Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοιγμα της Ουκρανίας στο Αζερμπαϊτζάν - Οι πρόεδροι Zelensky και Aliyev συζήτησαν θέματα «εδαφικής ακεραιότητας»

Άνοιγμα της Ουκρανίας στο Αζερμπαϊτζάν - Οι πρόεδροι Zelensky και Aliyev συζήτησαν θέματα «εδαφικής ακεραιότητας»
Σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των προέδρων των δύο κρατών
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε σήμερα ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αζέρο ομόλογό του Ilham Aliyev, μετά τη στρατιωτική νίκη του Μπακού στο Nagorno-Karabakh, με τον Zelensky να αναφέρεται στο ζήτημα της «εδαφικής ακεραιότητας».
«Επιβεβαιώσαμε την προσήλωσή μας στις αρχές της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών», ανέφερε ο Ουκρανός προέδρος στο Telegram, προσθέτοντας ότι «ευχαρίστησε» τον Aliyev για την ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχει το Μπακού στο Κίεβο, «ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας, ενώ πλησιάζει ο χειμώνας».


Πρόκειται για την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών μετά την πρόσφατη νίκη αστραπή του στρατού του Αζερμπαϊτζάν επί των Αρμένιων αυτονομιστών του Nagorno - Karabakh.
Η Ουκρανία πολεμά εναντίον της ρωσικής εισβολής ενώ η αντίπαλος του Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, είναι ένας παραδοσιακός σύμμαχος της Ρωσίας.
Ωστόσο, οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Γερεβάν είναι τεταμένες τους τελευταίους μήνες, ακόμη και πριν από την ήττα των Αρμένιων αυτονομιστών του θύλακα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης