Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Zelensky: Ο ουκρανικός στρατός δεν διαθέτει αρκετά όπλα για μια αντεπίθεση

Παραδοχή Zelensky: Ο ουκρανικός στρατός δεν διαθέτει αρκετά όπλα για μια αντεπίθεση
Σύμφωνα με τον Zelensky, είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην χαθεί η δραστηριότητα στο πεδίο της μάχης τον χειμώνα
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας V. Zelensky δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός δεν διαθέτει αρκετά όπλα και συστήματα αεράμυνας για μια αντεπίθεση.
"Η αντεπίθεσή μας συνεχίζεται, κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, βήμα προς βήμα για να αποκρούσουμε τον εχθρό. Το πρόβλημα είναι τα ναρκοθετημένα πεδία, δεν υπάρχουν αρκετές οβίδες και συστήματα αεράμυνας.
Η αεράμυνα [εξοπλισμός] είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο τόσο για την απόκρουση όσο και για την προστασία του πληθυσμού», δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Sky TG24 .
Σύμφωνα με τον Zelensky, είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην χαθεί η δραστηριότητα στο πεδίο της μάχης τον χειμώνα.
Μιλώντας σε άλλη δημόσια εκδήλωση, ο Ιταλός υπουργός Άμυνας απάντησε μάλλον διστακτικά σε ερώτηση σχετικά με τις μελλοντικές προμήθειες όπλων της χώρας στο Κίεβο. "Δεν μπορούμε να πούμε ακόμη. Τα πακέτα βοήθειας καταρτίζονται βάσει αιτημάτων και βάσει της δυνατότητας ικανοποίησής τους. Μελετάμε τα αιτήματα".
Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Tajani ανακοίνωσε την προετοιμασία του όγδοου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία. Μέχρι στιγμής, η Ιταλία έχει παράσχει βοήθεια στο πλαίσιο επτά πακέτων. Αν και ο κατάλογος των προμηθειών είναι διαβαθμισμένος, είναι γνωστό ότι το τελευταίο πακέτο περιελάμβανε το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Samp-T. Σύμφωνα με ειδικούς του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, η Ιταλία έχει εξαντλήσει τα αποθέματα όπλων της που μπορούν να μεταφερθούν στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης