Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θραύσματα από ουκρανικό πύραυλο S - 300 έπεσαν στην Υπερδνειστερία

Θραύσματα από ουκρανικό πύραυλο S - 300 έπεσαν στην Υπερδνειστερία
Οι Μολδαβοί κατηγορούν τη Ρωσία αν και οι πύραυλοι είναι ουκρανικοί
Οι αρχές της Υπερδνειστερίας αποκάλυψαν ότι  τα αντικείμενα που βρέθηκαν κοντά στο χωριό Gisca είναι θραύσματα αντιαεροπορικού πυραύλου S-300.
«Στις 5 Οκτωβρίου 2023, ένα άλλο τμήμα της ουράς του πυραύλου S-300 βρέθηκε στα χωράφια κοντά στο χωριό Gisca», ανέφεραν οι αρχές.
Ερευνητική ομάδα και εκπρόσωποι της Μικτής Επιτροπής Ελέγχου για τη διαχείριση της ειρηνευτικής επιχείρησης επισκέφτηκαν τον χώρο.
«Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αποδείχθηκε ότι αυτό το τμήμα του πυραύλου έπεσε εκεί την ίδια μέρα που βρέθηκαν συντρίμμια από διαφορετικό S-300 στο χωριό Chitcani», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.
Το υπουργείο πιστεύει ότι η κεφαλή του πυραύλου που βρέθηκε στη Gisca έπεσε στη λίμνη κοντά στο χωριό Firladeni στις 25 Σεπτεμβρίου.
Μολδαβοί στρατιωτικοί την εντόπισαν και την εξουδετέρωσαν.
Την περασμένη εβδομάδα, συντρίμμια από αντιαεροπορικό πύραυλο S-300 βρέθηκαν στην Υπερδνειστερία.

Οι Μολδαβοί κατηγορούν τη Ρωσία

Έπεσε τη νύχτα στο χωριό Chitcani, που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα από το Tiraspol. Τα συντρίμμια είχαν σημάδια πάνω τους που καθιστούσαν σαφές ότι ο πύραυλος κατασκευάστηκε το 1968.
Νωρίτερα, συντρίμμια των ουκρανικών αντιαεροπορικών πυραύλων έπεσαν στο έδαφος της Μολδαβίας τέσσερις φορές.
Μετά από ένα από τα περιστατικά, το υπουργείο Εξωτερικών της Μολδαβίας διαμαρτυρήθηκε στον Ρώσο πρεσβευτή στο Κισινάου, Oleg Vasnetsov, μετά την οποία ένας αξιωματούχος της διπλωματικής αποστολής απελάθηκε από τη χώρα.
Εν τω μεταξύ, η πρόεδρος της Μολδαβίας Maia Sandu είπε ότι ανεξάρτητα από το ποιοι πύραυλοι έπεσαν στη χώρα, οι αρχές θα θεωρήσουν υπεύθυνη τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης