Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Η Meloni υιοθετεί σκληρότερα μέτρα στο μεταναστευτικό και απελάσεις

Ιταλία: Η Meloni υιοθετεί σκληρότερα μέτρα στο μεταναστευτικό και απελάσεις
Μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνεται και ένα που προβλέπει την απέλαση αλλοδαπών που ζουν νόμιμα στην Ιταλία εφόσον κριθεί ότι συνιστούν απειλή για τη δημόσια τάξη ή την εθνική ασφάλεια
Αλλοδαποί που ψεύδονται για την ηλικία τους προκειμένου να επωφεληθούν από το καθεστώς των ασυνόδευτων ανηλίκων που φθάνουν στην Ιταλία θα απελαύνονται, σύμφωνα με νέα μέτρα που ενέκρινε η κυβέρνηση της Giorgia Meloni για τη διαχείριση του μεταναστευτικού/προσφυγικού.
Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Meloni , ο οποίος ανήλθε στην εξουσία τον περασμένο Οκτώβριο, θεσπίζει σκληρότερα μέτρα εν μέσω αύξησης του αριθμού των μεταναστών που φτάνουν στις ακτές της Ιταλίας.
Η Meloni, η οποία πριν εκλεγεί πρωθυπουργός, είχε ζητήσει ναυτικό αποκλεισμό στη Μεσόγειο, παραδέχτηκε την περασμένη εβδομάδα ότι ήλπιζε να «τα πάει καλύτερα» στο μεταναστευτικό, αφού ο αριθμός των προσφύγων/μεταναστών που έφτασαν στην Ιταλία μέχρι στιγμής φέτος ξεπέρασε τους 133.000 – υπερδιπλάσιος εκείνου την ίδια περίοδο πέρυσι.
Σε ειδικό διάταγμα, που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο της Meloni , προβλέπονται πλέον πιο γρήγορες διαδικασίες για την εξακρίβωση της ηλικίας των ασυνόδευτων ανηλίκων που φτάνουν στη χώρα. «Σε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι δεν πρόκειται για ανήλικο και ότι έχει γίνει ψευδής δήλωση ενώπιον δημοσίου λειτουργού, θα μπορεί να διατάσσεται απέλαση», αναφέρεται στο συγκεκριμένο μέτρο. Για τις εξακριβώσεις αυτές, όπως αποφασίσθηκε, θα μπορούν να χρησιμοποιούνται ακτίνες Χ.
Παράλληλα, ορίζεται ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχουν θέσεις σε δομές για ανηλίκους, οι νέοι ηλικίας άνω των 16 ετών θα μπορούν να μεταφέρονται σε κέντρα μεταναστών μαζί με ενηλίκους.
Σε ό,τι αφορά τα κλειστά κέντρα παραμονής μεταναστών, βάσει των νέων κανόνων η χωρητικότητά τους δεν θα μπορεί να ξεπερνά το διπλάσιο του αριθμού που είχε οριστεί αρχικά ως ανώτατο όριο διαθέσιμων θέσεων. Για τα κέντρα ανηλίκων, η χωρητικότητα θα μπορεί να ξεπερνά μόνον κατά 50% τον αριθμό που είχε οριστεί όταν δημιουργήθηκαν.
Μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνεται και ένα που προβλέπει την απέλαση αλλοδαπών που ζουν νόμιμα στην Ιταλία εφόσον κριθεί ότι συνιστούν απειλή για τη δημόσια τάξη ή την εθνική ασφάλεια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης