Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στις 6 Μαΐου 2023 ξεκινά η δίκη του γερουσιαστή Bob Menendez

ΗΠΑ: Στις 6 Μαΐου 2023 ξεκινά η δίκη του γερουσιαστή Bob Menendez
Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται φωτογραφίες από τις ράβδους χρυσού και τα μετρητά που κατασχέθηκαν από το σπίτι του Menendez
Η ποινική δίκη του Δημοκρατικού γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ ορίστηκε για τις 6 Μαΐου, ανακοίνωσε σήμερα ο ομοσπονδιακός δικαστής Sidney H. Stein.
Ο Menendez έχει δηλώσει αθώος στις κατηγορίες της δωροληψίας από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσι και απέρριψε τις εκκλήσεις συναδέλφων του και άλλων πολιτικών να παραιτηθεί.
Ο Stein όρισε τη δίκη για τον Μάιο, δίνοντας έτσι χρόνο στους εισαγγελείς να ενημερώσουν για τα αποδεικτικά στοιχεία τους δικηγόρους του γερουσιαστή ώστε εκείνοι να υποβάλουν νομικές προσφυγές.
Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατηγορούν τον 69χρονο Menendez και τη σύζυγό του ότι δέχτηκαν ράβδους χρυσού και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά σε αντάλλαγμα για την επιρροή που άσκησε ο Menendez προς όφελος της κυβέρνησης της Αιγύπτου αλλά και για την παρέμβασή του στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου που ερευνούσαν τους επιχειρηματίες.
Η σύζυγος του γερουσιαστή και οι επιχειρηματίες Jose uribe, 56 ετών, Fred Deibs, 66 ετών και Wael Hana, 40 ετών, έχουν δηλώσει επίσης αθώοι σε όλες τις κατηγορίες.
Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται φωτογραφίες από τις ράβδους χρυσού και τα μετρητά που κατασχέθηκαν από το σπίτι του Menendez.
Οι εισαγγελείς λένε ότι ο Hana κανόνισε τις συναντήσεις μεταξύ του γερουσιαστή και Αιγύπτιων αξιωματούχων, οι οποίοι τον πίεσαν να εγκρίνει τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας στο Κάιρο.
Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο Menendez ερευνάται από τις ομοσπονδιακές αρχές, όμως ουδέποτε καταδικάστηκε.
Όπως ορίζεται από τους κανόνες του κόμματος, παραιτήθηκε από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας αλλά επιμένει ότι είναι αθώος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης