Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ζητούν από τη Σερβία να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα σύνορα με το Κόσοβο - Αποσταθεροποιητική πράξη

ΗΠΑ: Ζητούν από τη Σερβία να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα σύνορα με το Κόσοβο - Αποσταθεροποιητική πράξη
Η "άνευ προηγουμένου συγκέντρωση" πυροβολικού και προσωπικού από τη Σερβία ήταν "μια πολύ αποσταθεροποιητική εξέλιξη", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, John Kirby
Η κυβέρνηση Biden έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη συγκέντρωση στρατευμάτων της Σερβίας κοντά στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, προτρέποντας την κυβέρνηση να αποσύρει τις δυνάμεις της και να θέσει προ ευθυνών τους υπεύθυνους για την ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την οποία σκοτώθηκαν ένας Κοσοβάρος αστυνομικός και άλλα τρία άτομα.
Ο υπουργός Εξωτερικών Anthony Blinken προέτρεψε τον πρόεδρο της Σερβίας Alexander Vucic σε τηλεφωνική του επικοινωνία να χαλαρώσει τις εντάσεις, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του State Department Mathew Miller, προσθέτοντας ότι ο Blinken υποστήριξε την απόφαση του ΝΑΤΟ να εξουσιοδοτήσει πρόσθετες δυνάμεις στο Κοσσυφοπέδιο.

Η "άνευ προηγουμένου συγκέντρωση" πυροβολικού και προσωπικού από τη Σερβία ήταν "μια πολύ αποσταθεροποιητική εξέλιξη", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, John Kirby.
Το ΝΑΤΟ εξουσιοδότησε την Πέμπτη την ανάπτυξη πρόσθετων δυνάμεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, αν χρειαστεί για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κατάστασης.
Η KFOR αυξάνει την παρουσία και τη δραστηριότητά της στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο και στις περιοχές γύρω από τη διοικητική συνοριακή γραμμή, δήλωσε το πρόσωπο αυτό.
"Τα πράγματα στα οποία συμφωνήσαμε είναι η ανάγκη για αποκλιμάκωση", δήλωσε ο Vucic σχετικά με το τηλεφώνημα σε σχόλια που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του.
"Συμφωνήσαμε επίσης ότι απαιτείται μεγαλύτερος ρόλος της KFOR.
Ο Σέρβος πρόεδρος έχει ήδη ζητήσει από την αποστολή του ΝΑΤΟ να αναλάβει τον έλεγχο της περιοχής από την αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης