Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε όνειρο θερινής νυκτός ο Zelensky: Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι απλώς «ζήτημα χρόνου»

Σε όνειρο θερινής νυκτός ο Zelensky: Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι απλώς «ζήτημα χρόνου»
Κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε κοντά αυτή τη στιγμή, δήλωσε ο Zelensky
Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν είναι παρά «ζήτημα χρόνου», δήλωσε σήμερα ο ουκρανός πρόεδρος Zelensky υποδεχόμενος στο Κίεβο το γενικό γραμματέα της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην ουκρανική πρωτεύουσα η οποία δεν είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.
«Είναι ζήτημα χρόνου το πότε η Ουκρανία θα είναι ντε γιούρε μέλος της Συμμαχίας. Κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε κοντά αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Zelensky.
Ο ουκρανός πρόεδρος ζήτησε επίσης από τον Στόλτενμπεργκ περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας για να αντιμετωπίσει τις «ρωσικές επιθέσεις εναντίον των υποδομών» ενέργειας της χώρας που αναμένονται το χειμώνα.
«Ο γενικός γραμματέας δέχθηκε να καταβάλει προσπάθειες για να μας βοηθήσει», για να «κινητοποιήσει τα μέλη της Συμμαχίας», δήλωσε ο Zelensky στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Στόλτενμπεργκ. «Οφείλουμε να περάσουμε αυτό το χειμώνα μαζί, για να προστατεύοσυμε τις ενεργειακές υποδομές μας και τη ζωή των συμπολιτών μας», τόνισε.
Ο Stoltenberg δήλωσε από την πλευρά του πως οι ουκρανικές δυνάμεις «κερδίζουν σταδιακά έδαφος» στην αντεπίθεσή τους εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Zelensky, ο γενικός γραμματεάς του ΝΑΤΟ δήλωσε επίσης πως τα ρωσικά στρατεύματα πολεμούν για τις «ιμπεριαλιστικές αυταπάτες» της Μόσχας.
Ο Stoltenberg ανακοίνωσε πως το ΝΑΤΟ έχει τώρα συμφωνίες πλαίσιο με εταιρείες όπλων αξίας 2,4 δισεκ. ευρώ για πυρομαχικά, στις οποίες περιλαμβάνονται συγκεκριμένες παραγγελίες ύψους 1 δισεκ. ευρώ.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως τέτοια συμβόλαια θα επιτρέψουν στα μέλη του ΝΑΤΟ να αναπληρώσουν τα αποθέματά τους συνεχίζοντας παράλληλα να παρέχουν πυρομαχικά στην Ουκρανία.
Ο Στόλτενμπεργκ καταδίκασε επίσης τα ρωσικά πλήγματα κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρουμανία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Σημείωσε πως δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα πλήγματα αυτά ήταν εσκεμμένη επίθεση στη Ρουμανία, όμως τα χαρακτήρισε «ριψοκίνδυνα» και «αποσταθεροποιητικά».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης