Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία: Ο Στρατός κάλεσε τον Ζelensky να βγάλει τα χακί - «Αρχιερέας διαπλοκής και διαφθοράς»

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία: Ο Στρατός κάλεσε τον Ζelensky να βγάλει τα χακί - «Αρχιερέας διαπλοκής και διαφθοράς»
Ουκρανικός στρατός κατά του «διασκεδαστή» Zelensky...
Να βγάλει τα χακί ρούχα του, να φορέσει κουστούμι και να αντιμετωπίσει προβλήματα διαφθοράς που υπάρχουν στο Υπουργικό Συμβούλιο κάλεσαν τον Volodymyr Zelensky οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
«Είμαστε εξοργισμένοι που ορισμένοι από τους ηγέτες μας επιλέγουν να εξαπατήσουν και να κλέψουν ενώ πεθαίνουμε στο πεδίο της μάχης.
Πιστεύουμε ότι ο Ζelensky πρέπει να βγάλει τα χακί και να βάλει γραβάτα και κοστούμι…
Μετά να κάνει απολογισμό του τι συμβαίνει γύρω του».
Σύμφωνα με το Politico, τα αναφερόμενα ανήκουν στον πρώην υπουργού Οικονομικών της Ουκρανίας Vladimir Omelyan, ο οποίος οποίος πλέον υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας με τον βαθμό του λοχαγού.
Μάλιστα, ο Omelyan προσέθεσε ότι λόγω των κλοπών ακόμη περισσότεροι Ουκρανοί στρατιώτες θα μπορούσαν να πεθάνουν.
Το δημοσίευμα τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν κουραστεί από τη διαφθορά στη χώρα τους.

Aποκάλυψη Politico: Σαρώνει η διαφθορά

Στο μεταξύ, σε μια αποκάλυψη σε σχέση με τους στόχους των ΗΠΑ στην Ουκρανία, αλλά και την εκτεταμένη διαφθορά που επικρατεί στη χώρα, προχώρησε η αμερικανική έκδοση του περιοδικού Politico…
Ο Λευκός Οίκος ανησυχεί πολύ περισσότερο για το πρόβλημα της διαφθοράς στην Ουκρανία από όσο παραδέχεται σε δημόσιο επίπεδο.
«Η διαφθορά θα μπορούσε να αναγκάσει τους δυτικούς συμμάχους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία και ότι το Κίεβο δεν πρέπει να σταματήσει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της διαφθοράς» αναφέρει το άρθρο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αμερικανικές αρχές θέλουν να ασκήσουν πίεση στην Ουκρανία για να μειώσει το επίπεδο της διαφθοράς στη χώρα, επειδή «διακυβεύονται τα αμερικανικά δολάρια».
Αυτό το ζήτημα, εκτός των άλλων, αποτελεί ισχυρό επιχείρημα υπέρ όσων αντιμάχονται την αποστολή βοήθειας προς την Ουκρανία».
Η εφημερίδα, επικαλούμενη ανώνυμο Αμερικανό αξιωματούχο, γράφει ότι η κυβέρνηση του προέδρου Joe Biden διαπραγματεύεται με τις ουκρανικές αρχές τη δυνατότητα να εξαρτηθεί μελλοντική οικονομική βοήθεια προς το Κίεβο από την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων για την καταπολέμηση της διαφθοράς,
Επίσης, ζητείται από την Ουκρανία να γίνει ελκυστική χώρα για ιδιωτικές επενδύσεις.
Ταυτόχρονα, όπως σημειώνει ο συντάκτης, τέτοιοι όροι δεν αποτελούν προαπαιτούμενο για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.
Πάντως, ως φαίνεται, οι ψίθυροι για τη εκτεταμένη διαφθορά του καθεστώτος του Κιέβου, παρότι αρχικά αποδόθηκαν στη… ρωσική «προπαγάνδα» έχουν γίνει κραυγές σε όλη τη «συλλογική Δύση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης