Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θλιβερή παραδοχή Ουκρανών: Ο στρατός μας εξαρτάται 100% από τις ΗΠΑ

Θλιβερή παραδοχή Ουκρανών: Ο στρατός μας εξαρτάται 100% από τις ΗΠΑ
Χρειαζόμαστε διαρκείς και διευρυμένες προμήθειες όπλων λέει ο Genady Kovalenko, συνταγματάρχης του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα
Στην θλιβερή παραδοχή ότι ο ουκρανικός στρατός εξαρτάται κατά 100% από τις ΗΠΑ προχώρησε ο Genady Kovalenko, συνταγματάρχης του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ουκρανίας, αποδεικνύοντας την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Κίεβο.
Σε δηλώσεις του στην Washington Post ο Kovalenko υποστηρίζει πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χρειάζονται επειγόντως περισσότερα όπλα.
«Είμαστε 100% εξαρτημένοι από τις ΗΠΑ.
Ο ουκρανικός στρατός χρειάζεται συνεχείς και πιθανώς διευρυμένες προμήθειες όπλων από τις ΗΠΑ» υποστηρίζει ο Kovalenko, ο οποίος ωστόσο υποστηρίζει ότι οι μάχες δεν πρόκειται να τελειώσουν σύντομα.
Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky απέδωσε τη μείωση της υποστήριξης της Ουάσινγκτον προς το Κίεβο στην «πολιτική καταιγίδα» στο Κογκρέσο και κάλεσε την Ευρώπη να συνδράμει.
Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι έσπευσαν να διαμηνύσουν πως σε καμία περίπτωση η ΕΕ δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις ΗΠΑ όσον αφορά την παρεχόμενη βοήθεια

Κουράστηκαν και οι Ουκρανοί

Εν τω μεταξύ, κόπωση σχετικά με τον παρατεταμένο πόλεμο καταγράφεται και στην ουκρανική κοινωνία, όπως αναφέρει ο Pavel Klimkin, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας (την περίοδο 2014 - 2019).
Σύμφωνα με τον Klimkin, το 2022 υπήρχε υπερβολική αυτοπεποίθηση στους Ουκρανούς για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, αν και τώρα όλοι αντιλαμβάνονται την φθορά που προκαλεί ο πόλεμος.
Αντίστοιχα πυκνώνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν «τη μαγεία του Zelensky» να αποδυναμώνεται στις δυτικές κοινωνίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης