Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κόκκινο - Κλήθηκε εσπευσμένα στο υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας ο Πολωνός επιτετραμμένος για το διπλό επεισόδιο

Στο κόκκινο - Κλήθηκε εσπευσμένα στο υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας ο Πολωνός επιτετραμμένος για το διπλό επεισόδιο
Ένα πολωνικό ελικόπτερο παραβίασε δύο φορές τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, το οποίο «συνελήφθη» από καταγραφείς δεδομένων.
Σχετικά Άρθρα
Η Λευκορωσία διαμαρτυρήθηκε έντονα στον επιτετραμμένο της Πολωνίας Martin Wojciechowski σε σχέση με την παραβίαση του εναερίου χώρου της από πολωνικό ελικόπτερο, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Μινσκ.
«Ο επιτετραμμένος της Δημοκρατίας της Πολωνίας στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας Martin Wojciechowski κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών.
Εκδόθηκε έντονη διαμαρτυρία στον Πολωνό διπλωμάτη για μια ακόμη παραβίαση των συνόρων από πολωνικό ελικόπτερο στις 28 Σεπτεμβρίου », αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το Μινσκ ζήτησε να διεξαχθεί αμέσως αντικειμενική έρευνα για το περιστατικό και να ενημερωθεί η Λευκορωσία για την έκβασή της.
Ζήτησε επίσης «να ληφθούν εξαντλητικά μέτρα για να αποφευχθεί η επανάληψη παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον».
Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η παραβίαση του εναέριου χώρου της Λευκορωσίας από το πολωνικό ελικόπτερο αποτυπώθηκε σε καταγραφείς δεδομένων.
«Σε αυτό το πλαίσιο, τονίστηκε ότι η υποβάθμιση και η άρνηση αυτού του προφανούς γεγονότος θα φανεί εντελώς γελοίο από την πλευρά της πολωνικής ηγεσίας», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας, σύμφωνα με το Tass.
Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας έκανε γνωστό ότι ένα πολωνικό ελικόπτερο παραβίασε δύο φορές τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, το οποίο «συνελήφθη» από καταγραφείς δεδομένων.
Οι Πολωνικές Ένοπλες Δυνάμεις αρνήθηκαν την παραβίαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης