Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαίνεται ο «πόλεμος» των Ουκρανών με τον Musk - Η ουκρανική βουλή αποδοκιμάζει την καυστική ανάρτησή του για τον Zelensky

Μαίνεται ο «πόλεμος» των Ουκρανών με τον Musk - Η ουκρανική βουλή αποδοκιμάζει την καυστική ανάρτησή του για τον Zelensky
Ο πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου, Ruslan Stefanchuk, ανταπάντησε στον αστεϊσμό του Musk με δική του ανάρτηση στο X
Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας και ο πρόεδρός του αποδοκίμασαν σήμερα τον δισεκατομμυριούχο Elon Musk μετά την ανάρτηση ενός μιμιδίου που έκανε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ, με το οποίο χλεύαζε τις εκκλήσεις του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση.
Ο Musk που είναι ιδιοκτήτης της SpaceX, η οποία παρέχει υπηρεσίες δορυφορικής επικοινωνίας Starlink που είναι ζωτικής σημασίας για την αμυντική προσπάθεια της Ουκρανίας, έχει εξοργίσει μερικές φορές με τις δηλώσεις του το Κίεβο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο.
Σήμερα νωρίς το πρωί ο Musk ανάρτησε στην πλατφόρμα Χ, πρώην Twitter, ένα μιμίδιο που δείχνει τον Zelensky σκεπτικό με την ακόλουθη λεζάντα: «Έχουν περάσει πέντε λεπτά και δεν έχεις ακόμη ζητήσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια για βοήθεια».

awddawadwdawdawda.JPG

Ο πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου, Ruslan Stefanchuk, ανταπάντησε στον αστεϊσμό του Musk με δική του ανάρτηση στο X.
«Η περίπτωση που ... (ο Elon Musk) προσπάθησε να κατακτήσει το διάστημα, αλλά κάτι πήγε στραβά και σε 5 λεπτά ήταν μέχρι τα μπούνια στα σκ...», έγραψε, αναφερόμενος προφανώς στην αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου της SpaceX τον Απρίλιο.
Η ουκρανική βουλή στην επίσημη σελίδα της στο Χ, κατηγόρησε τον Musk για διάδοση ρωσικής προπαγάνδας, αναρτώντας το δικό της μιμίδιο με μια φωτογραφία του Musk με την ακόλουθη λεζάντα: «Έχουν περάσει πέντε λεπτά και δεν έχεις διαδώσει ακόμα τη ρωσική προπαγάνδα».
Ο Ουκρανός ηγέτης και οι κορυφαίοι συνεργάτες του έχουν απευθύνει εκκλήσεις προς τους συμμάχους τους καθ' όλη τη διάρκεια του πολέμου για στρατιωτική βοήθεια δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αντιμετωπίσουν και να απωθήσουν τη ρωσική εισβολή.
Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Mykhailo Podolyak, ο οποίος έχει επικρίνει κάποιες δηλώσεις του Musk κατά το παρελθόν, ανάφερε σε ανάρτηση του στο Χ, ότι η σιωπή ή η ειρωνεία για την Ουκρανία εξυπηρετεί τη ρωσική προπαγάνδα.
«Δυστυχώς, όχι όλοι και όχι πάντα, ενώ είναι σημαντικά πρόσωπα των μέσων ενημέρωσης, αλλά βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο του πολέμου, είναι σε θέση να συνειδητοποιήσουν τι είναι οι καθημερινοί βομβαρδισμοί και οι κραυγές των παιδιών που χάνουν τους γονείς τους».
Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν επικρίνει παλαιότερα κατά την διάρκεια του πολέμου τον Musk για την πρότασή του ότι η Ουκρανία θα έπρεπε να εξετάσει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει εδάφη της για την ειρήνη, μια θέση που το Κίεβο απέρριψε κατηγορηματικά.
Ο Zelensky επισκέφθηκε τις Ηνωμένες Πολιτείες τον Σεπτέμβριο και συναντήθηκε με κορυφαίους αξιωματούχους σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει περαιτέρω βοήθεια.
Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος δωρητής της Ουκρανίας μετά τη ρωσική εισβολή, παρέχοντας δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική και οικονομική βοήθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης