Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι χρησιμοποιούν την Ουκρανία… για τον επόμενο πόλεμο τους

Οι Αμερικάνοι χρησιμοποιούν την Ουκρανία… για τον επόμενο πόλεμο τους
Που δίνουν βάρος στην εκπαίδευση των στρατιωτών τους
Ο αμερικανικός στρατός χρησιμοποιεί τη σύγκρουση στην Ουκρανία για να προετοιμαστεί για τον επόμενο πόλεμο αναφέρει το Defense One, επικαλούμενο τους επικεφαλής δύο αμερικανικών στρατιωτικών κέντρων εκπαίδευσης.
«Ο αμερικανικός στρατός χρησιμοποιεί τη σύγκρουση στην Ευρώπη για να προετοιμάσει τους στρατιώτες του για τον επόμενο πόλεμο» υποστηρίζει το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει πως στα δύο στρατιωτικά κέντρα εκπαίδευσης, στο National Training Center (NTC) στην Καλιφόρνια και στο Joint Readiness Training Center (JRTC) στη Λουιζιάνα, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κάνουν τις δικές τους προσομοιώσεις παρακολουθώντας τα γεγονότα στην Ουκρανία.
Όπως επισημαίνεται, ένα από τα βασικά προβλήματα, όπως αναφέρουν οι επικεφαλής των κέντρων, είναι η απόκρυψη και η προστασία των πληροφοριών.

Πληροφορίες

«Τα drones, η ηλεκτρονική επιτήρηση και οι δορυφόροι διευκολύνουν τους αντιπάλους να εντοπίσουν τους αμερικανικούς σχηματισμούς, ενώ η χρήση πυροβολικού ή πυραύλων σε συνδυασμό με αυτά τα δεδομένα σημαίνει ότι ο εχθρός μπορεί να χτυπήσει οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή» επισημαίνει το δημοσίευμα, επικαλούμενο τους Αμερικάνους στρατιωτικούς.
Υπό αυτά τα δεδομένα, τα δύο στρατιωτικά κέντρα διεξάγουν εκπαίδευση - διάρκειας ενός μήνα - για στρατεύματα που προετοιμάζονται για ανάπτυξη.

Πυροβολικό και drones

«Καθώς έρχονται νέα από την Ουκρανία, ο αμερικανικός στρατός εντάσσει όλο και περισσότερο το πυροβολικό και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στη στρατιωτική εκπαίδευση» υποστηρίζει το δημοσίευμα, υπογραμμίζοντας πως στο Joint Readiness Training Center (JRTC), οι Αμερικάνοι στρατιώτες εκπαιδεύονται στο πώς να ελέγχουν drones που χρησιμοποιούν εφαρμογές για να εντοπίζουν σήματα Bluetooth και Wi-Fi.
Μπορούν επίσης να ζητούν δορυφορικές εικόνες για να επιβεβαιώσουν ότι το σήμα προέρχεται από μια στρατιωτική μονάδα.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής ενός εκ των κέντρων εκπαίδευσης, το 30% με 50% των χτυπημάτων του πυροβολικού στο εκπαιδευτικό κέντρο εκτελούνται και παρακολουθούνται μέσω drones.
Επιπλέον, αναφέρεται πως οι μονάδες του στρατού σε αυτά τα κέντρα μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό επικοινωνιών τους όσο το δυνατόν λιγότερο για να διατηρήσουν τη σιωπή του ασυρμάτου.
Τον περασμένο Ιούλιο, ο τότε επικεφαλής του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας, Alexei Reznikov, δήλωσε ότι η χώρα ήταν ιδανικό πεδίο δοκιμών για τα δυτικά όπλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης