Τελευταία Νέα
Διεθνή

Budanov (GUR): Πραγματοποιήσαμε τρεις απόπειρες επίθεσης στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye

Budanov (GUR): Πραγματοποιήσαμε τρεις απόπειρες επίθεσης στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye
Στην τελευταία επιχείρηση συμμετείχαν αρκετές εκατοντάδες μέλη του προσωπικού, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή της λεγόμενης «λεγεώνας των ξένων» Βαντίμ Πόπικ, καθώς και μισθοφόρων από τη Νέα Ζηλανδία και άλλων ξένων
Ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας (GUR) Kirill Budanov αναγνώρισε ότι οι δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων GUR έκαναν τρεις προσπάθειες να επιτεθούν και να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye (ZNPP), αλλά απωθήθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με τον Budanov, τον Αύγουστο του 2022, οι δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων διέσχισαν την δεξαμενή Kakhovka κοντά στο Energodar χρησιμοποιώντας ταχύπλοα σκάφη για να δημιουργήσουν έδαφος στην ανατολική όχθη με στόχο επίθεση στο πυρηνικό σταθμό, αλλά αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.
Μετά από αυτό, η GUR έκανε άλλες δύο προσπάθειες να φθάσει στην ανατολική όχθη του Δνείπερου για να καταλάβει το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας.
Στην τελευταία επιχείρηση συμμετείχαν αρκετές εκατοντάδες μέλη του προσωπικού, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή της λεγόμενης «λεγεώνας των ξένων» Βαντίμ Πόπικ, καθώς και μισθοφόρων από τη Νέα Ζηλανδία και άλλων ξένων.
Κατά την τρίτη προσπάθεια, οι ρωσικές δυνάμεις μετέφεραν βαρέα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων κασι τανκς, στην ακτογραμμή, έτσι οι ουκρανικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.
Η ουκρανική προσπάθεια να διασχίσει τη δεξαμενή Kakhovka και να καταλάβει το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας αναφέρθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2022 από τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Ο πρόεδρος του κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία» Rogov ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εκπαίδευαν αρκετές εκατοντάδες προσωπικό για νέες προσπάθειες κατάληψης του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Σύμφωνα με τον Rogov, οι ενέργειες της Ουκρανίας δείχνουν ότι το Κίεβο δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδια για την κατάληψη του πυρηνικού σταθμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης