Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Αποδυναμώσαμε τον ουκρανικό στρατό – Shoigu: Καμία άλλη κινητοποίηση στρατιωτών

Ρωσία: Αποδυναμώσαμε τον ουκρανικό στρατό – Shoigu: Καμία άλλη κινητοποίηση στρατιωτών
Δεν έχουν επιτύχει τίποτα σημαντικό στην αντεπίθεση τους οι Ουκρανοί υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας
Σχετικά Άρθρα
Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για νέα κινητοποίηση στρατιωτών για την Ουκρανία υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu, τονίζοντας ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να αποδυναμώσουν σε μεγάλο βαθμό τον ουκρανικό στρατό.
«Τα ρωσικά στρατεύματα που επιχειρούν στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης έχουν αποδυναμώσει σημαντικά το μαχητικό δυναμικό του εχθρού.
Του έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές» είπε ο Shoigu, αναφέροντας πως οι Ουκρανοί δεν κατάφεραν να επιτύχουν κάποια στρατιωτική επιτυχία στο πλαίσιο της αντεπίθεσης τους.
«Οι προσπάθειες τους να σπάσουν τις άμυνες μας στις περιοχές Verbovoe και Rabotino στην κατεύθυνση Zaporozhia απέτυχαν» υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, τονίζοντας ότι το ίδιο συνέβη και με τις επιθέσεις των Ουκρανών στην κατεύθυνση του Soledar – Bakhmut.

Δεν θα γίνει άλλη κινητοποίηση

Επιπλέον, ο Shoigu τόνισε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία άλλη κινητοποίηση Ρώσων στρατιωτών για το μέτωπο στην Ουκρανία.
«Το Γενικό Επιτελείο δεν έχει σχέδια για πρόσθετη κινητοποίηση.
Οι ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν τον απαραίτητο αριθμό στρατιωτικού προσωπικού για τη διεξαγωγή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Αυτό διευκολύνεται σε μεγάλο βαθμό από την ισχυρή πατριωτική θέση των πολιτών μας, που εντάσσονται ενεργά στις τάξεις των υπερασπιστών της Πατρίδας» είπε ο Shoigu, επαναλαμβάνοντας ότι οι νεοσύλλεκτοι δεν θα σταλούν στο μέτωπο ούτε στις νέες περιοχές της Ρωσίας που προσαρτήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2022.

Πάνω από 335.000

Σύμφωνα με τον Shoigu, από τις αρχές του 2023 περισσότεροι από 335.000 Ρώσοι υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία με σύμβαση με το ρωσικό στρατό, εκ των οποίων πάνω από 50.000 υπέγραψαν εθελοντικά συμβόλαια μόνο τον Σεπτέμβριο.
Μάλιστα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας είπε πως το ποσοστό θνησιμότητας των Ρώσων στρατιωτών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία είναι 0,43%, αναφέροντας πως το ποσοστό αυτό διαρκώς μειώνεται.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης