Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eπίθεση αυτοκτονίας του ΡΚΚ στην Τουρκία - Νεκροί ο δύο δράστες - Erdogan: Δεν θα μας νικήσουν, δεν περιμένουμε τίποτα από την ΕΕ

Eπίθεση αυτοκτονίας του ΡΚΚ στην Τουρκία - Νεκροί ο δύο δράστες - Erdogan: Δεν θα μας νικήσουν, δεν περιμένουμε τίποτα από την ΕΕ
Ο ένας από τους δράστες της επίθεσης «εξουδετερώθηκε» από την τουρκική αστυνομία και ο άλλος σκοτώθηκε όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε
Σχετικά Άρθρα
(upd 5). Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Κιζιλάι στο κέντρο της Άγκυρας όπου βρίσκονται όλα τα υπουργεία, κυβερνητικά κτίρια και το τουρκικό Κοινοβούλιο που θα ξεκινούσε εντός της ημέρας τις εργασίες του.
Νεκροί και οι δύο φερόμενοι δράστες
ενώ δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η κουρδική οργάνωση ΡΚΚ.
«Μια πράξη θυσίας διαπράχθηκε εναντίον του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών από μια ομάδα που συνδέεται με την Ταξιαρχία μας των Αθανάτων», ανέφερε η ένοπλη ομάδα στο μέσο ενημέρωσης ANF που πρόσκειται στην κουρδική οργάνωση.

Βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Εσωτερικών

Σύμφωνα με το CNN TURK, ή έκρηξη έγινε σε ένα γκρι επαγγελματικό όχημα και μετά την έκρηξη ακούστηκαν πυροβολισμοί.
Αργότερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι δύο τρομοκράτες εξαπέλυσαν βομβιστική επίθεση μπροστά από το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών στην Άγκυρα, εξηγώντας ότι ο ένας από τους δράστες «εξουδετερώθηκε» και ο άλλος σκοτώθηκε όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε.
«Δύο τρομοκράτες εμφανίστηκαν με ελαφρύ εμπορικό όχημα περίπου στις 09:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών και εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβα», διευκρίνισε στην πλατφόρμα X ο υπουργός Εσωτερικών Ali Yerlikaya.
Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά.
Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση έδειξαν συντρίμμια σκορπισμένα στον δρόμο κοντά στο υπουργείο Εσωτερικών.
Από την πλευρά του το Reuters μετέδωσε εικόνες από στρατιώτες, ασθενοφόρα, οχήματα της πυροσβεστικής και ένα τεθωρακισμένο να έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της Άγκυρας και να έχουν κλείσει πολλούς δρόμους στην περιοχή γύρω από το κοινοβούλιο και το υπουργείο Εσωτερικών.
Προς το παρόν οι τουρκικές αρχές δεν έχουν αποδώσει την ευθύνη για την επίθεση σε κάποια συγκεκριμένη οργάνωση
«Η μάχη μας θα συνεχιστεί μέχρι ο τελευταίος τρομοκράτης να έχει εξουδετερωθεί», υπογράμμισε o υπουργός.
Κατόπιν εντολής του ΥΠΕΣ, ο εισαγγελέας της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα για την «τρομοκρατική επίθεση».
Η  επίθεση εκδηλώθηκε λίγες ώρες πριν από την πρώτη συνεδρίαση του τουρκικού Κοινοβουλίου για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, στην οποία επρόκειτο να εκφωνήσει ομιλία ο Τούρκος πρόεδρος Rejep Τayip Erdogan.


Κατόπιν εντολής του ΥΠΕΣ, ο εισαγγελέας της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα για την «τρομοκρατική επίθεση».
Η τρομοκρατική επίθεση εκδηλώθηκε λίγες ώρες πριν από την πρώτη συνεδρίαση του τουρκικού Κοινοβουλίου για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, στην οποία επρόκειτο να εκφωνήσει ομιλία ο Τούρκος πρόεδρος Rejep Τayip Erdogan.

Erdogan: Οι τρομοκράτες δεν θα επιτύχουν ποτέ τους σκοπούς τους, η Τουρκία δεν περιμένει πλέον τίποτα από την ΕΕ

«Οι τρομοκράτες δεν θα επιτύχουν ποτέ τους σκοπούς τους, δήλωσε αργότερα κατα την ομιλία του Βουλή ο Erdogan, και συνέχισε «Οι κακούργοι που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών δεν πέτυχαν τους σκοπούς τους και δεν θα τους επιτύχουν ποτέ».
Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο Τούρκος πρόεδρος καταφέρθηκε κατά της ΕΕ.
«Η Τουρκία δεν περιμένει πλέον τίποτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση που μας έκανε να υπομένουμε στην πόρτα της 40 χρόνια» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Τούρκος πρόεδρος.
«Τηρήσαμε όλες τις υποσχέσεις που έχουμε δώσει στην ΕΕ, όμως εκείνοι δεν τήρησαν σχεδόν καμία δική τους», είπε ο Rejep Tayip Erdogan, κατά την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, προσθέτοντας πως δεν πρόκειται να ανεχθεί «νέες απαιτήσεις ή όρους στη διαδικασία ένταξης» της Τουρκίας.

Καταδίκη και από την Ελλάδα

«Η Ελλάδα καταδικάζει έντονα τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στην 'Αγκυρα», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.
«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», προσθέτει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης