Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διάγγελμα Putin για την Ημέρα Επανένωσης: Ολοκληρωτική νίκη στην Ουκρανία- Συγχαίρω τους Ρώσους, ανοικοδομούμε ότι καταστράφηκε

Διάγγελμα Putin για την Ημέρα Επανένωσης: Ολοκληρωτική νίκη στην Ουκρανία-  Συγχαίρω τους Ρώσους, ανοικοδομούμε ότι καταστράφηκε
Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την προσάρτηση των ρωσόφωνων περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα
Με διάγγελμα απευθύνθηκε προς τους Ρώσους πολίτες ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin, με την ευκαιρία της προσάρτησης των τεσσάρων περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας  που κατοικούνταν από ρωσόφωνες πλειοψηφίες  στη Ρωσία.
Υπενθυμίζεται ότι τστις 30 Σεπτεμβρίου 2022 ο Putinν υπέγραψε τα έγγραφα με τα οποία οι πρώην ουκρανικές επαρχίες Donetsk, Luhansk, Zaporozhye και Kherson προσαρτήθηκαν στη Ρωσία, μετά από δημοψήφισμα μεταξύ των κατοίκων οι οποιοι τάχθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ της επανένωσης.
Λίγο μετά, εκείνη την ημέρα,  ο Ρώσος ηγέτης είχε εμφανιστεί  σε μια εορταστική συναυλία στην Κόκκινη Πλατεία και, απευθυνόμενους στους κατοίκους αυτών των περιοχών, τους είπε: «Καλωσήρθατε στο σπίτι σας».
Η 30ή Σεπτεμβρίου ανακηρύχθηκε «Ημέρα της Επανένωσης» από τον Putin.

Putin: Ό,τι έγινε, έγινε σε πλήρη συμμόρφωση με τους διεθνείς κανόνες

Σήμερα ένα χρόνο μετά, η ένωση με τη Ρωσία γιορτάζεται στις συγκεκριμένες περιοχέςς, ενώ ο ίδιος ο Putin στα διάγγελμά του ανέφερε:
«Πριν από ένα χρόνο, στις 30 Σεπτεμβρίου, έλαβε χώρα ένα καθοριστικό και πραγματικά ιστορικό γεγονός, όταν υπογράφηκαν συμφωνίες για την ενσωμάτωση τεσσάρων νέων δημοκρατιών στη Ρωσική Ομοσπονδία».
«Εκατομμύρια κάτοικοι του Donbass και των περιοχών Kherson και Zaporozhye επέλεξαν να είναι με την πατρίδα τους», είπε ο Ρώσος ηγέτης προσθέτοντας πως «αυτή η συνειδητή, πολυαναμενόμενη, σκληρά κερδισμένη και γνήσια λαϊκή απόφαση λήφθηκε συλλογικά μέσω δημοψηφισμάτων σε πλήρη συμμόρφωση με τους διεθνείς κανόνες».
«Οι άνθρωποι έδειξαν θάρρος και ακεραιότητα απέναντι σε απόπειρες εκφοβισμού και στέρησης του δικαιώματός τους να καθορίσουν το μέλλον τους και να τους αφαιρέσουν κάτι που κάθε άτομο εκτιμά, δηλαδή τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και τη μητρική γλώσσα, με μια λέξη όλα όσα απεχθάνονταν οι εθνικιστές και οι δυτικοί προστάτες τους που ενορχήστρωσαν ένα πραξικόπημα στο Κίεβο το 2014 και στη συνέχεια εξαπέλυσαν έναν πλήρους κλίμακας εμφύλιο πόλεμο και τον τρόμο κατά των διαφωνούντων με οργανωμένους αποκλεισμούς, συνεχείς βομβαρδισμούς και τιμωρητικές ενέργειες στο Donbass», ανέφερεο Putin.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin, αφού δεσμεύτηκε για ολοκληρωτική νίκη στην Ουκρανία  ευχαρίστησε στη συνέχεια όλους τους Ρώσους πολίτες για την αλληλεγγύη και τον πατριωτισμό τους με την ευκαιρία της Ημέρας Επανένωσης, όπως και τους κατοίκους των νέων περιοχών για την αντοχή τους, υποστηρίζοντας ότι η χώρα μπορεί να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες με το να γίνει ισχυρότερη.
«Θα ήθελα να απευθυνθώ στους κατοίκους της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk και των περιοχών Zaporozhye και Kherson ειδικά. Σας ευχαριστώ που διατηρήσατε και μεταφέρατε την αγάπη σας για την πατρίδα στα παιδιά σας παρά όλες τις δοκιμασίες. Σας ευχαριστώ. Το σθένος και την αποφασιστικότητά σας, η Ρωσία έχει γίνει ακόμα πιο δυνατή. Είμαστε ένας λαός, και μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε τα πάντα και να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε πρόκληση».
«Μπροστά μας έχουμε ένα τεράστιο έργο και την αντιμετώπιση δύσκολων προκλήσεων, την εφαρμογή ενός μεγάλου προγράμματος ανοικοδόμησης και κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης των ιστορικών μας επαρχιών», κατέληξε ο Ρώσος πρόεδρος, υποσχόμενος πως όλες οι υποδομές που καταστράφηκαν, νοσοκομεία, σχολεία, δρόμοι, κλπ θα αποκατασταθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης