Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία: Συνελήφθη στο Βελιγράδι ο Milan Radoičić για τις αιματηρές συμπλοκές στο βόρειο Κόσοβο

Σερβία: Συνελήφθη στο Βελιγράδι ο Milan Radoičić για τις αιματηρές συμπλοκές στο βόρειο Κόσοβο
Ο Ανώτατος Γενικός Εισαγγελέας Βελιγραδίου διέταξε την προσαγωγή του και το δικαστήριο αποφάσισε την προφυλάκισή του για διάστημα 48 ωρών
Το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας ανακοίνωσε ότι συνελήφθη ο υπεύθυνος για τις ένοπλες συγκρούσεις στο βόρειο Κόσοβο, στις 24 Σεπτεμβρίου, Milan Radoičić.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι αφού πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμα του Ραντόιτσιτς, ο Ανώτατος Γενικός Εισαγγελέας Βελιγραδίου διέταξε την προσαγωγή του και το δικαστήριο αποφάσισε την προφυλάκισή του για διάστημα 48 ωρών.
Στις 29 Σεπτεμβρίου, ο Milan Radoičić ανέλαβε την ευθύνη για την οργάνωση και την επίθεση κατά της αστυνομίας στο χωριό Μπάνισκο, στο βόρειο Κόσοβο.
Την ίδια μέρα παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου της «Σερβικής Λίστας», του μεγαλύτερου κόμματος των Σέρβων του Κοσόβου, που έχει την υποστήριξη του Βελιγραδίου.
Ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσόβου Xhelal Sveçla δήλωσε χθες ότι η Πρίστινα θα ζητήσει την έκδοση του Radoičić και άλλων Σέρβων που συμμετείχαν στις επιθέσεις κατά της αστυνομίας και διέφυγαν στην Σερβία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης