Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελεύθερος με εγγύηση 100.000 δολάρια ο Menendez για την υπόθεση δωροληψίας - Δήλωσε αθώος

Ελεύθερος με εγγύηση 100.000 δολάρια ο Menendez για την υπόθεση δωροληψίας - Δήλωσε αθώος
Ο δικαστής διέταξε να μην έχει καμία επαφή με τους συγκατηγορούμενους του, εκτός από τη σύζυγό του
Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Menendez δήλωσε σήμερα αθώος σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στις εις βάρος του κατηγορίες για δωροληψία από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσι, ενώ πληθαίνουν εκκλήσεις από μέλη του κόμματός του να παραιτηθεί.
Την περασμένη εβδομάδα ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μανχάταν άσκησαν δίωξη στον 69χρονο Αμερικανό γερουσιαστή και τη σύζυγό του με την κατηγορία ότι δέχτηκαν ράβδους χρυσού και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά προκειμένου ο γερουσιαστής να ασκήσει την επιρροή του ώστε να βοηθήσει την αιγυπτιακή κυβέρνηση αλλά και να παρέμβει υπέρ των τριών επιχειρηματιών στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου που τους ερευνούσαν.
Ο Menendez παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον της Αμερικανίδας δικαστίνας Ονα Γουάνγκ στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν και δήλωσε αθώος. Η σύζυγός του, Ναντίν Μενέντεζ, 56 ετών και οι επιχειρηματίες Χοσέ Ουρίμπε, 56 ετών και Φρεντ Ντάιμπς 66 ετών δήλωσαν επίσης αθώοι. Ένας τρίτος επιχειρηματίας, ο Ουαέλ Χάνα, 40 ετών, δήλωσε αθώος εμφανιζόμενος χθες στο δικαστήριο.
Σύμφωνα με το Associated Press, ο γερουσιαστής διατάχθηκε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 100.000 δολαρίων και πρέπει να παραδώσει όλα τα προσωπικά του διαβατήρια, αλλά θα του επιτραπεί να κρατήσει ένα επίσημο διαβατήριο που θα του επιτρέπει να ταξιδεύει εκτός των ΗΠΑ για κυβερνητικές υποθέσεις. Ο δικαστής διέταξε να μην έχει καμία επαφή με τους συγκατηγορούμενους του, εκτός από τη σύζυγό του. Δεν μπορεί επίσης να έχει επαφή με υπαλλήλους της Γερουσίας που γνωρίζουν τα γεγονότα της υπόθεσης εκτός της παρουσίας δικηγόρων.
Μετά τις κατηγορίες, ο Μενέντεζ, ένας από τους δύο γερουσιαστές που εκπροσωπούν το Νιου Τζέρσι, αποχώρησε προσωρινά από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, επειδή ο κανονισμός της Γερουσίας ορίζει ότι εκείνοι που κατηγορούνται για κακουργήματα πρέπει να εγκαταλείπουν τα ηγετικά αξιώματά τους.
Ωστόσο τη Δευτέρα ο Δημοκρατικός γερουσιαστής τόνισε ότι θα κρατήσει την έδρα του στο Κογκρέσο, αρνούμενος ότι διέπραξε οτιδήποτε το επιλήψιμο.
Περισσότεροι από τους μισούς Δημοκρατικούς γερουσιαστές- συμπεριλαμβανομένου του Κόρι Μπούκερ, του άλλου Δημοκρατικού γερουσιαστή από το Νιου Τζέρσι- ζήτησαν από τον Μενέντεζ να παραιτηθεί μετά την γνωστοποίηση της δίωξης την Παρασκευή.
Είναι η τρίτη φορά που ο Μενέντεζ μπαίνει στο στόχαστρο ομοσπονδιακής έρευνας, ωστόσο ποτέ δεν καταδικάστηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης