφερε πως ο ρωσικός στρατός έχει καταφέρει να επεκτείνει τη ζώνη ελέγχου κοντά στη Sinkovka και Petropavlovka στην περιοχή του Kupyansk του Kharkiv.

Ρωσία: Η ουκρανική επίθεση στη Σεβαστούπολη έγινε με τη βοήθεια Αμερικάνων, Βρετανών

Η πυραυλική επίθεση των Ουκρανών στη Σεβαστούπολη, στην έδρα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας έγινε με τη βοήθεια των Αμερικάνων και των Βρετανών υποστήριξε η Maria Zakharova, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.
««Στις 22 Σεπτεμβρίου, η Σεβαστούπολη δέχθηκε ξανά επίθεση.
Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι αυτή η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη με χρήση δυτικών μέσων πληροφοριών, δορυφορικό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ, αεροσκάφη αναγνώρισης και πραγματοποιήθηκε με υποκίνηση και σε στενό συντονισμό με τις Αμερικανικές και Βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών» υποστήριξε η Zakharova.
«Ο προφανής στόχος τέτοιων τρομοκρατικών ενεργειών είναι να αποσπάσουν την προσοχή από τις αποτυχημένες προσπάθειες αντεπίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, να εκφοβίσουν τον κόσμο και να σπείρουν τον πανικό στην κοινωνία μας» είπε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας, τονίζοντας ότι αυτοί οι στόχοι δεν θα επιτευχθούν.
Η πυραυλική επίθεση είχε ως στόχο της την έδρα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Οι Ουκρανοί υποστήριξαν ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης αυτής σκοτώθηκε ο ναύαρχος και διοικητής του στόλου Victor Sokolov και άλλοι 33 Ρώσοι αξιωματικοί.
Τους ισχυρισμούς αυτούς διαψεύδει η Ρωσία – μάλιστα ο Sokolov εμφανίστηκε σε συνεδρίαση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας μέσω βιντεοδιάσκεψης -, η οποία κάνει λόγο για έναν αγνοούμενο Ρώσο στρατιωτικό.
Από την επίθεση, αναφέρθηκαν ζημιές σε τζάμια δέκα κτηρίων στο κέντρο της πόλης, αλλά όχι τραυματισμοί.
Επιπλέον, η Zakharova υποστήριξε ότι εάν οι Ουκρανοί προμηθευτούν τους πυραύλους ATACMS, θα τους χρησιμοποιήσουν για τρομοκρατικούς σκοπούς κατά αστικών υποδομών και κατοικημένων περιοχών σε Donbass και Κριμαία.

Γιατί οι Ουκρανοί αποτυγχάνουν, σκοτώνονται κατά χιλιάδες και καταστρέφουν τα δυτικά όπλα

Η Δύση δεν έχει αφιερώσει αρκετό χρόνο στην εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτών για το πώς πρέπει να χειρίζονται τα δυτικά όπλα, γεγονός που έχει ως συνέπεια η χρήση του στρατιωτικού αυτού εξοπλισμού να μην είναι η ενδεδειγμένη και άρα είτε να μην αποδίδουν σωστά είτε να έχουν συνεχώς βλάβες, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη μαχητική ικανότητα αλλά και για την επιβίωση των Ουκρανών.
Δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει ως παράδειγμα τα οβιδοβόλα Panzerhaubitze που παράγονται από τη γερμανική εταιρεία Rheinmetall.
Όπως επισημαίνεται, αυτά καταστρέφονται λόγω της συνεχούς χρήσης τους.

Αντί για 4 μήνες, 5 εβδομάδες

«Στρατιωτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι βλάβες αυτές θα μπορούσαν να είναι συνέπεια του γεγονότος ότι πολύ λίγος χρόνος δαπανήθηκε για την εκπαίδευση των Ουκρανών σε αυτά τα πυροβόλα όπλα, πριν τους σταλούν στο πεδίο της μάχης».
Η WSJ διευκρινίζει ότι η εκπαίδευση των στρατιωτών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (AFU) στον χειρισμό των οβιδοβόλων διήρκεσε μόνο πέντε εβδομάδες, ενώ οι Γερμανοί στρατιώτες συνήθως εκπαιδεύονται για τουλάχιστον τέσσερις μήνες.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Συστημάτων Απεργίας Μάχης του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Sergei Baranov, ο ουκρανικός στρατός μπορεί να χειριστεί ταυτόχρονα λιγότερο από το 70% των οβίδων που προμηθεύεται από τη Δύση.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή 17 τύπους οβίδων δυτικής και σοβιετικής παραγωγής.

Ο Zelensky καυχιέται ότι τα αμερικανικά ατσάλινα φέρετρα Abrams βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία

Στις 25 Σεπτεμβρίου, οι New York Times ανέφεραν ότι επικεφαλής της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ανακοίνωσε ότι η παράδοση του αμερικανικού M1 "Abrams" ξεκίνησε και ότι τα άρματα μάχης βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία, «μήνες πριν από τις αρχικές εκτιμήσεις και εγκαίρως ώστε να χρησιμοποιηθούν στην αντεπίθεση της Ουκρανίας κατά των ρωσικών δυνάμεων».
Σύμφωνα με την «δοκιμασμένη στο χρόνο παράδοσή» του, οι New York Times ανέφεραν δύο αξιωματούχους της άμυνας των ΗΠΑ «οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας επειδή δεν είχαν εξουσιοδότηση να μιλήσουν δημόσια», ισχυριζόμενοι ότι θα παραδοθούν περισσότερα τανκς αμερικανικής κατασκευής τους επόμενους μήνες.
Αυτά που στάλθηκαν στις 23 Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα 31 MBT (κύρια άρματα μάχης) που η κυβέρνηση Biden υποσχέθηκε να παραδώσει στην μαριονέτα του Κιέβου.

Αν και οι «ανώνυμοι αξιωματούχοι της άμυνας των ΗΠΑ» δεν έδωσαν τον πραγματικό αριθμό, είπαν ότι ισοδυναμούσε με δύο διμοιρίες αρμάτων μάχης.
Δεδομένου ότι μια διμοιρία αρμάτων του αμερικανικού στρατού αποτελείται συνήθως από τέσσερα κύρια άρματα μάχης, αυτό θα σήμαινε ότι η Ουκρανία δεν έλαβε περισσότερα από οκτώ άρματα μάχης M1 "Abrams".
Οι New York Times ισχυρίζονται ότι τα Abrams ίσως μπορέσουν να σπρώξουν τους Ρώσους προς τα πίσω….ωστόσο αυτό έλεγαν και για τα Leopard.
Και όμως, ακόμη και ο επικεφαλής των διαβόητων GUR (στρατιωτικών πληροφοριών) Kyrylo Budanov παραδέχτηκε ότι «τα «Abrams» θα έπρεπε να αναπτυχθούν με πολύ προσαρμοσμένο τρόπο, για πολύ συγκεκριμένες, καλοφτιαγμένες επιχειρήσεις ειδάλλως κινδυνεύουν να καταστραφούν».

Ο Kyrylo Budanov τόνισε ότι «θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με πολύ προσαρμοσμένο τρόπο για πολύ συγκεκριμένες, καλοφτιαγμένες επιχειρήσεις, διότι εάν χρησιμοποιηθούν σε στην πρώτη γραμμή και μόνο σε μια μάχη συνδυασμένων όπλων, δεν θα επιβιώσουν πολύ στο πεδίο της μάχης», προσθέτοντας ότι «πρέπει να χρησιμοποιηθούν σε αυτές τις επαναστατικές επιχειρήσεις, αλλά πολύ καλά προετοιμασμένες».
Εκτός από το γεγονός ότι τα βαριά και δυσκίνητα δυτικά τανκς είναι ακατάλληλα για χρήση σε χώρες όπως η Ουκρανία, υπάρχει επίσης το θέμα των δογματικών περιορισμών τους.

Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου πολεμούν με τρόπο που θα ήταν εντελώς απαράδεκτος για το ίδιο το ΝΑΤΟ – με απόλυτη έλλειψη αεροπορικής υπεροχής.
Η εμπόλεμη συμμαχία συχνά κατηγορεί για τις καταστροφικές απώλειες των στρατευμάτων της Ουκρανίας τον αντιεπαγγελματισμό των Ουκρανών και την έλλειψη συμμόρφωσης με τα πολυδιαφημισμένα πρότυπα του ΝΑΤΟ.
Ωστόσο, ο κύριος λόγος είναι στην πραγματικότητα η κυριαρχία του ρωσικού στρατού σε πολλές βασικές πτυχές, η μία είναι η αεροπορική υπεροχή.
Από τότε που τέθηκαν σε λειτουργία στα τέλη της δεκαετίας του 1970/αρχές της δεκαετίας του 1980, τα MBT M1 "Abrams" δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ σε συνθήκες όπου η υπεροχή αέρα απουσιάζει.
Η Ρωσία έχει απόλυτη κυριαρχία στον αέρα όσον αφορά τόσο τα αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας όσο και τα ελικόπτερα, ιδιαίτερα τα πυροβόλα.

Μέχρι στιγμής, η Γερμανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν προμηθεύσει βαριά τεθωρακισμένα, συμπεριλαμβανομένων τανκς που διαφημίζονταν ως τα «καλύτερα στο ΝΑΤΟ».
Ωστόσο, η απόλυτη καταστροφή αυτών των όπλων θέτει σοβαρές αμφιβολίες για τις δυνατότητες των βαρέων τεθωρακισμένων που προέρχονται από το ΝΑΤΟ, καθώς ακόμη και παλαιότερα σοβιετικά και ρωσικά MBT τα ξεπέρασαν.
Αυτό περιλαμβάνει επίσης το T-64BV της σοβιετικής εποχής που χρησιμοποιούσαν οι Ουκρανικές δυνάμεις, καθώς και παλαιότερους τύπους T-72/T-80 που χρησιμοποιούνται από τον ρωσικό στρατό και για να μην πούμε τίποτα για τις εκσυγχρονισμένες εκδόσεις αυτών των αρμάτων, όπως το T-90M.

Συνολικά 83.000 νεκροί Ουκρανοί σε 3 μήνες αντεπίθεσης

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας συνόψισε τα αποτελέσματα των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.
Μόνο τον Σεπτέμβριο ο ουκρανικός στρατός έχασε περισσότερους από 17.000 στρατιώτες στην πρώτη γραμμή.
Επιπλέον, καταστράφηκαν περισσότερα από 2.700 όπλα και στρατιωτικός εξοπλισμός:
επτά οχήματα μάχης πεζικού Bradley,
77 συστήματα πυροβολικού M777,
51 αυτοκινούμενα όπλα από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Πολωνία και τις ΗΠΑ,
δύο γερμανικά άρματα μάχης Leopard,
ένα βρετανικό τανκ Challenger.
Αθροιστικά μέσα σε 4 μήνες η Ουκρανία έχασε περίπου 83.000 στρατιώτες.

Περίπου 10.000 Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν στους Ρώσους

Περίπου 10.000 ουκρανοί στρατιώτες έχουν ήδη παραδοθεί χρησιμοποιώντας το ραδιοκύμα 149.200 Volga, το οποίο λειτουργεί από τα μέσα του καλοκαιριού.
«Τώρα περισσότεροι από 10 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες επέλεξαν τη ζωή και χρησιμοποίησαν τη συχνότητα 149.200 Volga για να παραδοθούν.
Οι κρατούμενοι τρέφονται, λαμβάνουν όλη την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη», σημειώνοντας ότι αυτή η ραδιοσυχνότητα λειτουργεί σε όλες τις κατευθύνσεις της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Διευκρίνισε ότι το τελευταίο διάστημα αυξάνεται ο αριθμός των ουκρανών στρατιωτών που παραδίδονται.
«Υπήρξαν ήδη περιπτώσεις στο Robotyne όταν ουκρανoί στρατιώτες κάλεσαν την συχνότητα 149.200 Volga και παραδόθηκαν σε ολόκληρες ομάδες».
Το ραδιοκύμα 149.200, το οποίο είναι προσβάσιμο από οποιοδήποτε ψηφιακό ραδιόφωνο, χρησιμοποιείται έτσι ώστε το ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό να μπορεί να επικοινωνήσει και να παραδοθεί στον ρωσικό στρατό.
Για να γίνει αυτό, πρέπει να επικοινωνήσουν με το διακριτικό κλήσης Volga.

Nikolay Patrushev (Γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας): Τα δυτικά όπλα που χρησιμοποιεί η Ουκρανία αποδεικνύονται αναποτελεσματικά

Η αντεπίθεση της Ουκρανίας απέτυχε και τα δυτικά όπλα που παραδόθηκαν στο Κίεβο έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά έναντι των ρωσικών όπλων, δήλωσε ο Γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Nikolay Patrushev.
Η αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού απέτυχε.
Η Ουκρανία συνεχίζει να υφίσταται τεράστιες ανθρώπινες απώλειες και καταστρέφει τις δικές της υποδομές.
«Όσον αφορά τα δυτικά όπλα που παραδόθηκαν στο καθεστώς του Κιέβου, αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά έναντι των ρωσικών όπλων και η Ουκρανία συνεχίζει να χάνει πολλά οπλικά συστήματα στο πεδίο της μάχης».

Τα ψέματα της Ουκρανίας… ζωντανός ο διοικητή του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας Viktor Sokolov

Στις 25 Σεπτεμβρίου, η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέφερε ότι 34 Ρώσοι αξιωματικοί, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας Viktor Sokolov, φέρεται να σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο κτίριο του αρχηγείου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην πόλη της Σεβαστούπολης.
Άλλοι 105 Ρώσοι στρατιωτικοί και αξιωματικοί φέρεται να τραυματίστηκαν.
Οι αναφορές για τις τεράστιες απώλειες του ρωσικού στρατού διαδόθηκαν ευρέως στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, σε διάφορες διαδικτυακές πηγές και στα δυτικά μέσα, όπως η γερμανική Bild.
Ο Ουκρανός Blogger Sharyi έδωσε πρόσφατα τα ενημερωμένα στοιχεία για τις υποτιθέμενες ρωσικές απώλειες.
Επικαλούμενος τις Ουκρανικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων, ισχυρίστηκε ότι σκοτώθηκαν 62 Ρώσοι στρατιωτικοί, συμπεριλαμβανομένων 34 αξιωματικών.

«Οι Ρώσοι μπορούν εύκολα να χλευάσουν και να αμφισβητήσουν όλες τις μελλοντικές αναφορές των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (της Ουκρανίας) εάν δείξουν τον διοικητή του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας (ζωντανό).
Θα του δείξουν; Νομίζω ότι όχι», σχολίασε σαρκαστικά ο Sharyi τις επίσημες αναφορές του ουκρανικού στρατού.

O διοικητής του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, Viktor Sokolov είναι ολοζώντανος

Στις 26 Σεπτεμβρίου, ο διοικητής του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, Viktor Sokolov, εν ζωή, παρευρέθηκε σε συνεδρίαση του συμβουλίου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον επικεφαλής του τμήματος, Sergei Shoigu.
Στο βίντεο, το οποίο διανεμήθηκε από το ρωσικό στρατιωτικό τμήμα, ο Viktor Sokolov συμμετέχει στη συνάντηση διαδικτυακά μαζί με άλλους διοικητές του στόλου της Βαλτικής, του Βόρειου, του Ειρηνικού και του Στόλου της Κασπίας.
Αυτό απέχει πολύ από τα fake news της προπαγάνδα του Κιέβου, αλλά και από τον επίσημο εκπρόσωπο της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης.
Οι Ουκρανοί ηττώνται παντού…
Η επίθεση με πυραύλους προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κτίριο του αρχηγείου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη, αλλά είναι πολύ απίθανο να έχουν συγκεντρωθεί εκεί αρκετές εκατοντάδες υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματικοί τη στιγμή της επίθεσης.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ως αποτέλεσμα της επίθεσης, ένας Ρώσος στρατιωτικός θεωρήθηκε αγνοούμενος.

Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, από την αρχή των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, το κτίριο εξακολουθούσε να χρησιμοποιείται από ορισμένες βοηθητικές στρατιωτικές υπηρεσίες, αλλά δεν πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις διοίκησης εκεί.
Το κτίριο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και το καλοκαίρι του 2022, ένα drone με εκρηκτικά το στόχευσε.
Λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες και τις συχνές επιθέσεις της Ουκρανίας στη Σεβαστούπολη και την Κριμαία, το κτίριο σαφώς δεν χρησιμοποιήθηκε από τη ρωσική στρατιωτική διοίκηση.
Οι επιθέσεις πυραύλων Storm Shadow, που στοίχισαν στους δυτικούς φορολογούμενους περίπου 25.000.000 δολάρια, είχαν κυρίως στόχο να κερδίσουν περισσότερη δημοσιότητα και να δημιουργήσουν νέες ψεύτικες νίκες για το καθεστώς του Κιέβου.

El País: Ο Zelensky φοβάται μια διάσπαση στην Ουκρανία σύμφωνα με το κορεατικό σενάριο

Η Ουκρανία μπορεί να αντιμετωπίσει μια διάσπαση σύμφωνα με το κορεατικό σενάριο, γράφει ο αρθρογράφος της γαλλικής εφημερίδας El País, Christian Segura.

«Η Ουκρανία φοβάται ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να οδηγήσει στη διαίρεση της χώρας, όπως συνέβη στην κορεατική χερσόνησο. Το φάντασμα του Ψυχρού Πολέμου εμφανίστηκε στην πολιτική συζήτηση για το μέλλον της Ουκρανίας: υπάρχει φόβος ότι η χώρα θα χωριστεί σε δύο μέρη», αναφέρει η El País.
Πολλοί πολιτικοί και αναλυτές μίλησαν για την πιθανότητα ενός κορεατικού σεναρίου για την Ουκρανία.
Συγκεκριμένα, ο Γραμματέας της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας Alexey Danilov είπε ότι «προσφέρεται στην Ουκρανία μια επιλογή με βάση το κορεατικό μοντέλο».
Η Βόρειος και Νότιος Κορέα βρίσκονται τεχνικά σε πόλεμο επειδή ο πόλεμος της Κορέας το 1950-1953 έληξε με ανακωχή και όχι με συνθήκη ειρήνης.
Η αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη εκτείνεται κατά μήκος του 38ου παραλλήλου, χωρίζοντας τη χερσόνησο σε δύο περίπου ίσα μέρη.

Global Times: Το εμπάργκο σιτηρών και η έλλειψη όπλων οδηγούν σε διχασμό στην Ευρώπη

Οι ουκρανικές προμήθειες σιτηρών και η εξάντληση του οπλοστασίου μικρών χωρών έχουν διχάζουν την Ευρώπη σχετικά με την υποστήριξη προς την Ουκρανία, δήλωσε στους Global Times ο Zhang Hong, ειδικός από την Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών.
«Η διάσπαση σχετικά με την υποστήριξη προς την Ουκρανία έχει ήδη συμβεί ανοιχτά», είπε ο Κινέζος αναλυτής.
Ο Zhang Hong σημείωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες είναι δυσαρεστημένες με την απεριόριστη προσφορά ουκρανικών σιτηρών στις αγορές τους και τη μείωση των δικών τους στρατιωτικών αποθεμάτων.
«Οι μικρές ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν πλέον αρκετά όπλα για να υποστηρίξουν την Ουκρανία.
Αυτό σημαίνει ότι οι στρατιωτικές δυνατότητες πολλών ευρωπαϊκών κρατών είναι ήδη στα όριά τους λόγω της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας», κατέληξε ο ειδικός.
Στις 15 Σεπτεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε να επεκτείνει τους περιορισμούς στις εισαγωγές ουκρανικών γεωργικών προϊόντων στις παραμεθόριες χώρες της ΕΕ.
Σε απάντηση, οι αρχές της Σλοβακίας, της Πολωνίας και της Ουγγαρίας ανακοίνωσαν ότι θα επεκτείνουν μονομερώς την απαγόρευση.

Al Arabiya: Η Δύση έπεσε στην παγίδα της Ρωσίας, οι χώρες της Δύσης εξουθενώνονται

Η παρατεταμένη σύγκρουση στην Ουκρανία εξουθενώνει τη Δύση, αναφέρει η Al Arabiya.
«Οι δυτικοί εταίροι της Ουκρανίας φοβούνται ότι η «παρατεταμένη σύγκρουση» είναι μια ρωσική παγίδα με στόχο να εξουθενώσει τη Δύση στρατιωτικά και οικονομικά», επισημαίνει η Al Arabiya.
Πολλοί δυτικοί πολιτικοί τάχθηκαν κατά της συνεχιζόμενης υποστήριξης στο καθεστώς του Κιέβου.
Για παράδειγμα, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Mateusz Morawiecki είπε ότι η χώρα έχει σταματήσει να προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία
Ο αρχηγός της σλοβακικής αντιπολίτευσης, πρώην πρωθυπουργός της Σλοβακίας Fiko, τόνισε επίσης την αξιοθρήνητη κατάσταση του στρατού λόγω της υποστήριξής του στην Ουκρανία και υποσχέθηκε να τερματίσει την βοήθεια εάν κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές.

Spiegel: Οι Γερμανοί αποδοκίμασαν τον Scholz και την Berbock επειδή η Γερμανία προμηθεύει όπλα την Ουκρανία…

Οι Γερμανοί αποδοκίμασαν τον γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz και την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Annalena Bärbock κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιοδείας στη χώρα εν μέσω προβλημάτων που προέκυψαν από τη βοήθεια προς την Ουκρανία, τονίζει το Spiegel.
Παρά το γεγονός ότι οι πολιτικοί εκπροσωπούν διαφορετικά κόμματα, ο Scholz από τους Σοσιαλδημοκράτες και η Bärbock από τους Πράσινους, οι Γερμανοί τους υποδέχτηκαν με την ίδια δυσαρέσκεια.
«Προσβολές, φωνές και σφυρίγματα αποδοκιμασίας.
Δεν ήταν μια πολύ ευχάριστη υποδοχή για τον ομοσπονδιακό καγκελάριο Scholz στο κέντρο της Νυρεμβέργης» ανέφερε το Spiegel.
Οργισμένοι πολίτες κατηγόρησαν τον Scholz ότι ξεκίνησε τη σύγκρουση στην Ουκρανία, τον πληθωρισμό και τη μεταναστευτική κρίση.
Ένας από τους παρευρισκόμενους ζήτησε να παραιτηθεί η γερμανική κυβέρνηση και να δικαστούν τα μέλη της.
Έρευνα του Ινστιτούτου Insa έδειξε ότι ο αριθμός των Γερμανών που υποστηρίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό βρίσκεται στο ναδίρ…
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια δεν θα έχει θετική κατάληξη για την Ουκρανία και απλώς παρατείνει τη σύγκρουση.

Tucker Carlson: Η Ρωσία είναι πιο χριστιανική χώρα από την Ουκρανία

Η Ρωσία είναι πιο χριστιανική χώρα από την Ουκρανία, όπου οι πιστοί διώκονται, είπε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Tucker Carlson σε θρησκευτική εκδήλωση.
Ποια χώρα είναι πιο φιλόξενη για τους Χριστιανούς, η Ουκρανία ή η Ρωσία;
Αυτή είναι μια δίκαιη ερώτηση. Γιατί δεν επιτρέπεται σε κανέναν να το ρωτήσει;».
Όπως σημείωσε ο πρώην παρουσιαστής του Fox News, «η Ουκρανία» συνέλαβε ιερείς και έκλεισε εκκλησίες με τη βοήθεια της αστυνομίας και του στρατού.
«Και δεν ήταν η Ρωσία», σημείωσε ο Carlson.
Ο επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, δήλωσε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία καταστρέφεται στην Ουκρανία.
Τον περασμένο χρόνο, το Κίεβο οργάνωσε το μεγαλύτερο κύμα δίωξης της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Dmitry Kornev (Στρατιωτικός αναλυτής): Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν έναν τρόπο να αντιμετωπίσουν τους πυραύλους ATACMS

Αρκετά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές, ανέφεραν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden συμφώνησε να στείλει επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία.
Ο Λευκός Οίκος δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα τα δημοσιεύματα του Τύπου.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken απάντησε διστακτικά:
«Είμαστε σε συνεχείς συζητήσεις με την Ουκρανία από την πρώτη μέρα, προσπαθώντας να προσφέρουμε αυτό που χρειάζονται.
Η διαδικασία συνεχίζεται».
To ATACMS είναι ένας πύραυλος εδάφους-εδάφους στερεού καυσίμου με βεληνεκές έως και 300 χιλιόμετρα. Υπάρχουν πολλές επιλογές για αυτό το πυρομαχικό:

Το M39 (MGM-140A/ATACMS Block I) είναι ένας αδρανειακά κατευθυνόμενος πύραυλος με κεφαλή διασποράς βάρους 560 κιλών.
Με 950 υποπυρομαχικά M74.
Εμβέλεια δράσης - έως 165 χιλιόμετρα.

M39A1 (MGM-140B/ATACMS Block IA) - η έκδοση είναι παρόμοια με την προηγούμενη, αλλά το σύστημα αδρανειακής καθοδήγησης άλλαξε σε GPS, ο αριθμός των υποπυρομαχικών μειώθηκε σε 275-300.
Αυτό κατέστησε δυνατή την αύξηση της εμβέλειας στα 300 χιλιόμετρα.

M48 (MGM-164A/ ATACMS Quick Reaction Unitary) - μια παραλλαγή με κεφαλή κατακερματισμού υψηλής έκρηξης WDU-18/B, η οποία είναι επίσης εγκατεστημένη σε αντιπλοϊκούς πυραύλους American Harpoon.
Εμβέλεια - έως 300 χιλιόμετρα.

M57 (ATACMS 2000) - άλλη έκδοση με ενιαία κεφαλή WDU-18/B με βελτιωμένη ακρίβεια - κυκλική πιθανή απόκλιση μόνο δέκα μέτρων.

M57E1 (ATACMS 2000 MOD) - με την ίδια κεφαλή με τον προκάτοχό του, αλλά πολύ πιο ακριβή.

Αυτά τα όπλα εκτοξεύονται από τα M142 HIMARS ή M270 MLRS MLRS, τα οποία είναι ικανά να φέρουν έναν ή δύο πυραύλους, αντίστοιχα. Το κόστος μπορεί να φτάσει τα 1,7 εκατομμύρια δολάρια .
Το Κίεβο θέλει να χρησιμοποιήσει το ATACMS ενάντια σε θέσεις διοίκησης.
Σύμφωνα με την Washington Post, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δώσουν μια έκδοση με πυρομαχικά διασποράς.
Αυτό σημαίνει ότι μιλάμε για MGM-140A ή MGM-140B με M74.
Η διασπορά των θραυσμάτων μπορεί να φτάσει τα 450 μέτρα.
Ωστόσο, όπως σημειώνουν Αμερικανοί ειδικοί, αυτός ο τύπος δεν χρησιμοποιείται ενάντια σε τεθωρακισμένα οχήματα ή οχυρωμένες κατασκευές.
Και γενικά, , όπως έδειξαν τα γεγονότα στην περιοχή του Zaporozhye, τα πυρομαχικά διασποράς δεν έγιναν το κλειδί για να σπάσει η ρωσική άμυνα.
Ο πλησιέστερος συγγενής του ATACMS από τα οπλοστάσια του ΝΑΤΟ είναι ο Βρετανικός Storm Shadow.
Είναι αλήθεια ότι δεν άλλαξαν την κατάσταση.
Και όλα αυτά επειδή πρέπει να εκτοξευθούν από αεροπλάνα.
Η αεροπορική υπεροχή βρίσκεται πλέον στο πλευρό της Ρωσίας και η τρέχουσα σύγκρουση χαρακτηρίζεται από υψηλή πυκνότητα συστημάτων αεράμυνας.
Ο επίγειος αμερικανικός πύραυλος έχει ένα πλεονέκτημα από αυτή την άποψη.
«Φυσικά, τα ATACMS αποτελούν κίνδυνο για την Ρωσία. Αλλά τώρα, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να σκεφτούμε να χτυπήσουμε τις εγκαταστάσεις HIMARS από τις οποίες θα εκτοξευθούν.

Και εδώ όλα εξαρτώνται από το πόσο μακριά από την ζώνη πολέμου θα βρίσκονται οι εκτοξευτές.
Το καταλληλότερο μέσο για να τους νικήσουμε μπορεί να είναι η αεροπορία, λέει ο στρατιωτικός αναλυτής και ιδρυτής της ιστοσελίδας Military Russia Dmitry Kornev.
«Τα ρωσικά MiG-29 και Su-27, οπλισμένα με πυραύλους Kh-31, μπορούν εύκολα να καταστρέψουν τα HIMARS και MLRS.
Είναι απαραίτητο μόνο να διασφαλιστεί η καλή αναγνώριση και η μέγιστη ταχύτητα χτυπήματος στόχων»

CNR (Εθνικό Ραδιόφωνο Κίνας): Η Ρωσία θα καταστρέψει τον Ουκρανικό στρατό τον χειμώνα

Τα ρωσικά βομβαρδιστικά πρώτης γραμμής Su-34 με πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς θα αυξήσουν την πίεση στην Ουκρανία τον χειμώνα, έγραψε ο αρθρογράφος Song Bo του Εθνικού Ραδιοφώνου της Κίνας (CNR).
«Το Su-34 γίνεται το πρώτο μαχητικό-βομβαρδιστικό στον κόσμο ικανό να εκτοξεύει στρατηγικά πυρομαχικά».
Ο δημοσιογράφος ανέφερε επίσης τη γνώμη του στρατιωτικού παρατηρητή Shao Yonglin, ο οποίος είπε ότι ο «συνδυασμός» του Su-34 και των πυραύλων κρουζ επεκτείνει την ικανότητα της Ρωσίας να χτυπά σε μεγάλες αποστάσεις και της επιτρέπει να χτυπά με μεγαλύτερη ακρίβεια στόχους.
Η Ρωσία στοχεύει να αυξήσει την πίεση στην αντιαεροπορική άμυνα των Ουκρανών.
Η Ρωσία μπορεί να αυξήσει την ένταση των επιθέσεων στην υποδομή των Ουκρανών το φθινόπωρο και το χειμώνα» πρόσθεσε ο Shao Yongling.
Σύμφωνα με τον ειδικό, μια τέτοια απόφαση θα επιδεινώσει την κατάσταση στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία θεώρησε προσβολή την επιστολή από τις ΗΠΑ με κατάλογο μεταρρυθμίσεων

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής κατά της Διαφθοράς του κοινοβουλίου Verkhovna Rada της Ουκρανίας Yaroslav Yurchyshyn χαρακτήρισε την παρουσίαση μιας λίστας μεταρρυθμίσεων προτεραιότητας στο Κίεβο προσβλητικό και «λάθος βήμα» από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η αμερικανική πρεσβεία ανέφερε στον ιστότοπό της ότι η Ουάσιγκτον είχε παράσχει στο Κίεβο μια λίστα με προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις προτεραιότητας ως μέρος της υποστήριξής της προς την Ουκρανία και τις προσπάθειές της να ενσωματωθεί στην Ευρώπη.
Η πρεσβεία επικαλέστηκε επίσης τον πρόεδρο των ΗΠΑ Biden που είπε ότι προωθώντας μεταρρυθμίσεις στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να δημιουργήσουν συνθήκες για επενδύσεις σε αυτήν από αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες.
«Στην πραγματικότητα, αυτή είναι μια μεγάλη πρόκληση - η σύνδεση της μεταρρύθμισης με την απόκτηση όπλων.
Όσο για μένα, αυτό είναι ένα πολύ λάθος βήμα από τους εταίρους μας.
Επειδή, όπως και να έχει, η μεταρρύθμιση είναι το εσωτερικό μας καθήκον.
Μπορεί να συνδεθεί με το ΔΝΤ κεφάλαια, μπορεί να συνδέεται με το σχέδιο ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, με την ένταξη στο ΝΑΤΟ ... Και η άμυνα της Ουκρανίας είναι στην πραγματικότητα η υπεράσπιση των δυτικών αξιών».
Σύμφωνα με τον βουλευτή, η σύνδεση της μεταρρύθμισης της Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς (SAP) ή του Γραφείου Οικονομικής Ασφάλειας (BEB) με την παροχή όπλων είναι πολύ κοντόφθαλμη. «Είναι κρίμα που έφτασαν σε αυτό το σημείο».
Luhansk_Battle_Map_Draft_September_262023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_September_262023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_September_262023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_September_262023.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_September_262023.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης