Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε τρεις διαφορετικές ηπείρους το Μουντιάλ του 2030: Ισπανία, Πορτογαλία, Μαρόκο, Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη οι διοργανωτές

Σε τρεις διαφορετικές ηπείρους το Μουντιάλ του 2030: Ισπανία, Πορτογαλία, Μαρόκο, Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη οι διοργανωτές
Το τουρνουά θα είναι το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί σε τρεις διαφορετικές ηπείρους...
Στο Μαρόκο, την Ισπανία και την Πορτογαλία θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2030, όπως ανακοίνωσε η FIFA, με τους τρεις εναρκτήριους αγώνες να διεξάγονται στη Νότια Αμερική (Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη).
Το τουρνουά θα είναι το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί σε τρεις διαφορετικές ηπείρους.
Η απόφαση πάρθηκε σήμερα μετά από συνεργασία και των δύο υποψηφιοτήτων. Η πρόταση της Νότιας Αμερικής, η οποία δεν είχε υποδομές, έγινε δεκτή από τη FIFA, καθώς μπορεί να γιορτάσει την 100η επέτειο του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου, που πραγματοποιήθηκε σε εδάφη της Νότιας Αμερικής.
«Το πιστέψαμε. Το Παγκόσμιο Κύπελλο της εκατονταετηρίδας του 2030 ξεκινά από εκεί που ξεκίνησαν όλα.
Η Ουρουγουάη, η Αργεντινή και η Παραγουάη θα φιλοξενήσουν τους εναρκτήριους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου», ανέφερε ο πρόεδρος της CONMEBOL.
«Πιστεύουμε ότι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο 100 χρόνων δεν θα μπορούσε και δεν πρέπει να το θυμόμαστε και να μην σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και έτσι το κατάλαβε το πλήρες Συμβούλιο της FIFA», είπε μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου.
Εν μέσω ευχαριστιών σε όλους τους ανθρώπους που έκαναν το «όνειρό» του, όπως το περιέγραψε, πραγματικότητα, εξήγησε:«Το ποδόσφαιρο ενώνει τρεις ηπείρους. Το ποδόσφαιρο ενώνει έξι χώρες σε ένα ιστορικό γεγονός. Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος, θέλω να χορέψω. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να γιορτάσουμε, να γιορτάσουμε και πάνω από όλα να αναγνωρίσουμε και να ευχαριστήσουμε όσους έκαναν αυτή την πρόταση δυνατή.»
Σύμφωνα με τον Αλεχάντρο Ντομίνγκες, η FIFA θα δώσει τις υπόλοιπες λεπτομέρειες.
Αυτή η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι «ένα πρωτοφανές γεγονός», πρόσθεσε. «Ας ψάξουμε για όμορφα πράγματα, ας γιορτάσουμε», τόνισε.
«Θα έχουμε το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο όλων των εποχών», δήλωσε ο Ουρουγουανός Ιγκνάσιο Αλόνσο, πρόεδρος της AUF.
Ο επίσημος λογαριασμός της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αργεντινής στο Twitter εντάχθηκε στην τάση: Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη θα ανοίξουν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Argentina θα παίξει τον πρώτο αγώνα της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ 2030 εντός έδρας και με τον κόσμο της. Πάμε στο πάρτι του Μουντιάλ!».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης