Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δύο φωτογραφίες από την Ελλάδα στο άλμπουμ του Guardian για τα 50 χρόνια ιστορίας της Ευρώπης

Δύο φωτογραφίες από την Ελλάδα στο άλμπουμ του Guardian για τα 50 χρόνια ιστορίας της Ευρώπης
To αφιέρωμα ξεκινά από το 1973, με μια φωτογραφία που έρχεται από την χώρα μας.
Μέσα από 50 χαρακτηριστικές φωτογραφίες, ο βρετανικός Guardian θέλησε να παρουσιάσει όλα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο μισό αιώνα στην Ευρώπη. Όπως αναφέρει στην εισαγωγή του άρθρου που συνοδεύει το εκπληκτικό άλμπουμ, μέσα σε αυτά τα χρόνια η ήπειρος «έχει βιώσει τρομοκρατικές θηριωδίες, ειρηνικές –και λιγότερο ειρηνικές– επαναστάσεις, φυσικές καταστροφές και μια πανδημία». Ανάμεσα σε αυτές τις εμβληματικές εικόνες συναντάμε και δύο φωτογραφίες από την Ελλάδα οι οποίες απεικονίζουν γεγονότα που έχουν στιγματίσει όχι μόνο την δική μας ιστορία αλλά και την ιστορία ολόκληρης της Ευρώπης.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου

To αφιέρωμα ξεκινά από το 1973, με μια φωτογραφία που έρχεται από την χώρα μας. Το Νοέμβρη της χρονιάς εκείνης πραγματοποιείται η ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου. «Στις 3 τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου 1973, ένα τανκ έσπασε τις πύλες του Πολυτεχνείου Αθηνών, καθώς οι μονάδες της αστυνομίας και του στρατού συνέτριψαν βάναυσα μια φοιτητική εξέγερση που θα προανήγγειλε το τέλος της στρατιωτικής χούντας στην Ελλάδα. Το πόσοι ακριβώς έχασαν τη ζωή τους αμφισβητείται», αναφέρει το βρετανικό μέσο στο κείμενο που συνοδεύει την ιστορική φωτογραφία.

Οι πυρκαγιές στην Εύβοια το 2021

«Καταστροφικές πυρκαγιές ξέσπασαν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους, τραυματίζοντας τουλάχιστον 20 και καταστρέφοντας εκατοντάδες σπίτια εν μέσω ενός ιστορικού καύσωνα που κορυφώθηκε στις αρχές Αυγούστου», λέει ο Guardian για την πύρινη κόλαση που έζησε η χώρα μας το 2021 ενώ επικεντρώνεται στην καταστροφή που υπέστη η Εύβοια, με τη φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη, που δείχνει την κυρία Παναγιώτα η οποία δεν μπορεί να αναπνεύσει από τον καπνό που έχει πνίξει την περιοχή, ένα στιγμιότυπο που έκανε τον γύρο των διεθνών Μέσων.tank_3.jpg
fwtia.jpg

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης