Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν μπορεί να κρύψει τον πανικό του ο Zelensky μετά το απαγορευτικό από ΗΠΑ: Δεν θα σταματήσουμε να πολεμάμε

Δεν μπορεί να κρύψει τον πανικό του ο Zelensky μετά το απαγορευτικό από ΗΠΑ: Δεν θα σταματήσουμε να πολεμάμε
«Καθώς πλησιάζουμε στη νίκη, κάθε μέρα, λέμε, θα πολεμήσουμε για όσο χρειαστεί» δήλωσε κάθιδρος ο Ουκρανός πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymry Zelensky δήλωσε ότι τίποτα δεν πρόκειται να αποδυναμώσει τον πόλεμο της χώρας του ενάντια στη Ρωσία, μια ημέρα αφότου το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε ένα νομοσχέδιο για την έκτακτη χρηματοδότηση του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους, χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνεται στον νόμο αυτό μια νέα βοήθεια στην Ουκρανία.
Επίσης, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Rustem Umerov τόνισε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Lloyd Austin έλαβε διαβεβαιώσεις ότι το Κίεβο θα λάβει περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια από την Ουάσινγκτον.
«Ο υπουργός Austin με διαβεβαίωσε ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία θα συνεχιστεί και ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες θα συνεχίσουν να έχουν ισχυρή υποστήριξη στο πεδίο της μάχης», τόνισε ο Umerov στο X.
Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Oleg Nikolenko τόνισε επίσης ότι η ουκρανική κυβέρνηση εργάζεται με τους Αμερικανούς εταίρους της «προκειμένου να διασφαλίσει πως η νέα απόφαση σχετικά με τον αμερικανικό προϋπολογισμό, που θα ληφθεί τις προσεχείς 45 ημέρες, θα περιλαμβάνει νέες χρηματοδοτήσεις ώστε να βοηθηθεί η Ουκρανία».
Ο ίδιος προσπάθησε να καθησυχάσει τους Ουκρανούς σχετικά με την μελλοντική υποστήριξη των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι δεν θα επηρεαστούν κονδύλια που είχαν εγκριθεί προγενέστερα.
Οι ΗΠΑ έχουν βοηθήσει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον το Κίεβο, αποδεσμεύοντας κάπου 110 δισεκατομμύρια δολάρια σε πολιτική και στρατιωτική βοήθεια από τον Φεβρουάριο του 2022.

Σιγή ιχθύος για ΗΠΑ  από Zelensky

Ο Zelensky, σε μια βιντεοσκοπημένη ομιλία του για την εορτή της Ημέρας των Υπερασπιστών, δεν αναφέρθηκε ευθέως στη  ψηφοφορία στο Κογκρέσο, αλλά επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να πολεμήσει μέχρι τη νίκη.
Όπως είπε, η Ουκρανία θα σταματήσει να αντιστέκεται και να πολεμά μόνο την μέρα που θα νικήσει. «Καθώς πλησιάζουμε στη νίκη, κάθε μέρα, λέμε, "Θα πολεμήσουμε για όσο χρειαστεί"».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δεσμεύτηκε ότι η Ουάσινγκτον δεν θα εγκαταλείψει την Ουκρανία, υπογραμμίζοντας πως οι Ρεπουμπλικάνοι δεσμεύτηκαν να εγκρίνουν την επιπρόσθετη βοήθεια στην Ουκρανία, μέσω ξεχωριστής ψηφοφορίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης